Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliska111

moj 5 cio miesieczny syn wygina sie do tyłu-czy to normalne??

Polecane posty

Gość mamauy
Nienormalne. On już powinien podnosić główkę

Gość eliska111
głowke podnosi ale od ok 2tyg wygina sie do tyłu jak lezy badz podczas karmienia

Musisz się przyjrzeć dokładnie dziecku i zastanowić się czy to może mieć jakieś podłoże chorobowe. Czytałam gdzieś kiedyś w gazecie że jak dzieciątko odgina główkę do tyłu to jest to początek porażenia mózgowego. Mój synuś tak jak i Twoje dzieciątko od samego początku wyginało główkę do tyłu a jak spało to często ustawiał się w pozycji z odgiętą główką do tyłu.Wygląda to troszkę śmiesznie bo do tej pory czasami zdarza się że tak śpi. Zaznaczę że mój synek ma teraz trzy latka i jest zdrowym dzieckiem. Zdrowe dziecko śpi zawsze z rączkami uniesionymi do góry więc warto zaobserwować w jakiej pozycji śpi.

Nie chce bron Boze straszyc ! Ale sylwka ma rację .... Koniecznie udaj sie do neurologa.... takie wyginanie jest takze objawem padaczki ...

Gość anonimowo................
sylwka pleciesz takie bzdury i jeszcze straszysz dziewczyne jakims porazeniem.zebys ty jeszcze powolywala sie na jakas fachowa literature ,no rece opadaja! a z tym spaniem to tez bzdura.moje dziecko jest ciezko i przewlekle chore i tez spi z raczkami do gory.wiec twoja teoria sie nie sprawdza.

o matko, nastepna madra, padaczka.specjalistki, od siedmiu bolesci. sluchaj samo wyginanie sie nic jeszcze nie znaczy, ale jesli sie martwisz to idz do pediatry.bedziesz spokojniejsza:)i nie sluchaj ich, uwielbiaja innym choroby wynajdywac.

anonimowo................_ Wiec Twoim zdaniem autorka powinna zlekcewazyc to odchylanie ?

Gość eliska111
robi taki mostek-ale to nie cały czas-czasem jak lezy i jak go karmie

Nikt nikomu nic nie wynajduje !!!!! :O Jest ptanie -- pada odpowiedz .... Ja bym napewno nanic nie czekała...nie traciła czasu na pediatre tylko goniłabym prywatnie do neurologa ! Żeby spac spokojnie !!!! anonimowo...........masz dziecko ?

Gość eliska111
ale z drugiej strony to jak ma sie ruszac takie małe dziecko? przeciez nie bedzie lezał nieruchomo??

Nie powinna bagatelizowac jesli ja to martwi.Zauwaz ze wczesniej malo dokladnie opisala ten objaw.A wy tu z takim diagnozami dziewczynie wyjezdzacie.Teraz kiedy napisala o tym mostku, to ja ze swojej strony moge ja zapewnic ze to calkiem normalne.Dzieci w tym wieku tak robia.Mowie to z doswiadczenia.Mam trojke , w tym najmlodsze 8 miesieczne i wlasnie to przerabialismy.Ale jesli mimo wszystko ja to martwi to najlepiej jesli odwiedzi pediatre.

Wg mnie chce w ten sposob pokazac Ci,ze ma dosc,np.jedzenia.Moj synek tez tak robil.Mostek znaczy,ze cos mu nie pasuje.Wyluzujcie dziewczyny,a Ty autorko powiedz to pediatrze.I nie panikuj,bo nie ma czym sie martwic ;)

eliska111_ To Ty jestes mama ! TY obserwujesz swoje dziecko codziennie ! Wiec jezeli uwazasz ze to nic ....to nic. nie widzimy dziecka na podstawie jednego faktu co mozna stwierdzic?

No wlasnie Acha, nie widzimy dziecka , wczesniej za malo napsiala autorka zeby cos wywnioskowac, A Ty i druga kolezanka z takimi diagnozami.Troche przegielyscie , nie uwazasz?:)

Moj maly tez tak robil przy jedzeniu jak juz nie chcial, albo jak sie czyms denerwowal.

anonimowo................_ poprostu autorka wykazała sie lenistwem:) jezeli chodzi o dokładne opisanie problemu .... Zdanie było tak sprecyzowane,ze od razu czarne scenariusze mi do głowy wpadły ....:O Nie jestem katastrofistka .... Faktycznie było za mało faktów ...

Gość eliska111
dzieki dziewczyny za odp

Anonimowo......chyba czytać nie umiesz,napisałam...\"Mój synuś tak jak i Twoje dzieciątko od samego początku wyginało główkę do tyłu a jak spało to często ustawiał się w pozycji z odgiętą główką do tyłu.Wygląda to troszkę śmiesznie bo do tej pory czasami zdarza się że tak śpi. ZAZNACZĘ że mój synek ma teraz TRZY latka i jest ZDROWYM dzieckiem....\" Więc nie uważam żebym miała kogoś straszyć,po prostu odpisałam na pytanie,napisałam również...\"Musisz się przyjrzeć dokładnie dziecku i zastanowić się czy to może mieć jakieś podłoże chorobowe....\"

Gość Nie rozumiem o co chodzi

Gość ula0001
Jezu, paranoja! U dzieci jest to normalny objaw. Jak dziecko leży złap je za obie rączki - zrobi mostek. A to jest znak, że chętnie by już usiadł, a najchętniej wstał na nogi. To jest normalny proces dorastania !!!!!!!!!! Dziewczyny puknijcie się w głowę !

przecież ona napisała, że jej dziecko WYGINA sIĘ a nie że wygina głowę... przecież to normalne... moja też się wyginała w taki łuk i na leżąco i teraz jak jest u mnie na rękach to też się wygina.....

Gość Malutka śpi...
Moja córka ma 4 miesiące. Teże się "mostkuje" i przeważnie wtedy jak leży w leżaczku i mam już dość i chce na rece i .jak nie chce już jeść.

Gość nbbhy
Rany, te matki na kafeterii są psychiczne! Dziecko wygina się - biegiem do neurologa, ślini się - biegiem do gastrologa, patrzy w jeden punkt - na pewno padaczka albo autyzm, nie zrobi kupki przez dwa dni - no patologia straszna, trzeba lewatywę! Ja współczuję tym waszym dzieciom.

Mój synek ma pół roku i też tak odgina głowkę np, kiedy nie chce już jeść, albo nudzi sie w leżaczku. Na rękach tez tak się odgina kiedy już jest zmęczony, wiem wtedy ze czas na kimkę:) Nie uważam tego za patologię a wręcz uważam, że w ten sposób komunikuje się ze mną. Jeżeli bardzo ciebie to martwi to powiedz o tym pediatrze, ale na moje twój mały daje ci znak, że nie chce juz mleka, ze nudzi go na raczkach itp...

Gość nie, to nie jest
nbbhy - popieram to co napisałaś. Z byle pierdółki lecą do lekarza. Kobiety otrząśnijcie się trochę!!!

Gość mamuśka czerwoca 2011
moj synek tez sie wygina jak go np przewijam, ale raczej po to, zeby np siegnąc po coś co jest za nim, albo zeby po cos siegnąc, tez sie zastanawialam czy takie wyginanie jest normalne, ale poza tym nic dziwnego nie zaobserwowałam u małego, rozwija sie wzorowo, juz prawie zaczyna raczkowac, ale chyba sie zapytam pediatry co o tym sadzi, za 2 tyg mamy szczepenie

Gość reqq
mój też ma 5 miesięcy i tez sie tak wygina; ale poza tym to wesołe ruchliwe dziecko, takie pozycje robi jak protestuje przy cycu, albo np chce zobaczyć coś co jest nd jego główką; mostki robi jak chce zeby go na ręce wziać