Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karooola-89

Powiedzcie, jak to jest u Was z tymi tabsami?

Polecane posty

Gość Karooola-89

Czy macie skutki uboczne? Jak tak, to jakie? Ja biorę Cilest pierwszy raz i naczytałam się tyle o tym, jakie działania niepożądane mogą wywołać tabsy, że zaczęłam się zastanawiać nad tym, czy brać. Jak się okazało, ani nie mam mdłości, ani nie utyłam, jedynie piersi mnie bolą wieczorem i z rana, ale nie jest to jakiś ogromny ból, da się znieść. No i jeszcze kwestia wieku. Mam 17 lat (wiem, że to niedużo) i mój lekarz, przepisując mi tabletki, skierował mnie jedynie na badanie krwi, żadnego 'wywiadu lekarskiego'. Przepisał mi trzy rodz. tabsów i te, po których bd czuła się mi przepiszę, choć nie widzę potrzeby testowania tamtych dwóch, gdyż po Cileście czuję się b. dobrze. No więc dziewczyny, piszcie! ;))

Słonko jesteś młoda nie zasmiecaj organizmu chemią ,uwierz mi jak juz zaczelas brac je w wieku 17 lat to skonczysz w 25 jak minimum,a wtedy beda skutki uboczne...i płacz na kafe ze nie możesz zajść w ciąże...

Gość ...yasmin...
hejka mam pytanie czy szczepionka przeciw alergiczna moze wplynac na tabletki antykoncepcyjne??

Gość Karooola-89
Tak, jestem młoda, ale tabsy to najskuteczniejszy sposób zapobiegania ciąży, nie wiem, czy te problemy z późniejszym zajściem w ciążę są prawdziwe? Może przyczyna leży gdzieś indziej?

Gość herbaciana...
a jestes gotowa na ew. konsekwencje? nawet nie masz 18 lat.. warto?

ja biorę już 2 lata Rigevidon zero skutkow ubocznych, nic mnie nie boli, nie mam sucho w pochwie , libido straaaasznie duze ale wlasnie dzisiaj zaczynam ostatnie opakowanie i dziekuje ;) za dużo się ostatnio naczytałam i kurde zaczęłam mieć wątpliwości dlatego odstawiam mimo, że czuję sie po nich rewelacyjnie :D

Ja sie dziwie ze 17latka ma taki problem numer 1 w zyciu jak tu nie zajsc w ciaze:)moze to dziwne ale ja mjac 17 lat mialam inne problemy a powiem ze przy moich młodych latach zdazyłam zrobic studia miec dobra prace,meża i sexu tyle ile trzeba:)

Gość ...yasmin...
jesli chodzi jakie tabletki to biore yasmin

Gość Karooola-89
Skoro podjęłam życie seksualne, to i muszę być 'przygotowane' na właśnie te ew. konsekwencje, dużo rozmawiam ze swoim chłopakiem, no i pewnie tu kolejne 'ale'... mam 17 lat, więc większość nie traktuje na poważnie 'miłostek' w tym wieku. (Jesteśmy ze sobą od dwóch lat) Zapewniam, że jest to prawdziwa miłość, choć nie mogę być pewna tego, że będzie ona trwała do końca życia, mimo tego że bardzo bym chciała. No i nie dziwię się, że zadałaś to pyt. o konsekwencjach ;)

Gość herbaciana...
ja coprawda w trakcie studiow ale jak mialam 17 lat to nie myslalam zeby rozpaczac zycie seks. rozpoczelam jak mialam 22 i jest ok, studiuje dalej, regularnie zazywam tabsy i w razie czego... wiem ze bede musiala sobie poradzic z ew. konsekwencjami

Gość addd
ja niedlugo zaczne 18 ale a biore cilest od roku.. i co? zadnych skutkow ubocznych.. jestem z chlopakiem rowniez dwa lata.. i uwazam ze te gadki o problemie zajscia w ciaze po osdtawieniu tabsow sa po porstu zalosne:(

dziwne,ale jak słysze ze rezolutne 13 latki zachodza w ciaze to niezbyt mi sie wierzy w te ich zapewnianie o konsekwencjach i madrych decyzjach

Gość odsetka jedna z wielu
add ---> teraz możesz mówic, że żalosne :P wróc za 5, 6 lat jak nie będziesz mogła zajść w ciążę to wtedy porozmawiamy :P ja w Twoim wieku też się smialam jak ktoś mi mówił, że bede miala problemy teraz mam 29 lat, rok temu urodziłam córkę o którą starałam sie 3 lata i wtedy uwierz nie było mi wcale do śmiechu :(

Gość herbaciana...
do addd: jakos dziewczyny maja problem z zachodzeniem w ciaze po dlugi braniu tabsow. albo rodza sie wieloraczki

Gość Karooola-89
Do MACRO Zajście czy nie zajście w ciążę nie jest dla mnie problemem nr 1. Seks nie stoi na miejscu nr 1. Spodziewałam się, że nie będzie brakowało krytyki w Waszych wypowiedziach, jednak ja się Was nie pytam o to, kiedy Wy zaczęłyście- jest to indywidualna sprawa. Nie uważam, żeby rozpoczęcie życia seksualnego było zależne od wieku, najważniejsze żeby dziewczyna tak jak i chłopak byli do tego przygotowani nie tylko pod wzgl. fiz., bo to ja wiadomo następuje dość wcześnie, ale również pod wzgl. psych. Oprócz tego jeśli jest miłość i chęć z obu stron, nie widzę problemu.

a ja mam Diane - cholerne problemy ze zdrowiem nie jako anty;) czuje sie ? hmm przez 2 godziny kreci mi sie w glowie po wzieciu potem jest ok ;) biore je pare dni dopiero:)

Karola ---> to po co bierzesz skoro sama napisałaś, ze seks nie jest dla Ciebie najwazniejszy i zajscie w ciaze nie stanowi problemu nr 1 ?? :O tak bierzesz zeby brac czy zeby byc cool wsrod kolezanek ? :O

Gość Karooola-89
Muszę Cię Macro zadziwić, otóż nie jestem rezolutną trzynastolatką ;] Jeszcze raz, wiek to żaden wyznacznik, o ile 'warunki' o których napisałam wcześniej są 'spełnione'. Często niejedna 22- latka jest mniej dojrzała od 17- latki ;]

Gość herbaciana...
dla mnie seks tez nie jest na pierwszym miejscu a biore tabsy, glupie pytanie. co do dojrzalosci to jestem troche strsza od Ciebie 6 lat i powiem Ci szczerze ze przebywajac wsrod Twoich rowniesnikow czuje sie ta roznice wieku.

Gość Karooola-89
Nie biorę po to, aby być 'cool' wśród koleżanek, powiem więcej, nie chwalę się przed nikim, że biorę tabsy... Po drugie biorę po to, aby właśnie nie zajść w ciążę i widzę tu małe nieporozumienia. To, że seks nie jest na 1 msc-u, to nie znaczy, że nie będę myślała o ew. skutkach. Są rzeczy ważniejsze.

Karola to pisz troszkę jasniej bo sama przed paroma minutami napisałaś : "....Zajście czy nie zajście w ciążę nie jest dla mnie problemem nr 1..." więc albo nie umiesz wyrazic tego o co Ci chodzi albo sama nie wiesz o co Ci chodzi :P

Gość Karooola-89
Tak, czuje się różnicę wieku, ale nie można uogólniać ;)

Gość Karooola-89
Chyba chodzi bardziej o to, że nie możesz mnie zrozumieć. Wiadomo, nie chcę zajść w ciążę. Zajście lub nie- chodziło o to, że nie myślę o tym panicznie i nie jest to rzecz nadrzędna w mojej głowie. Nie chcę zajść w ciąże- dlatego się zabezpieczam.

Gość herbaciana...
nie uogolniam. ale szczerze w wiekszosci przypadkow tak jest. mimo wszystko w tym wieku tak jest. ty za rok masz mature ja np. koncze studia. przeskok bardzo duzy. wiadomo, ze sa wyjatki , moze Ty nim jestes- tego nie wiem. dobrze przynajmniej ze sie zabezpieczasz bo laski ktore tu piszcza ze zajda w ciaze, bo sie kochaja ze swoimi 15letnimi mezczyznami bez gumki i ty;lko ptzrrywanym (bo gumki nie lubia) --> poraza mnie to. jak ja mialam 15 lat- mialam inne zajecia. nikt mnie nie przekona ze 15latki sa dojrzale psychochicznie jak 20tokilkulatki.

Gość christmas eve
Owszem mam skutki uboczne. Też zaczęłam w takim młodym wieku, brałam Harmonet (czułam się bardzo dobrze), pół roku temu przestałam zażywać i oto mam arcy dorodny okaz trądziku na twarzy a baba ze mnie już dorosła... Nie polecam, już nie wezmę nigdy, żadnych.

Gość Karooola-89
Tak, tak. Masz rację, i co dziwne, mnie tak samo, jak Ciebie przeraża niewiedza i głupota młodych ludzi, często moich rówieśników! Różnica wieku między nami- duża. Jesteś o wiele bardziej 'przygotowana' na ciążę. Ja zanim zdecyduję się na dziecko, zapewnię mu odpowiednie warunki, ale to dopiero za parę, dobrych lat.

Gość herbaciana...
hehe.. lepiej bo mam wecej lat. ciazy narazie nie planuje, zazywam tabsy regularnie. jak nie jestem pewna lekow ktore kazdemu czasem przydarza sie brac- zabezpieczam sie dodatkowo, cosmieszy niektorych.

Gość Karooola-89
Chyba widzę, że mniej więcej doszłyśmy do porozumienia ;) Nie uważam, żeby to dodatkowe zabezpieczenie było w takich wypadkach śmieszne. Lepiej zapobiegać, niż później się zamartwiać

Gość herbaciana...
jestem tego samego zdania. dzieki bogu moj chlopaknigdy nie narzeka na gumki