Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gunia113

Klub wsparcia

Polecane posty

Titi tita Bardzo Cię podziwiam za to Wieczorem idziesz spać jak Ci się chce jeść. To bardzo przeze mnie do wykonania. Wtedy dopiero bym jadła. Wypełnianie żołądka płynem czyli herbatką czy też niegazowaną wodą OK! Jeść, przeżuwać 20 min musiałabym się nauczyć Jest to na pewno dobry sposób by oszukać mózg ośrodek sytości Jeszcze raz gratuluję

Drogie panie, czy każda zmniejsza ilość swoich kilogramów na własną rękę, czy też nie macie się czym pochwalić. Tym bardziej uważam, że należy o tym napisać. A może jest tak dobrze ....itd. Bez względu na wszystko chętnie z Kimś porozmawiam POZDRAWIAM

o mamo jak tu psto!!!!!!!!!! wiecie ze śmiejąc sie tez spalamy kalorie!!!!!! :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) więc smiejmy sie ile wlezie!!! :) :) :) :) :) :)

prztkro mi że mnie nie było ale wyjechałam na ferie inie miałam dostępu do neta:( Treniewo dziękuje ci że jednak wciąż tu wchodzisz:):): to dla mnie bardzo ważne że jesteś :* Pizdrawiam też titi ti ta:):):) Odchudzanko u mnie ciężko...ale bioresię za siebie ostro:):) Mam zamiar chudnąć powoli tak 1 kg na tydzień:):)

To brzmi bardzo obiecująco \"Biorę się ostro za siebie\" To może razem??????????? Cieszę się, że odpoczęłaś i nie stresowałaś się dietą tylko odpoczywałaś, który na pewno Ci się przyda. POZDRAWIAM WSZYSTKIE DZIEWCZYNY

To brzmi bardzo obiecująco \"Biorę się ostro za siebie\" To może razem??????????? Cieszę się, że odpoczęłaś i nie stresowałaś się dietą tylko odpoczywałaś, który na pewno Ci się przyda. POZDRAWIAM WSZYSTKIE DZIEWCZYNY

:):):) Dobrze Treniewo:):) Zacznijmy razem:):) Proponuje spokojne tempo 1 kg tygodniowo. Małymi kroczkami dojdziemy do celu. Ja daje sobie 3 miesięce na to żeby dojść do wspaniałej figury:) Ni chce żeby było tak że znó całe wakacje zamiat cieszyć się latem będę przeliczać kalorie i martwić się tłuszczykiem:) chce być cudowną laseczką na wakacje:) Dziś do końca dnia zjem już tylko jabłka i nic więcej:) I zaczynam od dziś ćwiczenia. Od poniedizałku aerobik 2 razy w tygodniu. Do tego codziennie brzuszki tak na różne partie mięśni powiedzmy po 50 powtórzeń na każdy sposów jaki znam:P

ojj wypada mi się chyba też wyspowaiadać z moich grzeszkó.. no więc dziś zjadłam kawałek tortu;( 2 kanapki;( Ale dziś już tylko woda i jabłka:P A od jutra dieta 1000:):)

Gość meg13
Witam wszystkich. U mnie na topiku jakoś bardzo pusto jesteśmy tylko we dwie i ciągle się mijamy. czy moge zaglądać do was?

Oczywiście:):) Zapraszam:) Od kiedy się odchudzasz i jaką masz diete??

Witam Was meg i gunia. Co wy na to aby zjeść to co niżej proponuję: kup płatki owsiane zwykle, nie błyskawiczne zalewaj je wrzącą wodą, nie mlekiem. Jak napęcznieją, to odlej wodę, do płatków dodaj starte jabłko(najlepiej zimne z lodówki) i posyp to wszystko cynamonem dla smaku, możesz dodać śliwek suszonych lub mielone siemię lniane Po takim jedzonku podobno przeczyścisz się i poprawi Ci się bardzo cera.

Gość meg13
DObre! to chyba taka mniej kaloryczna wersja ,nie wiem jak to nazwać śniadania? Pięknej Heleny. Dobre i poprawia urode.

Znalazłam tylko gruszki pięknej Heleny, poprosimy coś więcej na ten temat. Jeżeli jeszcze wpływają na urodę. Wszystkie czekamy z niecierpliwością Piję sobie ziółka Adipositas i nie czuję się tak pełna. Poprawiają trawienie. Spadku wagi brak.

Gość meg 13
Dobry wieczór. Jeśli chodzi o tą Piękną Helene to gdzieś czytałam ,że te płatki +starte jabłko troche rodzynek i orzechów to bardzo zdrowe śniadanie ,które nie tylko wpływa na utżymavie zgrabnej sylwetki ale poprawia stan skóry paznokci itp.Czy Helena to jadła tego nie moge zagwarantować.

Gość KASICZEK1920
WITAM WSZYSTKICH. MAM 19 LAT I WIELKI PROBLEM Z NADWAGA NIE MOGE SOBIE Z TYM PORADZIC PRZYTYLAM BARDZO DUZO W BARDZO KROTKIM CZASIE A TERAZ CHCIALABYM SCHUDNAC. MAM 162 CM A WAZE 95 KG. SZUKAM DOBREGO SKUTECZNEGO SPOSOBU NA TO BY SCHUDNAC PROBOWAŁAM JUZ WIELU ZECZY DIETY KAPUSCIANEJ I INNYCH OGRANICZYLAM JEDZENIE NIE JEM JUZ PO 16 ALE TO WCIAZ ZA MALO :( PRZECZYTALAM OSTATNIO O KURACJI LIPOTREXEM CO O TYM SADZICIE A MOZE ZNACIE JAKIS SPOSOB BY UDAŁO MI SIE ZRZUCIC DO SIERPNIA 20-25 KG LUB WIECEJ ALBO CHOCIAZ TROCHE. ZEBY ROZMIAR MOICH UBRAN ZMNIEJSZYL SIE Z 50 NA 48- 46. BLAGAM POMOZCIE.

Kasiczek z tym odchudzaniem to trudna sprawa jak na pewno przeczytałaś należy się wspierać i to na pewno pomoże. Napisz co jesz a raczej jak wyglądają Twoje podjadki bo one są zgubne. Odchudzanie należy rozpocząć od mózgu. Tak............... Trzeba siebie przekonać o tym, że chcemy by było nas mniej9 kilogramów). Proponuję ziółka, które wcześniej przytoczyłam, 5 posiłków nie za dużych, 0 słodyczy, ograniczyć tłuszcze i pieczywo. Kup sobie otręby i jedz zamiast słodyczy.

A może skorzystamy z tych dziennych przepisów: DIETA 800 kcal PIERWSZY TYDZIEŃ PONIEDZIAŁEK I Śniadanie : jogurt truskawkowy 0% tłuszczu II Śniadanie: gruszka Obiad: kostka morszczuka lub mintaja smażona na łyżce oliwy; surówka z tartych warzyw: 1/2 selera, marchew, jabłko, 1/2 szkl. kapusty ( poszatkowanej) +sok z cytryny Kolacja: kromka grahama lub chrupkiego pieczywa, plasterek białego sera; pomidor szkl. soku wielowarzywnego; WTOREK I Ś: mały jogurt naturalny z łyżeczka otrąb; 2 mandarynki IIŚ: kromka chrupkiego pieczywa, plaster gouda; liść sałaty; Obiad: mały kotlet z piersi indyka (lub kurczaka) z bazylia lub oregano, podsmażona na łyżce oliwy; 250 g mieszanki wielowarzywnej; szkl. soku pomidorowego; Kolacja: sałatka z ugotowanego ziemniaka, 250 g mrożonki z brokułów; plastra szynki, 3 łyżki jogurtu, łyżka musztardy, oregano; ŚRODA I Ś:kromka grahama, 2 plasterki białego sera, łyżeczka dżemu niskosłodzonego; II Ś.: średnia pomarańcza Obiad: kostka morszczuka smażona na łyżce oliwy, ugotowany ziemniak, 1/2 szkl. fasolki szparagowej, surówka z pomidora, 1/2 cebuli, 2 łyżek kukurydzy, 2 łyżek jogurtu, szkl. soku pomidorowego; Kolacja: szpinak z szynką ( plaster) podduszony z 2 jajkami i czosnkiem CZWARTEK I Ś: szklanka mleka ( 0,5 % tłuszcz.); 3 łyżki musli lub płatki kukurydziane; średnia pomarańcza; II Ś: średnie jabłko; Obiad: bity zraz wołowy z bazylia usmażony na łyżce oliwy, ugotowany ziemniak; 250 g gotowanego mieszanki warzywnej, szkl. soku wielowarzywnego; Kolacja: sałatka z 1/2 makreli wędzonej,2 łyżek groszku konserwowego,2 łyżki natki pietruszki i 2 kukurydzy, plus sok z cytryny dla smaku;kromka chrupkiego pieczywa PIĄTEK I Ś: jogurt truskawkowy 0%tłuszczu II Ś: cienka kromka chleba razowego, plaster chudego białego sera, 1/2 pomidora; Obiad: kotlet ze 100 g mielonego indyka (lub kurczaka) przyprawiony bazylią i usmażony na łyżce oliwy;2 obrane i podduszone z cebulką jabłka przyprawiane curry Kolacja: sałatka z tuńczyka w sosie własnym ( 135 g); 3 liści sałaty, papryki, 1/2 cebuli; szkl. soku wielowarzywnego; SOBOTA I Ś.: kromka grahama; plaster chudej szynki, liść sałaty; II Ś; 2 mandarynki Obiad: mała pierś kurczaka z bazylia, podsmażona na łyżcze oliwy; gotowane warzywa: seler, marchewka, por , 1/2 papryki łyżka zielonego groszku; szkl. soku wielowarzywnego; Kolacja: sałatka z 2 pomidorów, 1/2 cebuli, małej papryki, 3 liści sałaty, 3 plasterków białego sera, oregano NIEDZIELA I Ś.: szklanka mleka ( 0,5 % tłuszcz.); 3 łyżki musli lub płatki kukurydziane; IIŚ : gruszka Obiad: plaster wołowiny pokrojony w paski, duszony na łyżce oliwy do miękkości + 250 g mrożonki warzywnej + bazylia + łyżeczka koncentratu pomidorowego; szkl. soku jabłkowego; Kolacja: kromka grahama, plaster ( duży ) szynki; liść sałaty; pomidor DRUGI TYDZIEŃ Poniedziałek: I Ś: szklanka mleka ( 0,5 % tłuszcz.); 2 łyżki musli; średnie jabłko; II Ś: pomarańcza Obiad: pulpet z mielonego mięsa indyka, przyprawiany solą i pieprzem i gałką muszkatołową; sałatka z 3 pomidorów, 1/2 cebuli, 2 plastry chudego białego sera Kolacja: sałatka z kiszonego ogórka i plastra chudej szynki, przyprawiona czosnkiem, kromka pieczywa chrupkiego; WTOREK I Ś. : jogurt 0%tłuszczu truskawkowy II Ś.: cienka kromka chleba razowego, plaster polędwicy drobiowej, 1/2 pomidora; Obiad: mała pierś kurczak z bazylia, podsmażona na łyżce oliwy; gotowane warzywa: szkl. fasolki szparagowej, szkl. brokułów; szkl. kalafiora ; szkl. soku wielowarzywnego; Kolacja: sałatka z 1/2 makreli wędzonej, łyżki gotowanego ryżu, łyżki natki pietruszki i kukurydzy, plus sok z cytryny dla smaku; ŚRODA I Ś.: kromka grahama; plaster chudej szynki, mały kiszony ogórek; II Ś.: 1/2 grejpfruta Obiad: 3/4 szkl. ryżu ( gotowanego) jajko sadzone, sałatka z sałaty, pomidora + sok z cytryny lub surówka z kiszonej kapusty, cebulki i natki pietruszki; Kolacja: kostka morszczuka smażona na łyżce oliwy; 250 g fasolki szparagowej; CZWARTEK I ś: szklanka mleka ( 0,5 % tłuszcz.); 3 łyżki musli lub płatki kukurydziane; średnie jabłko; II ś.: średnia gruszka; Obiad: kotlet z piersi indyka smażony na łyżce oliwy; 250 g gotowanej mieszanki warzywnej; szkl. soku z warzyw; Kolacja: sałatka z tuńczyka w sosie własnym (135g); 3 liście sałaty, pomidor, 1/2 cebuli, ogórek kiszony;kromka chrupkiego pieczywa; PIĄTEK I ś. : jogurt 0%tłuszczu truskawkowy II ś. kromka chrupkiego pieczywa, plaster gouda; liść sałaty; Obiad: sałatka z soczewicy (1/2 puszki lub 3 łyżki ugotowanej suchej); pomidora, papryki, jajka na twardo, liścia sałaty; cząbrem i łyżka niskotłuszczowego majonezu; szkl. soku pomidorowego; Kolacja: sałatka z 50 g wędzonej piersi kurczaka, 2 łyżek groszku, ziemniaka, 1/2 szkl. białej kapusty, 1/2 papryki + cytryna SOBOTA I ś.:kromka grahama, 2 plasterki białego sera łyżeczka dżemy niskosłodzonego; II ś. 1/2 grejpfruta Obiad: befsztyk wołowy ( 150g), oregano usmażony na łyżce oliwy; surówka z cykorii i 1/2 jabłka + cytryna: szkl. soku wielowarzywnego; Kolacja: kostka morszczuka lub mintaja smażona na oleju

Troche pokopiuję z naszego poprzedniego topiku. Może nam się przyda Na początek to co napisała Czikita32: czikita32 a ja tak szczeze mowiac to od niedzieli zbilam 2 kg. cicho sza..... ale wytrzymuje jakies 4 lata temu 16 kg schudlam przy mojej diecie . Zadne tam tablety.Powiem wam ze znow zaczelam ja i idzie . Moze napisze wam to jest to dieta tygodniowa tak sie nazywa .KILKA LAT TEMU CZYLI 4 znalazlam ja w poradniku zdrowia. Babeczki rewelacja polecam wyprobowany sposob na wlasnej skorze. DIETA TYGODNIOWA: wpierwszym dniu przyjmujesz tylko plyny:wode mineralna,soki owocowe i ziolowe herbatki w dowolnej ilosci oraz 1-2 owocowo-mleczne koktaile. W drugim dniu dodajesz do jadlospisu1 kg swiezych owocow,ktorew trzecim dniu zastempujesz 70 dkg salłtki z surowych warzyw(bez stroczkowych,ktore moga powodowac wzdecia) lekko doprawionych oliwai sola. Teraz czeka cie nagroda schudlas okolo2 kg i przez nastempne 2 dni mozesz oprocz owocow zjesc 40 dkg ryby upieczonej w foli lub piekarniku,a salatke warzywna wzbogacic fasolka i orzechami. Szostego dnia zjedz gotowana piers kurczaka i warzywna salatke,a w siodmym dodaj gotowany ziemniak lub garstke brozowego ryzu. Przez caly tydzien pij po 2-3 litry plynow dziennie.W tej diecie trudne sa pierwsze 3 dni podczas ktorych mozesz czuc sie oslabiona.Niedecyduj sie wiec wtedy na wiekszy wysilek fizyczny.Ale gdy ja zakonczysz ,poczujesz sie mlodsza ,sprawniejsza ischudniesz okolo 4 kg. TO TA DIETA SPROBOJCIE KOCHANE JA TEZ CIOGNE: a teraz UREGULUJ TRAWIENIE: Jak zmusic do pracy jelita? -czesciej siegaj po owoce i warzywa-sa bogate w blonnik poprawiajacy metabolizm. -jedz suszone owoce :2-3 sliwki,morele czy plastry jabka dziennie. -od czasu do czasu zjedz lyzke otreb czy lyzeczke siemia lnianego i popij duza iloscia plynu. -rano wypij szklanke przegotowanej wody z lyzeczka octu jablkowego. -przez caly dzien popijaj szklanke soku z kwaszonej kapusty. -zazywaj duzo ruchu jezdzij na rowwerze ,biegaj. A wiec babeczki mi to pomaga i napisalam wam moze ktoras skorzysta . do tego pije herbate czerwona pu-erh tea z apteki w kostkach. kochanie niewiem pisze dokladnie o tej herbacie bo naprawde sa podruby czerwonych herbat. WIECIE kupilam tez ten slim figura system. TEZ pije. KOCHANI POZDROWIONKA I MYSLE ZE MOZE KTOSIK SKORZYSTA Z TEJ DIETKI

To jest podobno 1000 kcal Sporo jedzenia, i niewiele energii 7.00-jajecznica z 3 jaj(2zoltka) -150gr kefir-200gr kawa-200gr 10.00-chleb razowy z serem bialym-100gr jablko-100gr kawa-200gr 13.00-zupa ogorkowa niezabielana-100gr kompot-200gr 16.00-ryz bialy-50gr piers z kurczaka-100gr kompot-200gr 19.00-piers z kurczaka-100gr herbata-200gr

Może się Kóreś z Was przyda szczególnie polecana jest dla Pań ok 40tki..... 1000 kalorii Dieta jest najbardziej znana i najbardziej polecana jako skuteczny sposób odchudzania. Na początku zanim na dobre zaczniesz stosować dietę najpierw przez tydzień zapisuj wszystko co zjadasz, każdy posiłek i przekąskę. W diecie tej zaleca się zmniejszenie ilości produktów zawierających tzw. \"puste kalorie\" i \"bomb kalorycznych\", czyli duże ilości tłuszczu, słodycze, tłuste mięsa, wędliny i sery (szczególnie żółte), piwo, alkohol. Wszystko krój na cienkie plasterki - stwarza to pozory obfitości. Wyłącz ostre przyprawy, pobudzają apetyt. Jedz na małych talerzykach, oszukasz wzrok. Po każdym kęsie odkładaj kanapkę na talerzyk. Sięgnij po nią gdy będziesz mieć puste usta. Wypij szklankę wody przed posiłkiem. Jedz powoli i dokładnie przeżuwaj. Nie zjadaj czegoś tylko dlatego, że mogłoby się zmarnować. Usuwaj skórkę z drobiu. Śmietanę zastępuj kefirem lub jogurtem. W przybliżeniu tak powinien wyglądać \"rozpis\" kaloryczny posiłków: I śniadanie - 250 kcal, II śniadanie - 100 kcal, Obiad - 350 kcal, Podwieczorek - 100 kcal, Kolacja - 200 kcal Przykład diety 1000 kcal: Śniadanie - 250 kcal: Do wyboru 1. Bułeczkę pełnoziarnistą posmarować łyżeczką masła lub margaryny, obłożyć 2 cienkimi plasterkami gotowanej szynki oraz kilkoma plasterkami ogórka. 2. 3 dag płatków czekoladowych zalać polowa opakowania jogurtu waniliowego, wkroić mandarynkę. 3. 10 dag twarożku wymieszać z łyżeczką śmietany, skropić sokiem z cytryny i posłodzić słodzikiem. Dodać pokrojone pól pomarańczy i pól jabłka oraz 10 dag malin. 4. Kromkę ciemnego tostu posmarować łyżeczką margaryny, obłożyć liściem sałaty, plasterkiem sera żółtego lub łyżeczką serka topionego. Zjeść z kiwi i marchewka lub pomidorem, papryka. 5. Kromkę chleba z pełnego przemiału posmarować łyżeczką masła i 5 dag twarożku, położyć pomidora na kanapkę. 6. Jajko roztrzepać z łyżka wody, Dodać pól pęczka posiekanego koperku lub szczypiorku, doprawić sola i pieprzem. Usmażyć na łyżeczce masła. Zjeść z kromka chleba z pełnego przemiału. 7. Małą Bułeczkę przekroić i posmarować łyżeczką masła oraz 2 łyżeczkami dżemu. II Śniadanie i Podwieczorek - 100 kcal: Do wyboru: 1. Kromka chleba z masłem i pomidorem. 2. Kromka chrupkiego chleba z 2 łyżeczkami twarożku i pomidorem. 3. Kromka pumpernikla z masłem i pól ogórka. 4. Filiżanka zupy pomidorowej z ryżem. 5. 100ml wywaru warzywnego z roztrzepanym jajkiem. 6. Marchewka z jabłkiem i sokiem cytrynowym. 7. 2 pomidory, 2 cebulki ze szczypiorkiem. 8. 6 cieniutkich plasterków polędwicy wieprzowej. 9. 4 cienkie plasterki mortadeli. 10. Plasterek szynki gotowanej. 11. 6 plasterków polędwicy drobiowej. 12. 10 dag serka homogenizowanego z 10 dag truskawek. 13. 10 dag sera chudego ze szczypiorkiem. 14. Szklanka maślanki z kromka chrupkiego pieczywa. 15. Mały banan. 16. Grejpfrut. 17. 2 brzoskwinie. 18. 2 jabłka. 19. 2 delicje. 20. 5 kostek czekolady. 21. 3 kulki lodów owocowych. Obiad - 350 kcal: Do wyboru 1. Pokroić w zapałkę 10 dag piersi z kurczaka, Małą zielona lub żółta cukinie, marchewkę i por. Mięso obsmażyć na łyżce oleju, Dodać warzywa i jeszcze 5 min. dusić. Doprawić sola, pieprzem i przyprawa chińska. Posypać tymiankiem, Zjeść z kromka chleba pełnoziarnistego lub dwoma małymi ziemniakami. 2. 10-15 dag piersi z kurczaka obsypać przyprawami (Prymat Kucharek, papryka, pieprz, itp.), Usmażyć na łyżeczce oliwy. Ugotować 15-20 dag warzyw (kalafiora, brokula, fasolki szparagowej, marchewki). Zjeść z 1 ziemniakiem. 3. 15 dag piersi indyka oraz 20 dag pieczarek opłukać i pokroić. Obsmażyć na łyżce oleju. Dodać 5 dag groszku oraz łyżkę chudej śmietany. Doprawić ziołami, sola i pieprzem. 4. 10 dag mielonego mięsa wyrobić z łyżka twarożku, sola i pieprzem. Uformować małe frykadelki. Oczyścić 2 strąki papryki, obrać cebule. Warzywa drobno pokroić. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Frykadelki smażyć z warzywami. 5. Szklankę ugotowanego makaronu zmieszać z Sałatka z pomidora, papryki, ogórka i 2 łyżkami twarożku. 6. Szklankę kaszy gryczanej Zjeść z jajkiem sadzonym na łyżeczce oleju. Wypić do tego Szklankę maślanki lub kefiru. 7. Jednego sporego ziemniaka Ugotować w mundurku i pokroić. Mały kawałek czerwonej papryki pokroić w kostkę. Wymieszać 1 łyżkę octu winnego, 1 łyżeczkę oliwy, sól i pieprz. Marynata polać warzywa. 100g fileta z morszczuka, dorsza, fladry, pstrąga lub soli Usmażyć na maśle lub margarynie. Kolacja - 200 kcal: Do wyboru 1. Sałatka z 100g chudej wędliny, 1 cykorii, 1 ogórka kiszonego, 1 kwaśnego jabłka, 100ml jogurtu naturalnego. 2. Pierogi leniwe z chudego twarogu (150g). 3. 2 kromki pieczywa chrupkiego żytniego z masłem lub margaryna i białym serem oraz surówka z cykorii, rzodkiewek i pomidora. 4. Kromka ciemnego pieczywa z 50g chudej wędliny i Sałatka z papryki, cebuli i pomidora. 5. Kromka pieczywa i Sałatka z pora, ogórka kiszonego, 3 łyżek groszku konserwowego. 6. Sałatka owocowa z kiwi, grejpfruta, plastra ananasa 7. Sałatka z tuńczykiem (120g tuńczyka w sosie własnym, 2 łyżki Kolacja - 200 kcal: Do wyboru 1. Sałatka z 100g chudej wędliny, 1 cykorii, 1 ogórka kiszonego, 1 kwaśnego jabłka, 100ml jogurtu naturalnego. 2. Pierogi leniwe z chudego twarogu (150g). 3. 2 kromki pieczywa chrupkiego żytniego z masłem lub margaryna i białym serem oraz surówka z cykorii, rzodkiewek i pomidora. 4. Kromka ciemnego pieczywa z 50g chudej wędliny i Sałatka z papryki, cebuli i pomidora. 5. Kromka pieczywa i Sałatka z pora, ogórka kiszonego, 3 łyżek groszku konserwowego. 6. Sałatka owocowa z kiwi, grejpfruta, plastra ananasa 7. Sałatka z tuńczykiem (120g tuńczyka w sosie własnym, 2 łyżki kukurydzy, 2 łyżki ugotowanego ryżu, 2 liście kapusty pekińskiej)

Guniu a to ty znalazłaś i napisałaś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzięki tej diecie można schudnąć 10 kg w 2 tygodnie. Opracowali ją lekarze i fizjolodzy ze szpitala uniwersyteckiego w Oslo. W organiźmie nastąpią prrzy jej stosowaniu chemiczne zmiany przemiany materii, czyli jej przyspieszenie. Po zakończeniu kuracji z pewnością zmniejszy się łaknienie. Po miesiącu można ponownie zacząć kurację, jeśli twierdzimy, iż ważymy wciaż za dużo. Na śniadanie: codziennie 1-2 jaja, herbata( z wyjątkiem pierwszego dnia, kiedy zjadamy 3 jaja zawsze gotowane) Dzień I: Na II śniadanie 3jaja, grapefruit, herbata lub kawa/ na obiad 3 jaja i surówka wrzywna bez sosów, kawa lub herbata i 1 kromka chleba/ UWAGA - nie jemy kolacji! Dzień II: II śniadanie - zmniejszamy jedynie ilość spożywanych jaj do 1-2, reszta tak samo/ obiad - mięso wołowe, pomidor, seler naciowy, ogórki i inne warzywa + kawa lub herbata. Dzień III: II śniadanie: tak jak w II dniu, tylko grapefruita zastępujemy gotowanym szpinakiem/ obiad - zastępujemy tylko mięso wołowe 2 kotletami z kurczaka lub jagnięciną Dzień IV: II śniadanie - surówka z warzyw, grapefruit + kawa lub herbata/ obiad - 1-2 jaja, ser biały, gotowany szpinak, kromka chleba. Dzień V: II śniadanie - jaja, szpinak + kawa lub herbata/ obiad ryba, surówka, kromka chleba, kawa lub herbata Dzień VI: II śniadanie - sałatka z owoców/ obiad wołowina, seler naciowy, ponidor, ogórki kiszone, kawa lub herbata Dzień VII: II śniadanie - zimne mięso z kurczaka lub indyka, pomidor, grapefruit/ obiad: zupa jarzynowa, mięso drobiowe, pomidor, gotowana kapusta, seler naciowy, grapefruit, kawa lub herbata. Ważne jest by do potraw nie dodawać dressingów, śmietany, cukru, można spożywać minimalne ilości soli, nie używamy tłuszczu - nawet do smażenia - wówczas danie przyrządzamy w opiekaczu lub na grillu. Dieta ta jest zbliżona do białkowej, jednak sałatki na śniadanie wykluczają ją z tej klasyfikacji. Mimo to należy zauważyć, że poza nadmiarem tłuszczu i cukru oraz soli nie wyrzekamy się niczego - ani witamin, ani białek, ani nawet węglowodanów, które znajdują się w każdym produkcie w odpowiednich ilościach. Do tego muszę dodać, że należy wypijać ponadto conajmniej, podkreślam CONAJMNIEJ 3 litry wody mineralnej. Gwarantuję, że nie zagłodzicie się na tej diecie (dużo pożywnych jaj), a pomoże Wam zrzucić zbędne kilogramy, a codzienne ćwiczenia - choćby lekkie aerobowe - pomogą w ukształtowaniu mięśni. Nie podałam tu proporcji, jakie należy spożywać, bo dieta nie na tym polega - jednak dla własnego bezpieczeństwa powinnyście zamykać się w 150-200 g danej potrawy - chyba, że są to warzywa czy owoce...

A oto dietka NORWESKA: DIETA NORWESKA (po tygodniu dietę powtarza się jeszcze raz) DZIEŃ I Śniadanie: grapefruit, 3 jajka, herbata Lunch: 3 jajka, grapefruit, herbata Obiad: Surówka: seler naciowy, ogórek, itd. pomidor, herbata, sucharek lub kawałeczek chleba DZIEŃ II: Śniadanie: grapefriut, 2 jajka, herbata Lunch: 2 jajka, grapefruit, herbata Obiad: wołowina, pomidor, seler naciowy, herbata DZIEŃ III: Śniadanie: 2 jajka, grapefruit, herbata Lunch: 2 jajka, szpinak, herbata Obiad: 2 kotlety z kurczaka (GOTOWANE!!!), seler naciowy, pomidor, itd., herbata DZIEŃ IV: Śniadanie: 2 jajka, herbata, grapefruit Lunch: surówka z warzyw, grapefruit, herbata Obiad: 2 jajka, twaróg, gotowany szpinak, kawałeczek chleba DZIEŃ V: Śniadanie: 2 jajka, grapefruit, herbata Lunch: 2 jajka, szpinak, herbata Obiad: Ryba gotowana, surówka z warzyw, kawałek chleba, herbata DZIEŃ VI: Śniadanie: 2 jajka, grapefruit, herbata Lunch: Surowka owocowa Obiad: Wołowina, seler naciowy, pomidor, ogórki korniszony, herbata DZIEŃ VII: Śniadanie: 2 jajka, grapefruit, herbata Lunch: zimne mięso z kurczaka, pomidor, grapefruit Obiad: zupa jarzynowa, kurczak, pomidor, gotowana kapusta, seler naciowy, grapefruit, herbata.

A oto dietka NORWESKA: DIETA NORWESKA (po tygodniu dietę powtarza się jeszcze raz) DZIEŃ I Śniadanie: grapefruit, 3 jajka, herbata Lunch: 3 jajka, grapefruit, herbata Obiad: Surówka: seler naciowy, ogórek, itd. pomidor, herbata, sucharek lub kawałeczek chleba DZIEŃ II: Śniadanie: grapefriut, 2 jajka, herbata Lunch: 2 jajka, grapefruit, herbata Obiad: wołowina, pomidor, seler naciowy, herbata DZIEŃ III: Śniadanie: 2 jajka, grapefruit, herbata Lunch: 2 jajka, szpinak, herbata Obiad: 2 kotlety z kurczaka (GOTOWANE!!!), seler naciowy, pomidor, itd., herbata DZIEŃ IV: Śniadanie: 2 jajka, herbata, grapefruit Lunch: surówka z warzyw, grapefruit, herbata Obiad: 2 jajka, twaróg, gotowany szpinak, kawałeczek chleba DZIEŃ V: Śniadanie: 2 jajka, grapefruit, herbata Lunch: 2 jajka, szpinak, herbata Obiad: Ryba gotowana, surówka z warzyw, kawałek chleba, herbata DZIEŃ VI: Śniadanie: 2 jajka, grapefruit, herbata Lunch: Surowka owocowa Obiad: Wołowina, seler naciowy, pomidor, ogórki korniszony, herbata DZIEŃ VII: Śniadanie: 2 jajka, grapefruit, herbata Lunch: zimne mięso z kurczaka, pomidor, grapefruit Obiad: zupa jarzynowa, kurczak, pomidor, gotowana kapusta, seler naciowy, grapefruit, herbata.

Trochę wiedzy dla każdej z Nas Organizm nie jest monolitem, jak wielu z Nas się wydaje. Pozostaje on w tzw. stanie dynamicznej równowagi. Oznacza to, że każdego dnia tracimy i odbudowujemy kilkadziesiąt gram elementów ciała. Zasada ta dotyczy również tkanki tłuszczowej. Co więcej, istnieją nie tylko pokarmy, które hamują rozpad tłuszczów a nasilają ich gromadzenie, ale i takie, które działają odwrotnie. Układając więc odpowiednio dietę - nie ma potrzeby ograniczania objętości pokarmu, a jedynie należy zadbać o jego właściwą jakość. A oto receptura, która w tym pomoże: Węglowodany (cukry) – hamują rozpad i nasilają gromadzenie tłuszczów – należy dążyć do drastycznego ograniczenie ich udziału w diecie. Tłuszcze pokarmowe – te wprawdzie (wbrew obowiązującej opinii) nie nasilają gromadzenia tłuszczu przy niedostatku węglowodanów, mogą jednak utrudniać jego rozpad – spożycie ich należy więc bezwzględnie ograniczyć. Białka – nasilają rozpad i utrudniają gromadzenie tłuszczów – skuteczna dieta powinna obfitować w produkty wysokobiałkowe. Błonnik – sam pozbawiony wartości energetycznej odbiera dodatkowo energię, uniemożliwiając wchłanianie substancji energetycznych i nasilając pracę pasażu trawiennego – udział blonnika w diecie powinien być szczególnie wysoki. L-karnityna – “witamina” spalająca tłuszcz, bez niej organizm nie zlikwiduje zapasu tkanki tłuszczowej, lecz zapas ten będzie powiększał – absolutnie niezbędna w diecie redukcyjnej, mało rozpowszechniona w żywności, najlepiej uzupełniać ją suplementami odżywczymi (do nabycia w aptekach i zielarniach). Na jakich produktach należy oprzeć dietę redukującą tkankę tłuszczową w ekspresowym tempie? Bezenergetyczne warzywa bogatoresztkowe, świeże lub gotowane, które należy spożywać bez ograniczeń, w dużych ilościach, im więcej tym lepiej: sałata, cykoria, kapusta biała, kapusta czerwona, kapusta włoska, kapusta pekińska, kapusta kwaszona, ogórki, ogórki małosolne, papryka zielona, pomidory, seler naciowy, koper naciowy, rabarbar, brokuły, bakłażany, kalafior, seler korzeniowy, fasolka szparagowa, pieczarki, rzodkiewki, szparagi, szpinak, cukinia, dynia, kabaczek, endywia, jarmuż, karczochy, botwina, kalarepa, rzepa, szczaw, szczypiorek, pędy bambusa i kiełki. Gotowane lub pieczone produkty bogatobiałkowe, które mogą być spożywane bez ograniczeń, gdyż przyspieszają redukcję wagi, jednak z uwagi na aspekt zdrowotny nie powinno się nimi przejadać: dorsz, mintaj, morszczuk, tuńczyk, szczupak, flądra, karp, kargulena, karmazyn, leszcz, ostrobok, płoć, pstrąg, sieja, owoce morza, pierś kurczęcia, pierś indyka, chudy biały ser, beztłuszczowy i bezcukrowy jogurt, białka z jajek (można przyrządzać z nich omlety na patelni teflonowej). Ubogo kaloryczne warzywa i owoce, świeże lub gotowane, co do których zachować należy rozsądne umiarkowanie (mogą stanowić podstawę nie więcej jak 1 posiłku w ciągu doby): marchew, buraki, brukiew, cebula, pory, pietruszka korzeniowa, nać pietruszki, arbuzy, melony, grapefruity, cytryny, agrest, poziomki, truskawki, maliny. Produkty tłuszczowe niezbędne do utrzymania nienagannego stanu zdrowia, które należy spożywać codziennie, ale alternatywnie (wybierać jeden z nich danego dnia), nie przekraczając porcji rekomendowanych w nawiasach: oliwki z oliwek, olej rzepakowy, lniany lub sezamowy (1 łyżka stołowa jako dodatek do jarzyn), tłuste ryby (np. węgorz, łosoś, śledź, makrela, halibut itp. ok. 50 g.). Do komponowania posiłków używać można wszelkich przypraw, z wyłączeniem cukru (zastąpić słodzikiem) i z ograniczeniem soli. Produkty, które nie zostały wymienione powyżej (np. słodycze, owoce, przetwory mączne, wyroby cukiernicze i piekarnicze) należy uznać za “zakazane”. Efekty podobnej diety ulegają znacznemu wzmożeniu, gdy jednocześnie prowadzona będzie suplementacja L-karnityny. L-karnitynę stosować należy w dawce 600-1000 mg na dobę. Omawiana tutaj dieta jest dobrze tolerowana i bardzo lubiana przez łakomczuchów, gdyż nie ogranicza objętości pokarmu (można się najeść do syta) oraz przewiduje pewne “dyspensy”. Dyspensa polega na tym, że jeden posiłek w tygodniu (np. sobotnia kolacja) obfitować może absolutnie we wszystkie, nawet na codzień zakazane, produkty spożywcze. Takie jednorazowe obżarstwo w żaden sposób nie spowalnia tempa utraty wagi. Jeżeli ktoś marzy o modelowej sylwetce, a jednocześnie podoba mu się zaproponowany schemat żywienia, niech rozpocznie dietę od dziś . Wiele tzw. “drakońskich diet” polega na drastycznym ograniczeniu kalorycznych składników pokarmowych. Organizm walczy jednak o utrzymanie swojego status quo. Wytłumia metabolizm, dopasowując go do obniżonych porcji energii i w ten sposób oszczędza tłuszcz zapasowy. Co gorsza, niedobór wartościowych składników pokarmowych zubaża odporność i sprzyja chorobom.

Poczytajcie proszę: Diety modelek - czy 1000 kcal? Naomi Cambell Śniadanie: 2 jajka na bekonie lub z kiełbaskami, 2 tosty, kawa. Obiad: hamburger z pomidorem, cebulą,frytki lub kluski. Kolacja: kurczak z curry, ryż, deser, szampan. Całość około 2500 kcal. Kate Moss - podejrzewana o anoreksję. Śniadanie: duża porcja musli z suszonymi owocami, odtłuszczone mleko, 2 tosty z masłem Obiad: sałata, pomidory i inne jarzyny, kawałek czekolady, kawa. Kolacja: 2 hamburgery (siekany stek, pomodor, korniszon na gorącej grzance, frytki, mleczny koktail. całość około 2500 kcal. Pozostaje pytanie - czy lata 2000 ne radzą sobie z problemami otyłości? Czy oprócz umiarkowania w jedzeniu i diety 1000 kcal istnieją inne środki? Dieta \"Dobrego samopoczucia\" prof. Ludwika Demlinga. Zamiast cukru używa się czekoladę i można jej zjeść aż 7 kostek. Śniadanie: filiżanka kawy lub herbaty słodzonej kostką czekolady, kromka chleba razowego posmarowanego miodem. Dla uspokojenia nerwów mała miseczka płatków owsianych lub kukurydzianych zalane mlekiem. II Śniadanie: bulion lub sok owocowy. Obiad: owoce w dowolnej ilości, jogurt lub ser lub czekolada. Podwieczorek: kawa lub herbata. Kolacja: mięso, warzywa a przed snem płatki z mlekiem.

DIETA ŻELAZNA Stracisz 7-8 kg. W tej diecie bardzo ważna jest kolejność posiłków i żelazne trzymanie jadłospisu! 1 dzień śniadanie: herbata lub czarna kawa obiad: 2 jajka na twardo, 2-3 liscie salaty lub maly pomidor kolacja: duzy kawal chudego mięsa /gotowanego lub pieczonego bez tluszczu/, zielona salata z cytryna 2 dzien s: herbata lub czarna kawa, suchar o: duzy kawal miesa /smazony stek wolowy/, salata z cytryną k: gruby plaster szynki, maly pojemnik jogurtu 3 dzien s: czarna kawa, suchar o:dwa plastry selera smazone na oleju, nieduzy pomidor, male jabłko k: 2 jajka na twardo, plaster szynki, 2-3 liscie salaty 4 dzien s: herbata lub czarna kawa, jeśli musisz-suchar o:1 jajko na twardo, 1 filizanka tartej marchwi, grubszy plaster żółtego sera k: duza miseczka sałatki owocowej, maly pojemnik jogurtu 5 dzien s: 1 filizanka tartej marchwii z cytryną o: duzy kawal chudej, gotowanej ryby, nieduzy pomidor k: niespodzianka, czyli NIC 6 dzien s: czarna kawa, suchar o: duzy kawal gotowanej kury, zielona salata z cytryną k: 2 jajka na twardo, 1 filizanka tartej marchwi 7 dzien s: herbata lub czarna kawa o: kawal miesa pieczonego lub gotowanego, jakis owoc k: to, na co masz ochote a 8 dnia zaczynasz od początku- i kontynuujesz diete przez nastepny tydzień. UWAGA! nie wolno zmieniac kolejności ani składu posiłków-tylko to gwarantuje doskonale rezultaty; pociesz się tym, ze gdy już utracisz te 7-8 kg przez nastepne 3 lata możesz jesc normalnie, bez obawy, ze je natychmiast odzyskasz. CHYBA WARTO WYTRZYMAĆ!

OJ DROGIE PANIE CZYŻBYŚCIE WSZYSTKIE JUŻ NIE DIETKOWAŁY ????????