Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mioddowa

MIÓD NA RANY I BLIZNY NA TWARZY??

Polecane posty

Gość mioddowa

Czy moge nalozyc taki zwykly spozyczy miod ze sloika na twarz jako maseczke? Ponoc pomaga w regeneracji skory.... Nie uczuli mnie? A moze lepiej nakladac miod punktowo, na rany i blizny (te czerwone)???

ja myślę że możesz nałożyć na całą twarz :) tyle się słyszy o maseczkach z miodu. a uczulenie jest sprawą indywidualną .

Gość mioddowa
A czy powinnam zmieszac z czyms ten miod, albo rozcienczyc woda, czy po prostu nalozyc w takiej postaci w jakiej jest w sloiku?? Ile mozna to trzymac?

Gość kyhtgrfds
Nie radzę. Najpierw zrób sobie próbę uczuleniową. Posmaruj miodem wewnętrzną stronę nadgarstka i poczekaj kilka godzin. jak nic się nie stanie, możesz smarować.

Gość Jakastakasobie
;-) ja nakladam - ale zwykle w postaci maseczek: 1) zmielone siemie lniane zapazam, gdy przestygnie dodaje miod i oliwe z oliwek 2) ucieram zoltko z kilkoma kroplami oliwy i pol lyz. miodu 3) ugotowana rozgnieciona cebula z miodem (ta maseczka swietnie dziala na blizny i przebarwienia) 4) miod z kilkoma kroplami propolisu kazda maseczke trzymam ok. 20 minut ale mozna nawet do 40 zalezy od wrazliwosci cery ( wlasnie biegne do lazienki zmyc maseczke nr 1)

Gość mioddowa
A jakie gl. rezultaty daje maseczka nr 1? Jakie wlasciwosci ma oliwa z oliwek?

Gość Jakastakasobie
;-) siemie lniane - nawilza, ma duze zdolnosci regenerujace miod - lagodzi, pomaga leczyc rany, odzywia oliwia- odzywia, nawilza, natluszcza dzieki dodatkowi oliwi mozna ta maseczke trzymac dluzej, bo nie wysycha na twarzy szybko mi ta maseczka delikatnie oczyszcza tez pory - ale nie wiem ktory ze skladnikow za to odpowiada - podejzewam ze siemie...

Gość z checia wyprobuje te maseczki
szczegolnie maseczke nr 1 i 3:) bo mam przebarwienia i musze nawilzac skore, jestem badzo ciekawa efektow :)

Gość 123432187432
a ja miod mieszam z mąką (taka najzwyklejsza, tortowa chociazby) i kilkoma kroplami soku z cytryny... nakladam na twarz, chwile masuje, zostawiam na kwadrans(?) buzia wyglada potem bardzo ladnie, polecam :]

Gość do Jakastakasobie
Ile gotujesz tą cebule? i jak na wodzie?

Gość szarlotkaaaa
A ja smaruję buzię samym miodem, ale takim prawdziwym od babci a nie ze sklepu. Buzia bardzo ładnie wygląda i ranki szybko się goją:)

Gość biedronka na rolkach
Moze uczulić, a poza tym nie jest wskazany przy cerze naczynkowej. chociaż to prawda, że jeśli nie ma przeciwskazań świetnie nawilża odżywia i przyspiesza gojenie. Ja sobierobie maseczki z miodu i cytryn na dłonie. Świetnie regeneruja skórę, polecam.

Gość miodziooo
dlaczego miód nie jest wskazany przy cerze naczynkowej?????? Ja taką posiadam i już miałam nakładać maseczkę. Dlaczego ma zaszkodzić ?????????

Gość dolcze
U tego co ma pasieke lub na targu:)))) POLECAM JA MAM MIOD 512486242 DOLNYSLASK

Gość .Gabi
Hejcia. Mam takie pytanie. Bo zrbiłam sobie maseczke z miodu i cytryny i czy to jest normalne że twarz jest troszeczke zaczerwieniona i lekko szczypie? :|

Gość KamilaKTORAwie
Normalne, jak masz skore wrazliwa, to jest tak po cytrynie. Moze dalas jej za duzo ;p ?

Gość Magdolina
mam pytanko...czy miód pomaga w usuwaniu blizn na twarzy.. bo ja nieszecze nie robiłam.. i chciałabym spróbowaĆ...Co mi radzicie.. bo obecnie blizny mam po tradziuku i strasznie je widać...;(((

Gość ktossik
mam takie pytanie czy miód w jakiś sposób pomaga pozbyć sie blizny i prtzebarwień po trądziku? macie jakieś sprawdzone sposoby? jak tak to piszcie jakie...pozdrawiam wszystkich :)

Gość justa13323
mam problem własnie dzis zdrapałam sobie mała czesc naskórka na twarzy, zrobilo sie to czerwone, bardzo sie martwie czy moge miec z tego powodu blizne? czy sa jakies sposoby zeby tego uniknac? z gory dziekuje za odpowiedz:(

Gość Nieznana022
Nie wiem co zrobić aby nie pozostała blizna. Też mam taki problem ale ja sie nie zadrapałam same otwierają mi sie rany lekarze nie wiedzą co to jest.Jak to leczyć?Czy to może być związane ze skazą krwotoczną?

Gość Asia 15
od wyciskania wagrów zrobiła mi sie rana wagier dalej tkwi w skóże ale zdrapany jest na tym nadskórek i jest to krwiście czerwone za za 3 dni mam wesele tego sie nawed zapudrowac nie da czy jest jakiś szybki sposób na zgojenioe się tego . ratunku ! czy ktos wie coz tym zrobic

Gość alllicja_b
Powracajac do tematu najlepsze co do tej pory stosowałam na rany jest żel Curiosin.Mozna go kupić w aptece bez recepty. Naprawde polecam.

Gość kumoszka
Zależy jaki miód. Przede wszystkim na twarz kładziesz tylko naturalny miód. Do leczenia ran, szczególnie tych które nie chcą się goić, przyda się miód z manuki. Można z jego dodatkiem zrobić maskę na antybakteryjną. Miód genialny jest też na siniaki, otłuczenia, guzy.

Gość gość
Zdecydowanie polecam http://hexanova.pl/dermatologia/argotiab-spray/ A to dlatego, ze jest proszkiem tworzącym skuteczna barierę ochronną w szczególności ran sączących oraz pomagającym w przywróceniu prawidłowych warunków fizjologicznych potrzebnych do spontanicznej regeneracji skóry. Dzięki składnikom produktu na skórze nie powstają infekcje, które często pojawiają się w obecności ran z wysiękiem, w przebiegu stopy cukrzycowej czy odleżyn.

Gość gość
I to jest to co i ja mogę polecić. Dla mnie to doskonałe rozwiazanie jesli chodzi własnie o tego typu skaleczenia.

Gość Alllunia
Doskonały na strupy i oparzenia