Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pauls_wife

Czy dyplom uzyskany na UŚ jest uznawalny w Anglii

Polecane posty

Gość hogamoga
jest gówno warty! mozesz sobie nim dupe tam podetrzec jak wiekszośc polskich dyplomuf

Gość musisz mieć odpis angielski
i wtedy wszystko jest ok

Gość musisz mieć odpis angielski
dupę to można podetrzeć "prywatnymi dyplomami". Uniwersytety są uznawane.

Gość nostryfikacja
czy jak to sie nazywa i jest uznawany

dzieki bardzo w takim razie, myslalam, że moze tylko konkretne uczelnie mają podpisane jakies umowy..

Gość znafcaSRP
nic nie wart jest

Ale moze ktos ma jakies doswiadczenia z tym zwiazane? Jestem mgr pedagogiki i tak sie zastanawiam, czy moglabym pracowac w Anglii w przedszkolu np. pozdrawiam :)

Gość znafcaSRP
zapomnij o tym!

Gość polska ma podpisane
umowy o uznawalności wykształcenia tylko z kilkoma krajami, głownie byłe ZSRR i dyplomy trzeba nostryfikować, a to niestety kosztuje, mój mąż nostryfikując swój włoski dyplom u nas wydał na to ok 2 tys zł, a ile to kosztuje w drugą strone to nie wiem

bu.. Nie sadzilam ze tyle z tym problemow :( Mój znajomy skonczyl prawo w Polsce i teraz jest prawnikiem w Szkocji.. Moze to zalezy od osób zatrudniajacych?

ale pieprzycie głupoty,az mi się śmiać chce normalnie.znam parę osób osobiście którym uznano w Anglii dyplom i pracują w zawodzie związanym z pedagogika.mojemu chłopakowi uznali dyplom polskiej uczelni i pracuje w administracji zgodnie z ukończonymi studiami.musial tylko miec tłumaczenie oryginału dyplomu,zadnego odpisu. ja pierdolę ludzie skoro nie wiecie nic na ten temat nie piszcie totalnych bzdur bo się ludzie naczytają i będą przekazywać dalej. wszystko zależy tylko od znajomości języka.

Pauls wife wszystko zalezy od firmy, stanowiska,znajomosci jezyka,wielu rzeczy. Raz zleją twoj dyplom drugi raz beda chcieli tlumaczenie. Pisanie bzdur ze olewaja i nie uznawaja jest pierdo....głupot jestesmy w UE i na niektorych stanowiskach wrecz chca ludzi po studiach w Polsce.

Mojej przyjaciółki szwagierka jest przedszkolanką w Londynie. Z tego co wiem kończy studia kierunkowe , wcale nie łatwe. Ale pracę sobie chwali.

Gość ko82anka
Pewnie, że są uznawane ... z tym, ze nie kazdem u pracodawcy chce sie domyslac co to za dyplom ktos przedstawia, wiec najlepiej poprosic w NARICU o certyfikat- angielski odpowiednik polskiego wykstalcenia. Rzem z mezem juz dawno to zrobilismy, ja poki co nie korzystam ale maz juz nawet dzieki temu uzyskal lepsza prace :) Powodzenia!