Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gunia113

Klub wsparcia

Polecane posty

Tłuścioch Martyno ja mam od Ciebie 8 kg więcej to jednak wiele. Rozmiar 40 i większe 38 jest dla mnie. Myślę, że wiek tu też swoje robi nie jestem osobą 20 letnią, mam trzech synó a najstarszy ma 22 lata.

AgataTenis---> :):) Oczywiście że o tobie nie zapominam:) Jestem tu i będe Cię wspierać:) Dziwczyny poradźcie mi prosze co mam zrobić żeby wyglądać na swojej studniówce olśniewająco?? Może sauna?? solarium?? Jakaś kosmetyczka?? Zalezy mi bardzo przede wszystkim na schudnięciu:P Ale przecież nie moge wyglądać na sklatowaną dietami:P

Znalazłam na moim kompie kilka pożytecznych rad związanych z odchudzaniem. Zamieszcze je tutaj może nam pomogą. Treniewo--->chyba TY o ile pamiętam zamieściłaś to na naszym wcześniejszym topiku:):) Więc ja teraz wklejam to tu Zasady odżywiania zgodne z CZŁOWIECZEŃSTWEM i naszą wewnętrzna CHEMIĄ Dzień należy zaczynać od węglowodanów, gdyż poprzez reakcje chemiczne stymulują one wytwarzanie przez mózg serotoniny, która działa antydepresyjnie. Podnoszą też poziom endorfin, zmniejszają napięcie emocjonalne, poprawiają nastrój. Na śniadanie wybierajmy więc muesli, ciemne pieczywo z miodem czy pastą jajeczną. Na drugie śniadanie (między godz. 10 a 13) najlepiej zaserwować białko w postaci przetworów mlecznych lub ryby. Co na obiad? Tu wszystko zależy od pory dnia, jeśli do głównego posiłku zasiadamy wcześnie, to na talerz warto położyć węglowodany (najlepsze są produkty bogate w węglowodany złożone – naleśniki, ryż czy makaron), jeśli późno – to potrawy bogate w białko (ryba, cielęcina, chudy kurczak czy rośliny strączkowe). Jedzenie ich z warzywami i produktami z pełnych ziaren zbóż zwiększa poziom tyrozyny w mózgu, a ta – jak przekonują naukowcy – zwiększa energię życiową i poprawia koncentrację. Co poprawi nasze samopoczucie: czekolada – najlepiej ta, która zawiera powyżej 70% kakao; owoce (świeże i suszone) – kiwi (według niektórych naukowców chroni przed depresją), banany, pomarańcze i mandarynki, truskawki (dzięki zawartości pektyn chronią przed stresem i polepszają samopoczucie), jabłka, rodzynki, pestki słonecznika, migdały, orzechy; przetwory mleczne – jogurt, maślanka, kefir, twarożek. Mają dużo wapnia, który dobrze wpływa na system nerwowy; warzywa – brukselka, kapusta (zwalnia aktywność tarczycy, dzięki czemu zmniejsza nerwowość), papryka (najlepiej ostra, gdyż zawarte w niej substancje zwiększają produkcję hormonu przyjemności, czyli endorfiny), ziemniaki (świetne źródło węglowodanów dostarczających energii) oraz brokuły, szpinak, sałata – zawierające kojący nerwy kwas foliowy. Z kolei marchewka, cytryny czy ananas usprawniają pracę mózgu, czyniąc zapamiętywanie łatwiejszym; ryby – usprawniają pracę mózgu: makrela, łosoś, tuńczyk, sardynka, śledź.

Podaję tabelę produktów zastępczych. • produkty zbożowe, tj. mąka, kasza (100g) można zamienić na: pieczywo (153g), lub makaron (100g), czy też groch i fasolę (100g) • mleko (100g) na: maślanka (100g), mleko w proszku pełne (15g), mleko skondensowane (50g), sery twarogowe (15g) • jaja (2 szt.)na: maślanka (400g), mleko skondensowane (200g), sery twarogowe (100g), kiełbasy suszone i szynka (80g), ryby (150g), drób (120g) • mięso i ryby (100g) na: mleko chude i maślanka (500g), mleko skondensowane (200g), sery twarogowe (100g), kiełbasy suszone i szynka (80g), ryby (150g), drób (120g), jaja (100g) • masło (100g) na: margaryna (100g), śmietana (400g) • tłuszcze, np. oleje (100g) na: słonina (135g), masło (120g) • warzywa dostarczające wit. C (100g) na: szpinak, szczypiorek, sałata (100g), soki naturalne z warzyw i owoców (80g), kompoty owocowe (150g) • warzywa dostarczające karoten (100g) na: papryka i pomidory (100g), koncentrat pomidorowy (20g) • strączkowe suche (100g) na: pieczywo (135g), makaron (100g), mąka i kasze (100g) • cukier (100g) na: miód naturalny i sztuczny (125g), marmolady i dżemy (200g), słodycze (125g)

hej guniu hej dizewczynki!drugio dzien herbatek duzo i jabluskza jaem!ogolnie sie mam dobrze psychik nie siada mi mysl ze lek dzila na baazie serotoniny mam!

Hej Agatko:):) Ja dziś marnie:): od jutra zaczynam kapuścianą:P Dobre efekty a wytrzymać się dość łatwo da::) Pozdrawiam

tka ladnie zaczelam guniu a zjadlam przed chwila 3 krokiety i 2 kawalki ciasta niestyty ale wybaczam soiobie jutro 5 posilkow malutkich tez jakies owocki

Nie ma się co przejmować Agatko:) Są święta i nie można do siebie za dużo wymagać:) Od jutra obie zaczynamy prawdziwą walke z kilogramami:)

dzięki Guniu pamietaj o tym ze nie ma co sobie odmawiac np. imprezki i alkoholu itp. bo jak za duzy rezim nalozymy to pekniemy starc sie jesc regularnie 5 posilkow wtedy ,etabolizm sie podkreca!zaczynamy od jutra ja milam tka dietke 1000kcal wazne jest zeby jesc miesko wedlinke chuda otreby salatkiale ieso jest wzne bo podkreca metabolizm

100 kcal to ja będe stosowała po powrocie do szkoły:) Teraz kapuśniak:P I jutro może jakąś fajną wage sobie kupie:)

No gdzie jesteście?? Pewnie gdzieś tam ćwiczycie ostro:P Ja ide kapuśniczek ugotować:) Dziś zjadłam tylko 4 jabłka i mamj nadzieje że jeszce tylko zupke i koniec:)

No zjadłam zupke:) Nawet dobra mi wszła:) I tak jeść ją będe przez 7 dni. Później może dieta amerykańska.. Zrezygnowałam z Cambridge.. Stwierdziłam że w tym czasie schudne tyle samo na innych dietach a mniejszym kosztem:P

DIETA KAPUŚCIANA Składniki zupy: *5 świeżych pomidorów lub 1-3 puszek pomidorów lub mały słoik koncentratu pomidorowego *2 papryki: zielona i czerwona *3 duże cebule *1 kapusta *1 seler naciowy *1 por *3 litry wody *sól i pieprz do smaku *można także dodać curry, bazylię, sproszkowaną paprykę, pietruszką, ostry sos, np. sojowy Warzywa poszatkować, zalać wodą i gotować 10 min na ostrym ogniu, następnie dodać pomidory lub koncentrat i gotować na małym ogniu do chwili, gdy warzywa będą miękkie. Zupę można jeść w dowolnych ilościach. Nie daje ona energii, im więcej się jej je, tym więcej spala się kalorii, jeśli długo przebywasz poza domem to radzimy napełnić zupą termos i zajadać się nią do woli. Dzień 1 Można jeść wszystkie owoce prócz bananów, polecamy melony i arbuzy. Jedz tylko owoce i zupę, możesz pić niesłodzone soki owocowe oraz niegazowaną wodę mineralną. Dzień 2 Nie wolno jeść żadnych owoców, możesz jeść jarzyny, aż do uczucia sytości. Staraj się jeść jarzyny zielone, unikaj grochu oraz kukurydzy. Możesz jeść tylko jarzyny i zupę, na kolację można zrobić sobie \"wyżerkę\" z 3-4 gotowanych lub pieczonych ziemniaków z masłem. Dzień 3 Nie wolno jeść ziemniaków i bananów. Możesz jeść ile chcesz, ale tylko owoców, jarzyn i oczywiście zupy. Jeśli przez te trzy dni nie oszukiwałeś to stracisz na wadze 2-3 kg. Dzień 4 Dzisiaj możesz zjeść banany, 4-5 sztuk. Pij odtłuszczone mleko, dużo wody i zupę. W tym dniu twój organizm potrzebuje potasu, węglowodanów, protein i wapnia. Tracisz ochotę na słodycze. Dzień 5 Możesz zjeść befsztyk (250-550g wołowiny, lub tyle samo drobiu bez skóry), pomidory (6 świeżych lub jedna puszka). Postaraj się wypić 6-8 szklanek wody, aby wypłukać z twojego organizmu kwas mlekowy. Zjedz zupę nie mniej niż jeden raz. Dzień 6 Nie możesz jeść ziemniaków, możesz zjeść befsztyk (wołowinę lub drób bez skóry), zielone jarzyny aż do uczucia sytości. Zjedz zupę nie mniej niż jeden raz. Dzień 7 Możesz jeść dowolne ilości ciemnego ryżu i jarzyn. Pij niesłodzone soki owocowe. Zupa przynajmniej raz dziennie. Jeśli nie oszukiwałeś to schudłeś 4-8 kg, jeśli schudłeś 8 kg lub więcej to przerwij dietę na 2 dni. UWAGI: Powyższy cykl można powtarzać wielokrotnie. Jeśli dieta prowadzona jest zgodnie ze wskazaniami, to będziesz mieć doskonałe samopoczucie, nie będziesz mieć problemów z wypróżnieniem. Po tych 7 dniach poczujesz się o wiele lżejszy, przybędzie Ci energii. Pamiętaj, że w czasie diety nie wolno pić alkoholu, jeśli musisz to przerwij dietę na 24 godziny. Nie wolno także jeść chleba, pić wody gazowanej. Można pić wodę niegazowaną, chude mleko, niesłodzoną: herbatę, kawę, soki owocowe. W trakcie trwania diety można zażywać wszelkie lekarstwa

Witam dziewczyny:) widze ze topik ladnie rozkwita:) ja dzis dopiero wrocilam ze swiat i czuje sie jak balon:( od jutra mam zamiar ograniczac sie a raczej wskoczyc na dietke 1200 kcal i mam nadzieje ze choc troszke mi zleci sadelka ktorego nabawilam sie podczas swiat i nie tylko. W kazdym badz razie jutro napewno sie odezwe:)POZDRAWIAM Ania

hej guniu wszystko bylo ok do godziny 15 kiedy nie poklicoam sie z gosciem najadlam sie az do tej pory ale koniec szczerze mowie nie am zamiaru sobie zmarnowa zycai przez kogos ojej lody ppizza byla kurde wssystko czekoladki ciadsto!przemilcze!!!!

Agatko nie możesz dać się wyprowadzić z równowagi facetowi!! To są najgorsze powody do obżarstwa!! mnie dziśmóij też strasznie wkurzył! Bardzo.. ale nie złamałam diety bo postanowiłam sobie że każda kłótnia z nim będzie dla mnie silną motywacją do dalszeho odchudzania!! Będe robiła mu na złość kiedy wszyscy faceci będą się za mną odlądać na ulicy!! Pamiętaj dla takich chwil warto żyć:):)

Aniu Myszko:) Ja tez dużo zjadłam podczas Świąt:) Ale to jest w pełni usprawiedliwione:) Teraz jużbierzemy się ostro do pracy:)

Zjadłąm dziś telerz zupki, 3 ziemniaczki, i troszke sałatki z pomidorków cebulki i łyżeczki jogurtu naturalnego:) Już dziś postaram się nic nie jeść tylko pić wode:) POZDRAWIAM:)

:) hej ... uff ... nie jest dobrze ... od niedzieli objadam sie słodyczami :O .... wstałam po 12 ... :( zjadłam plasterek serka topionego ... i orzeszki solone :O ... kilka cukierków czekoladowych ... tragedia na wadze nie ma zmian :) ale właśnie wróciłam z zakupów :) kupiłam zdrowe jedzenie a słodycze :P wyniosłam z pokoju .. :D własnie zjadłam pól kawałka chlebka zytniego light z ziarnami z białym czystym twarożkiem i plasterkiem pomidora ... a teraz pije czerwoną herbatke :)

Nom faktycznie co do tych zdjęć to też już do tego doszła że z kapką Cie pomyliłam:P I jak tam przygotowania do studniówki???:)

:) hej dziewczyny ... robiłam dzisiaj brzuszki :) nie moge siedziec w domu ... już chce wtorek :) normalnie mam dużo ruchu a teraz :P i jem , jem i jem :P ... a wczoraj zle sie czułam :( ... mdliło mnie i wymiot*** .. .. dzisiaj jest już lepiej ... najwazniejsze to jesć co 3 godziny :) ... i ćwiczyć ...

:) Dobrze:) Ale dziś zjadłam inna zupke zamiast kapuścianki ale tak wogóle to jadłam same warzywa i owoce tak jak w diecie:) Jutro dalej kapuścianka:P