Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aga M.

Pytanie o żłobek

Polecane posty

Witam! Jestem mamą dwóch dziewczynek, starsza ma 2 latka i 8 miesięcy, młodsza 14 miesięcy. Zwracam się z prośbą do rodziców o wypowiedzenie się na temat żłobków do których chodzą Wasze pociechy. Ineresuje mnie rzeczywisty koszt jaki ponosicie. Jakie to są opłaty i za co. I najważniejsze, jak oceniacie opiekę nad dziećmi. Czy rzeczywiście dzieciaczki tak bardzo chorują. Ze względu na dramatyczną sytuację finansową muszę iść do pracy, a jedyną formą zapewnienia opieki dzieciom jest właśnie żłobek. Niestety ja mam bardzo negatywne wspomnienia z tego okersu, co prawda to było przedszkole, ale pamiętam wiele niemiłych rzeczy. Opinie wszystkich osób będą dla mnie cenne, a najbardziej Warszawiaków, ponieważ mieszkam w Warszawie. Dziękuję serdecznie i pozdrawiam [cześć]

Może zastanowiłabys się czy nie posłać starszej od razu do przedszkola? Wiem, że prowadzenie obu dziewczynek w jedno miejsce byłoby łatwiejsze, ale po wakacjach starsza i tak pójdzie do przedszkola. Oszczędzilabys jej stresu związanego ze zmiana miejsca.

Millagros----->myślałam już o tym, tylko że ja rozglądam się za pracą już teraz, a w tym momencie jak już pisałam młodsza ma 14 miesięcy i nie chcą przyjąć jej do przedszkola bo jest za mała. Tak więc myślałam, że może do wakacji pochodziłyby do żłobka, a potem jak już będą większe do przedszkola. Może wtedy w drodze wyjątku przyjeliby również młodszą (w październiku 2007 skończy 2 lata). Wydaje mi się, że to zależy od dobrej woli dyrektorki placówki. Dla mnie oddać je do jedego żłobka/przedszkola, to byłaby wygoda, w szczególności, że przedszkole mam na osiedlu, w którym mieszkam.

Hej nie ma nikogo, kto mógłby się wypowiedzieć? Dla mnie to bardzo ważne, poznać opinie innych rodziców. Pozdrawiam