Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przemekk

jak przekonać zonę do ciąży ?

Polecane posty

Gość przemekk

znamy sie 8 lat małzenstwem jestesmy od ponad roku, zona nie chce miec na razie dziecka, mowi ze za 2-3 lata teraz ma 26, ja 29. moze i was musieli przekonywac mezowie do ciazy i ze jest własciwa pora na dziecko

Witam, U mnie tak właśnie było, że decyzja o dzieciach wyszła bardziej od męża. Ja chciałam poczekać, pójść na studia, pomyśleć o lepszej pracy, aby jakoś ta przyszłość była zaplanowana. Uległam, mamy dwie córeczki (2 lata, 1 rok), miało być tak różowo... Mam 24 lata, nie mam studiów, pracy i perspetktw... Kocham swoje dzieci, bo miłość narodziła się z nimi ale jest mi bardzo ciężko. Czuje się bardzo samotna, mąż nie traktuje mnie tak jak przed ciążami. Całymi dniami siedzę sama w domu z dziećmi (znajomi się powykruszali, rodzina nie ma czasu) Nie mam chwili oddechu, sytuacja finansowa jest ciężka. Boje się że moje córeczki zamiast uśmiechniętej mamy, będą dorastały przy kobiecie nie spełnionej, sfrustrowanej. Do decyzji o dziecku muszą dojżeć obie strony...

Gość jak to przekonywać
? kto będzie chodził z brzuchem przez 9 miesięcy? kto będzie musiał znosić poród i polłomg? na kogo spadnie cały obowiązek związany z wychowaniem dziecka? Przekonywać? To ona ma czuć ,że chce być już matką, to ona musi tego pragnąć a nie tylko Ty! Odpowiedz sobie na pytanie dlaczego już chcesz mieć dziecko?- czy dlatego,że bardzo kochasz żonę , czy dlatego,że wszyscy znajomi dookola są ojcami, rodzinka nalega a Ty chcesz przekazać geny :o

Gość miało być połóg
of course ;)

Gość też Strzelec
przemekk, zajdź w ciążę i pokaż jej że to nie takie straszne

Nie zmuszaj jej. Jak tego nie chce to lepiej żebyście teraz nie mieli dziecka, ja obserwowałam całą ciąże mojej koleżanki która dziecka nie chciała - naprawde żal patrzeć, dziecko się już urodziło a ona traktujej je jak obcego :-(