Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgfh

Szukam dobrego szaponu aptecznego !! polećcie mi coś !!!

Polecane posty

Gość hgfh

:) Ostatnio zaczeły wypadac mi włosy ..chciałbym jakiś szampon tylko i wyłącznie apteczny ! mozecie mi cos polecic?

Gość hgfh
w temacie miło być szamponu*

może vichy wzmacniający ? nie pamiętam ile kosztuje, ok 30 zł zapewne, taki z żółtą etykietką :)

Gość kuśkade
dlaczego wyłącznie apteczny? to,że stoi na polce w aptece nie znaczy,ze ma mniej chemii niz ten z drogerii. Ja mam ten sam problem i od jakiegoś czasu używam rzepy Joanny tak zachwalanego.I wiesz....pomaga :)

Gość hgfh
nie chce vichy on moim zdaniem jest bardziej kosmetyczny :( tak słyszałam

Gość kuśkade
a najlepiej - jesli szukasz aptecznego - jeśli pojdziesz do dermatologa, dobrego dermatologa , który określi co jest przyczyną i podpowie jak wybrać skuteczny szampon

Dermena jest dobra, wypróbowałam. Na poprawę kondycji włosów /nie wypadanie/ bardzo dobry jest bezdetergentowy szampon z mydlnicy /tak sie dokładnie nazywa, bywa w sklepach zielarskich i ze zdrową żywnością/. Kilka osób bardzo chwaliło Kamiwazę, podobno rewelacja. Ja przy wypadaniu włosów stosowałam tabletki Mertz-Spezial, jest doskonały /efekty po zużyciu 1-2 opakowań/. Włosy przestały wypadać, odrosła cała grzywa nowych i są w świetnej kondycji.

Gość hgfh
kuśkade byłam u dermatologa :o powiedział ze to kwestia dojrzewania przepisał jakis płyn na bazie alkoholu który czuje jak wypala mi skóre :o a włsy lecą garściami...

Gość anitkaa28
mocz

Gość jejkujej
Vichy-szampon kosmetyczny? no niekoniecznie. mi pomógł i to bardzo, dermena wg. mnie fatalna, włosów po tym dziadostwie rozczesać nie można. ale to tylko moja opinia.

Gość trarara
mi dermatolog polecił Ducray, Anaphase. Ale zalezy od czego wypadaj Ci włosy.... Bark witamin? Hormony? Bo u mnie zdaen powód z ww

Gość pika_17
Bardzo dobry jest szampon Radical.Jest zrobiony z wyciągu ze skrzypu polnego i zawiera witaminy z grupy B.Stosuje sie go do włosów zniszconych i wypadających.Jest super.Włosy po nim są miękkie i lśniące i przestają wypadać(po dłuższym stosowaniu)

Vichy z całą pewnością nie jest kosmetyczny. Ja miałam Dercos na wypadanie włosów - może dość słabo się pieni, ale u mnie efekty były zadowalające, wreszcie przestałam zatykać odpływ :D Zapłaciłam około 34 zł - nie uważam, żeby były to pieniądze stracone, szczególnie z teraźniejszej perspektywy czasu.

Ja polecam Neril (koszt. ok. 12-15, zależy od apteki) - jest szampon i tonik do wcierania w skórę głowy, co prawda na początku stosowania wlosy mogą wypadać trochę bardziej, ale to dlatego że są wypychane przez nowe cebulki. Stosowalam Radical i strasznie elektryzowaly mi sie po nim włosy.

Gość mmmmmmmmmmmmmiiiiiiiii
miałam vichy dercos, efekty były tylko kiedy się go uzywało, jak skończyłam opakowanie nic się nie zmieniło... dermena umyłam tylko raz, wieć nie wypowiadam się o efektach. Szampon z mydlnicy lekarskiej to pewnie fitomed - badziewie jakich mało, mi tylko zniszczył włosy, przesuszył zbyt mocno - ogólnie tezioła mi nie pomogły! Radical miałam serum, nic żandych efektów szamponu nie uzywałam. Teraz mam Neril, na razie jest super ale zobaczymy czy efekt się utzryma po kuracji - na razie włosy mi rosną jak szalone, ale zawszemi szybo rosły, ok. 2 cm w miesiącu. Poza tym wziełam kilka opakowań drożdży w ciągu kilku lat, każde po 200 tabletek - bardzo pozytywna opinia. Słyszałm pozytywne opinie o Vitaipilu, Silice i Merz Special- nie brałam, ale pewnie są jakieś efekty po przynjamniej 2 opakowaniach regularnego brania. Z wypadanie włosów borykam się od kilku lat, efekt częstego farbowania całej głowy samemu, zamiast pasmami u fryzjera. Teraz nawet popasemkach nei mam takiej masakry na głowei jak kiedys bez farbowania przez półroku. Poza tym ściełam ostatnio włosy na krótko, po tym jak przez kilkanaście lat miałam półdługie. 2 tygodnie było mi ciężko patrzeć w lustro, teraz już tylko czekam na kolejną wizytę żeby znowu ściąć, bo tak mi się spodobało... wszyscy mówią że świetnie wyglądam i mam fajne włosy a nie ciągle: "no wiesz wystarczy pójsć do fryzjera..." a miałam niby całkiem ładne półdługie, naturalnie kręcone włosy... ale się rozpisałam niena temat...;-)