Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o powazne odpowiedzi

iśc z brzuchem na studniowke????????

Polecane posty

Gość jolanta.
pytanie do noe

ale to nie o to chodziło EJ , nie nam tu rozstrzygac to ona bedzie go wychowywała a nie ty czy ja wiec po co wytykac ,zadała pytanie na inny temat .......

ja osobiscie wolałabym zostac młoda babcia i miec duzo energii i siły na zabawy z moim wnukiem,niz starsza i nie miec zbyt duzo czasu ....

Gość jolanta.
dobra, nie mam zamiaru sie kłócić bo nie do takich osób należę. Powiem tylko tak: byłoby mi wstyd, jako Twojej matce, mieć takie dziecko i puścić je na studniówke. Jesteś już przypuszczalnie dorosła i powinnaś oszczędzić wstydu swojej matce i sobie. Ona naprewno nie chciała Cie tak wychować. Radze Ci nie idz.

co niektórzy chyba maja problem z interpretacja pytania

teraz doczytałam druga czesc wypowiedzi załozycielki i troszke zbiła mnie z tropu bo dwie wypowiedzi i dwie zupełnie do siebie nie pasujace................hm........

jolanta autorka jest w ciazy, stalo sie, ona nie zadala pytania jestem w ciazy usunac czy nie zeby mamie nie bylo za mnie wstyd? :(

Gość jolanta.
nie wierze że można chcieć zostać babcią w wieku 35-40 lat, przecież to wstyd dla rodziny, MIEĆ CÓRKĘ, ktora sie puściła. A co ze studiami, pracą? co z marzeniami i ambicjami? jaki jest koniec tego wszytskiego? Gdzie tu schemat normalnej rodziny?

Gość jolanta.
do Evi, ale pytała sie czy iść, wg mnie nie powinna bo wstyd i tyle, niech siedzi w domu i sie uczy, może chociaż mature zda;/

jak wstyd zostac babcie ? wstyd to krasc!!jolu wydaje mi sie ze słuchasz radia maryja i takie tam juz nawet zaczynam sobie ciebie wyobrazac i sie boje.....

Gość jolanta.
nie,...... nie słucham radia maryja;p nie jestem staromodna, mieszkam we Francji w Lyon. Mam 35 lat... 7 lat temu wyszłam za mąż za Niemca, urodziłam Synka...

a pozatym znam mnustwo kobiet dizewczyn w tym moja kuzynka ,która ukonczyła dwa kierunki studiów ma prawi 30 lat nie ma swojej rodziny a do parcy wyjezdzała do anglii jako opiekunka bo w polsce nie było pracy a teraz wóciła i robi w szkolae za 900 pln---------------no i prosze ambicja ,plany , szkoła studia....

jolanta, hmm nie chce sie klocic, ale Twoje poglady sa nie na miejscu ja tez mlodo zaszlam w ciaze-19 lat i jakos nikt nie mial zamiaru zamykac mnie w 4 scianach z tego powodu mysle ze takie czasy mamy juz dawno za soba pozdrawiam! 🌻

Gość jolanta.
ale bez dziecka w wieku 18 lat,znacznie łatwiej byłoby jej to wszytsko osiągnąć . A może autorka topicu sie wypowie ?

y to jakiego radia sie tam słucha:P francuzi sa dosc wyuzdani moja ciocia mieszkała we francj 45 lat ponad juz nie zyje a fajna była lubiłam słuchac jej opowiadan , wtedy nie było takiej mody na wyjazdy jak dzis

Gość do nauki...a nie do łózka
do noe - ja osobiscie wolałabym zostac młoda babcia i miec duzo energii i siły na zabawy z moim wnukiem,niz starsza i nie miec zbyt duzo czasu .... no nto bardzo dobrze, tylko, ze aby byc tak młodą babcią to już kilka pokoleń w twojej rodzinie musiałoby się pieprzyć za przeproszeniem mając już po 16 lat. W ten sposób się wypowiadam, bo denerwuje mnie jak gówniarze zamiast się uczyć uprawiają seks. Nie przesadzajcie, że mając po 17-18 lat jesteście w stanie założyć i utrzymywać własną rodzinę. macie w tym wieku dzieci ale jesteście bezmyśne bo nie umiecie nawet na głupi chleb dla własnego dziecka zarobić, nie wspominając już o sobie. Rodzice tylko musza się za was wstydzić, pomagają wam bo co mają zrobic z takimi tumanami, ktore nawet nie umia szkoły dokończyć.

Gość jolanta.
mój Antonia chodzi do 1 klasy sz.p. Nie wyobrażam sobie, żeby mógł mi zrobić coś takiego. Dobrze że to chłopiec. Ale może faktycznie jestem staromodna w Tych sprawach, z moim mężem straciłam cnote, w wieku 22lat. Nie wyobrażam sobie, że w wieku 18 mogłabym mieć dziecko i jeszcze sie Tym szczycić czy wogóle pokazywać na studniówce. Skończyłam weterynarie. Dziecko absolutnie by mi przeszkadzało w tym. Ale co sie stało, to sie nie odstanie;p

wiecie co dziwie sie , bo takie jestescie prawe i normalnie cnotki a kultura waszej wypowiedzi jest na stopniu minimalnym moze zaczniecie od siebie a nie innych naprowadzac na dobra droge ,czy nie da sie kulturalnie wypowiedziec majac odmienne zdanie?

Gość rany hehe wy to zawsze
szukacie na kim by tu sie wyladowac prawda jest taka ze wiekszosc naszych mam w tym wieku wychodzila zamaz i bylo to normalne a ze teraz kobiety pozno rodza dzieci to nie znaczy ze rodzic w wieku 19tu lat jest jakies nienormalne. tez uwazam ze autorka topiku jest mloda i napewno moglaby jeszcze troche poszalec (mowie to z doswiadczenia mojej rownolatki ktora ma juz dwojke dzieci a mi zazdrosci wolnosci.jednym slowem ona akurat nie dorosla do macierzynstwa)niemniej jest to jej wybor i zycze ci szczescia i zdrowka dla dziecka. a na impreze idz. baw sie na ile bedziesz mogla.moja kumpela sie bawila i jakos nic sie dziecku nie stalo.a mojej chrzesnicy zarazem;) 🖐️ a psy zawieszajcie na samych sobie bo wszyscy ci co wyzywaja sa TACY idealni i nigdy nic im nie mozna zazucic;P

do autorki------>moja kolezanka z klasy byla w 6 miesiacu ciazy i poszla na studniowke pieknie ubrana ze swoim mezem i tanczyla poloneza i nawet kilka wolniejszy kawalkow:) miala nawet specjalne menu :) i nikt sie temu nie dziwil:) kazdy staral sie jakos o nia zadbac, a wychowawca wrecz powiedzial jej, ze nie wyobraza sobie aby ona nie byla obecna na studiowce:) to taka impreze, ze powinni isc wszyscy:) wiec mam nadzieje, ze pojdziesz i bedziesz sie dobrze czuc i bawic;) do calej reszty---> topic nie jest o osadzaniu autorki stalo sie w jej zyciu tak jak sie stalo...czasem lepiej miec dzieci mlody niz nie miec ich wcale... dzis moja kolezanka z kalsy maturalnej jest szczescliwa, zona i matka juz 2 dzieci:) i jakos sie jej poukladalo:)

a matematyka to chyba twoim przedmiotem \'najulubionszym\' nie była(do nauki , a nie do łózka)

tak czytam wasze wypowiedzi i jestem przekonana, że przychylnym okiem i szczerym doradztwem służą tej autorce tematu, tylko dziewczyny w jej wieku, które również nie mają dla siebie poszanowania i odrobiny godności. Prawda jest taka, że żadna poważna dorosła kobieta, która jest kimś i ma już swoją rodzinę nie spojrzy na to przychylnym okiem i nie powie, dobra z Ciebie dziewczynka, tak idz na studniówke, pobaw sie, to 1 taki bal w życiu. KOBIETY NIE OSZUKUJMY SIE< TAKA JEETS PRAWDAAAAAAA!!!!!!

my tu nie mamy patrzec przychylnym czy nie przychylnym tylko odpowiedziec na pytanie-ja odpowiedziałam a od autorki jestem starsza i w ciaze zaszłam w wieku 24 lat , teraz ide dac maluchowi drugie danko bo wstał w rózowym humorze po ponad 3 godzinach snu a wy dedukujecie co jest prawe a co lewe ptem poczytam,papapa

Gość -zabka mala-
Do nauki.... po takiej wypowiedzi zaraz widac ze kobieta jest niedowartosciowana i ma mnostwo kompleksow. Powiedz czego nie udalo ci sie w zyciu osiagnac? Moze problemem jest to ze ty nie potrafilabys utrzymac rodziny? Jest wiele przykladow gdzie dziewczyny potrafia! Fakt, dziewczyna mloda ale co z tego. Nie znaczy ze nie osiagnie w zyciu tego co chce. Na swoim przykladzie moge powiedziec ze im wiecej problemow tym latwiej i szybciej je rozwiazac. Niektorzy potrzebuja kopa zeby wziac sie w garsc - ja tak mam! Choc przyznam ze nie jestem jeszcze mama to uwazam ze odpowiedzialnosci najlepiej uczyc sie przy dziecku. Ja bym poszla na studniowke. Zawsze mozesz wczesnie wrocic a tak moze bedziesz zalowac ze nawet nie sprobowalas. Pozdrawiam.

Gość mingiii
pewnie,że idźi się nie przejmuj niczym....ja bylam w 4miesiacu,kiedy wychodzilam za mąż-moj lekarz powiedzial ze musze tylko uwazac na siebie-czyli nie szalec za bardzo,od czasu do czasu wyjsc gdzies w zaciszne miejsce,sicagnac buty i polozyc sie na 10-15minut,na moim weselu byla tez kolezanka w 7miesiacu,bawila sie skromniej od reszty, bo tanczyla tlko wolne piosenki,ale byla zadowolona,wytrzmala do 1 wnocy!!! uwazam,że warto pojsc na studniowke,drugi raz sie nie powtorzy,a ty za pare lat mozesz zalowac...wiec jezeli czujesz se na silach,nie masz zagrozonej ciazy-to idz,naprawde warto....tylko pamietaj o zdrowym rozsadku :) nie patrz na innych tylko na siebie,kiedy nie bedziesz miala ochoty zatanczyc,czy bedziesz chciala juz isc do domu nie wahaj sie,wsluchaj sie w siebie!!!mam nadzieje ze wybierzesz sie na studniowke i bedziesz mile wspominala ajesli chodzi o sukienke...to proponowalabym isc do krawcowej i wymyslec taka,ktora latwo bedzie mozna przerobic z ciaowej nannormalna sukienusie zycze powodzenia i szczesliwego donoszenia dzidziusia oraz trzymam kciuki za maturke.....napisz jak bylo

Gość jolanta.
antoś napewno nie zrobi mi takiego wstydu jak ta dziewczyna w ciąży. Nie dodoałam, ze straciłam cnote już po oficjalnych zaręczynach, ale dla Ciebie to pewnie to samo co puścić się z jakimś chłopakiem mając naście lat, skoro zaszła w ciąże w wieku 17-18 lat, to zaczęła pewnie jako 15;/

jolanta..... noe miala 100% racje, niektorzy to niby tacy wyksztalcenia a jezyk i poziom wypowiedzi........

Gość mingiii
->do autorki topicu-nie przejmuj sie chamskimi wpisami-to tylko glupie zakompleksione baby-szkoda twoich nerwow-pamietaj zed dzidzius odczuwakazdy stres

Gość w obronie jolanty
przecież wolnykraj i jolatna tak ja wy ma prawo powiedzieć własne zdanie. W mojej miejscowości też dzieci pozaślubne w ten sposób są nazywane. Także jolanta nie jest odosobniona. Nie macie racji mówiąc, że w tak mlodym wieku mając dzieci to jest normalne. Rodzinę się zakłada wtedy jak się jest samemu w stanie ją utrzymać. Także dla mnie też jesteście nieodpowiedzialni, niby zakładacie rodziny a zachowujecie się gorzej jak te dzieci w piaskownicy, bo one potrafią przynajmniej zadbać o swoje zabawki a wy nie umiecie nawet na chleb dla swojego dziecka zarobic. Jak wam nie wstyd iść na utrzymanie swoich rodziców do tego jeszcze z dzieckiem. To w rodzinach patologicznych tylko się cieszą jak ich córcia w wieku 17-18 lat jest w ciąży. A moze rodzice winny zrobić tak jak u cyganów, że w wieku 16 lat wydają córkę za mąż po to aby im wstydu w postaci ciązy nie przyniosła. Może rw naszym kraju w ten sposób zróbmy, przynajmniej n\będzie mniej dzieci pozamałżeńskich, i nie będa w ten sposób tak nazywane. Także brawo młodziezy. Zotawcie komp i walcie do łózka, bo jak wam stuknie 20 lat to już będziecie za starzy na seks. Wtedy ręce drżą, cięzko trafić, człowiek już w tym wieku niedowidzi. Zgłoście może do sejmu aby na emeryturę można było już w wieku 40 lat przechodzić, bo 60 lat to było dobre jak zakładanie rodziny odbywało się ok. 25-30 lat a nie 15 tak jak tu chce już młodzież.