Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cold

pytanie o kosmetyki

Polecane posty

dziewczyny mam pytanie, czy znacie kosmetyki dostepne powszechnie w sklepach ktore mają jak najmniej albo wcale szkodliwych składników? Bardzo prosze o jakis sugestie. Pozdrawiam

byłam tam, ale dziewczyny stamtąd jakoś nie odpowiadają na poytania obcych, a z tego co zdolalam przeczytac to jest wiele ale o kosmetykach do kupienia przez internet, albo do własnego wyrobu.

ja niestety Ci niewiele pomoge...nie znam sie i tyle, sama dopiero zaczynam sie orientowac co jest co i ile jest chemii w codziennych kosmetykach, ale nie sadze zebym tak nagle sie przerzucila na wszytsko naturalne i sama zaczela \"produkowac\" dla siebie toniki i kremy:)po prostu ciezko tak nagle sie przestawic, skoro jestem przywiazana do niektorych kosmetykow.mysle ze mozesz wpisac w google toksyczne skladniki i wtedy jak je poznasz, bedziesz potrafila odczytac sklad kazdego kosmetyku, moze to cos pomoze, a moze ktos tu sie jeszce wypowie?

hehe własnie mam taką liste i chodze do sklepu z 5 kartkami A4 zap[isanymi szkodliwymi skladnikami i nie ma kosmetyku bez nich, chyba ze kiepsko szukam, albo wlasnie nie znam innych fajnych firm.

Gość a może........
kosmetyki firmy Barwa? nie orientuję sie w skaładzie, ale wydaje mi się, ze są raczej naturalne. Wiem, ze maja jakieś specjalne mydełka (m.in. słynne siarkowe:)), oprócz tego kremy, szampony, balsamy itp. zresztą poczytajcie sobie na ich stronie, niestety nie umiem umieścić linka:)

Gość Kamellka
Wiem ze Baby dream - krem do twarzy i ciala dla dzieci nie posiada oleju mineralnego, barwnikow ani konserwantow/ To jest takie niebieskie pudelczko tylko w Rossmann. Doskonale nawiza, nie powoduje powstania krost i innych. jest poprostu dobry. Ja go uzywam. Natomiast Nivea zwykly, soft,bambino maja zle skladniki. on niema.dlatego polecam ci go szczerze. :)

Gość ale o jakie kosmetyki ci chodz
co twoim zdaniem jest szkodliwe? sls- nie jest szkodliwy sam w sobie. moze byc agresywny ale nie musi.

elisabeth ale ja wlasnie pisalam ze przez internet nie chce zamawiac, poza tym mialam mydlo alep i musze niestety stwierdzic ze dla mnie to tragedia. Dziekuje dziewczyny poczytam o Barwie, moze ktos jeszcze sie wypowie?

Gość Do Kamellki
kamellka, ja tez mam ten krem (Baby dream). jest ok, tylko ma troche dziwny zapach, twoj tez?

Gość LR HB Systems
możesz mi przesłać składniki jakich ma niebyć? mamy sporo kosmetyków, bardzo dobrych jakościowo. naprawde dużo

cold - odpowiadamy na pytania wszystkie w miare możliwości na topicu \"natura górą\" - czasem coś umknie. czasem trzeba się przypomnieć a czasem poczekać. ;) powiedz z jakiego miasta jesteś to być może będę cię mogła pokierować do jakiegoś sklepu z naturalnymi kosmetykami jesli przez net nie chcesz kupować. Z ogólnodostępnych kosmetyków myślę, że zostaje ci pół - natura. Czyli jak ktoś tu wcześniej napisał - Babydream z Rossmana, Hipp - oliwka, szampon, firma Femi ma niezłe kosmetyki - do kupinia w aptekach czy zielarskich, Farmona też ujdzie jeśli chodzi o szampony no i Fitomed, tonik różany firmy Dermika, olejek marchewkowy firmy Diarema no i co poniektóre produkty Appteker Shoeller (nie wiem czy to ostatnie tak się pisze?). Są jeszcze kosmetyki firmy Argelitz na bazie glinek no i dr. Hauschka do dostania w aptekach. u mnie całkowite przejście na naturę trwało dobrych kilka miesięcy - nie sposób wymienić wszystkiego naraz -poza tym lepiej dla skóry powoli wprowadzać nowe produkty. Pozdrawiam:)

Bardzo Chomiku dziękuję. Listę składników wkleję potem. Pozdrawiam

Gość Kamellka
Tak moj tez Baby dream tak dziwnie pachnie. Ale to wlasnie znaczy ze jest bez tej sztucznosci ;)

cold - nie ma za co. A napisz z jakiego miasta jestes? Bo jeśli z Wawy, albo z Bielska - to moge napisać namiary na fajnie zaopatrzone sklepiki. Apropos Babydream - jego zapach to efekt jakiegoś pachnidła dodanego do składu - dla mnie jest on nie do przeskoczenia. pewnie chcieli zrobić taki dzieciaczkowy klimat tym zapachem - a mnie odrzuca normlanie. Próbowałam kiedyś zamaskować ten zapach olejkami eterycznymi - ale zawsze gdzieś zostawał. Seria dla kobiet w ciąży jest w porzo. Z dzieciaczkowych kosmetyków - hipp pachnie ślicznie :) Ale of kors to wszystko rzecz gustu.;)

Gość CHOMIKU
proszę podaj adresy w Wawie:)

No wiec tak - bardzo dobrze zaopatrzony jest sklepik \"Arnika\" w pasażu handlowym \"chomiczówka\" przy ul. Conrada - pani nawet jak czegoś nie ma - to zwykle jest w stanie sprowadzić. A ma - Laverę, fitomed, Pollenę Aromę, Avicennę, Weledę, Argelitz itd. Sklep Fitomedu znajduje się na ul. Janowskiego 50, a w Żółltym Cesarzu - ul. Bruna 34/ róg Rakowieckiej - można kupić Eco cosmetics, argelitz i parę innych firm. Te sklepiki znam osobiście, a na stronie Eco cosmetics podają jeszcze inne adresy gdzie można kupić te kosmetyki - podaję linka z adresami: http://www.ekologiczny.pl/x_C_X__P_ADRES.html Pozdrawiam:)

Gość CHOMIKU
dzięęęęęęęęęęęki!:) buziak:)

heh nie ma za co :) - tak sobie pmyślałam, że w zasadzie, żeby się nie rozdrabniać możesz od razu jechać do Cesarza - bo chyba jedank mają największy wybór. Pozdrawiam:)

Ekologiczne, naturalnie kosmetyki: szczegolnie polecam mydła sodasan migdałowe, drzewo sandałowe, produkty eco cosmetics -zel do mycia twarzy i do kapieli rewelacja! lavera - kremy, szampony fajn e geste, wydajne, logona ziemia wulkaniczna z paczulą moj faworyt.. ponizej link do sklepu, w ktorym robię zakupy: www.zdrowekosmetyki.pl