Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nabiałowa niepewność

Jakie jogurty i serki dla 14 miesięcznego dziecka?

Polecane posty

Czy tylko te słoiczkowane się nadają? A może dajecie dzieciom także te normalne? Jogurt i serek na pewno dobrze zrobiłyby diecie dziecka, ale czy Danon, Bakoma itp są bezpieczne dla takich małych dzieci? Niedługo wybieram się do lekarza i zapytam, ale chciałabym poznać także wasze doświadczenia.

Gość naturalny jogurt i taki sam
twarożek. Możesz zmiksować go z owocami. A jeśli Ci się nie chce to kup te w słoiczkach. Nie dałabym 14miesięcznemu dziecku Danonka.

ja też nie, dlatego pytam :) słoiczkowe wypadają strasznie drogo. Myślę o normalnych jogurtach sklepowych, tylko waham się, które kupować

Gość phi taaaaam
moja cOrka od 11 m-ca wcina danonki

Ja kupuję normalny jogurt naturalny, bez cukru. Moja córka je to odkąd skończyła rok (teraz ma 2 lata). Danonki próbowała kilka razy, ale są dla niej za słodkie i pluje. A serek robię sama - miksuję truskawki (rozmrożone) z bananem i kawałkiem białego sera. Pyszne :D

Gość moj od
kiedy skonczyl pol roku wcina danonki

Gość moj od 4 miesiaca wcina danonk
i

Gość jogurciki
Jogurciki i serki homogenizowane to są rzeczy, które moja córcia lubi najbardziej. Jadła je od 9 góra 10 miesiąca, teraz ma 3 latka i uwielbia je tak samo. Nie daję jej Danonków, bo nie lubi, najbardziej lubi jogurty Fantazja z płatkami czekoladowymi , bo są mało słodkie. Bardzo lubi też jogurt Danon Biszkoptowy. Myśle, że najlepiej zacząc od waniliowych, biszkptowych albo takich jakich Fantazja. Pozdrawiam

Czyli jogurt naturalny spokojnie mogę dać. Dzięki :)

Poczytam jeszcze składy i spróbujemy innych też. 14 miesięcy to już duże dziecko :)