Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatarta

ile lat mailyscie kiedy podjelyscie swiadoma decyzje o ciaazy?

Polecane posty

Gość zatarta

pytanie skierowane do kobiet ktore planowaly ciaze, byly na nia gotowe, celowo sie nie zabezpieczaly itd... domyslam sie ze wpisow bedzie malo bo dzieci glownie rodza sie z wpadek

Gość tymiankowa
23 lata

ja w wieku 19 lat podjelam swiadoma decyzje.teraz mam 20 i juz niedlugo moj maluszek bedzie ze mna:)

Gość ja miałam 26 lat
za tydzień kończę 27 i mój syenk ma juz 2 m-ce :)

Pierwsze dziecko było planowane zaraz po ślubie.Miałam wtedy 22 lata.Drugie zaś urodze mając 28 lat i dodam ,że też było planowane.

26 po raz pierwszy :) choć nie byłam na 100% przekonana o swojej gotowości (mąż był, ale on jest 6 lat starszy niż ja :p) powiedziałam, że próbujemy we wrześniu, by urodziło się przed wakacjami, a jeśli się nie uda, to odkładamy starania do wiosny... udało się od razu :) kolejne decyzje związane z prokreacją, było mi zdecydowanie łatwiej podjąć...

Gość abulax
ja w wieku 25 lat chce zaczac starania o pierwsze dziecko moj facet bedzie wtedy mial 28lat

Mam dwoje dzieci w wieku nastoletnim 16 i 13 lat ale musze sie przyznac , ze swiadoma decyzje o zajsciu w ciaze podjelam dopiero teraz ... mam 35 lat. W sumie to powinnam napisac \" swiadoma decyzje podjelismy ..\" --- pozdrawiam wszystkie zarowno te swiadome jak i te mniej :D

Swiadomą decyzję podjęłam w wieku 35 lat. Pierwsze dziecko urodziłam mając 32 lata, ale to nie była planowana ciąża.

ja majac 25lat podjelam decyzje wspolna z mezem ze za rok czyli jak bede miala 26 lat powiekszymy nasz 2osobowa rodzinke i udalo sie od razu.teraz jestem w 21tc.:)

Gość sorki ale ja nie rozumiem
jak 18-letnia dziewczyna moze podjac swiadomie deecyzje ze chce zajsc w ciaze? albo tu niektore nie rozumieja pojecia swiadomie albo nie wiem:( 18 lat??? tozto nie swiadomosc a ludzka glupota, brak swiadomosci, studia nie zaczete nawet, pewnie nawet meza nie ma... a jak ktos nie umie podjac decyzji o slubie- mniej zobowiazujacej niz decyzji o dziecku to ja nie wiem czy ktos taki jest matolem czy poprostu jest uposledzony emocjonalnie:( poza tym 18-19 letnie dziewczyny to w zwiazkach powaznych nie byly chyba za dlugo:O bo czy powaznym mozna nazwac zwiazek z liceum??:O

Gość sorki ale ja nie rozumiem
a z tym slubem chodzilo mi o to ze jesli ktos nie jest w stanie podjac decyzji latwiejszej jaka jest slub a podejmuje o dziecku to jest poprostu dziwny.. oczywiscie nie kazdy musi brac slub... no ale ludzie- na boga!!! 18 lat!!! to jest smieszne wrecz!!

Gość katkamatka
jakkolwiek zdecydowana większośc 18. latek nie jest gotowa w tym wieku podjąć świadomie decycji o macierzyństwie... (ja też nie byłam :) ) to zdarzają się wyjątki! znam jedną parę, teraz już ludzie 30.letni, co zdecydowali się na dziecko "świadomie i dobrowolnie" właśnie w tak młodym wieku! on był wg prawa niepełnoletni wówczas i nie mógł się ożenić bez zgody sądu! ale już jako młody tatuś taką zgodę dostał... i żyją szczęśliwie! nie należy oceniać pochopnie i generalizować :)

Ja mam 28 lat i od lipca staramy się o maleństwo , na razie bez rezultaów.Mój mąż ma 41 lat .Świadoma decyzja o maleństwie.

Gość nie no owszem
chyba sa wyjatki;) w koncu bardzo czesto zdarza sie ze 18 latkowie sa w stanie utrzymac siebie i dziecko, maja wyksztalcenie, maja prace, maja stabilny zwiazek, maja gdzie mieszkac hehehe