Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo sama nie wiem

1 dziecko i dużo pieniędzy czy 3 dzieci, mało pieniędzy, ale za to duża rodzina?

Polecane posty

Gość bo sama nie wiem

Mając do wyboru dwie opcję, którą byście wybrały?? - mama, tata, jedno dziecko, dwupokojowe mieszkanie w apartamentowcu, 2 samochody i budowa domu za miastem -trójka dzieci, dwupokojowe mieszkanie w bloku, jeden samochód, brak perspektyw na budowę domu, ale za to dzieci miałyby rodzeństwo i wy bylibyście szczęśliwi mając duża rodzinę. Co byście wybrali?

Gość ja bym wzieła
a ja bym wybrała 2dzieci;)

Gość ja wybralbym jedno dziecko

Gość massakra
miłość

Zwyczajnie czasami maluch pojawia się niezapowiedziany :) Stuprocentowa antykoncepcja nie istnieje.

Ja ja wolę tak - mama, tata, jedno dziecko, 3 pokojowe mieszkanie na obrzeżach miasta, auto i inwestycje procentujące. Dom jest za drogi w utrzymaniu, a z mężem będziemy pracować niedaleko siebie to po cholerę dwa auta???

Wciąż wierzę w istnienie stuprocentowej antykoncepcj. Przez 10 lat brałam tabletki anty, ściśle stosowałam się do zaleceń z ulotki i tabsy ani razu mnie nie zawiodły. Teraz mam założoną spiralę i jestem jeszcze bardziej zadowolona i pewna, że kolejne dziecko nam się nie przytrafi. Mieszkamy w dwupokojowym mieszkaniu w bloku, jeden pokój jest naprawdę spory, więc ciasno nie jest, ale czuję opór przed umieszczeniem dwójki dzieci w tym samym pokoju. Uważam, że każdy już od maleńkości zasługuje na odrobinę prywatności, a nie wiem jakie relacje miałyby nasze dzieci, mogłyby się kochać i szanować, ale równie dobrze mogliby się nienawidzieć i co wtedy? Oddam jedno dziecko, żeby drugie mogło mieć swój własny pokój? Już kilka lat temu podjęliśmy decyzję o budowie domu, ale wszystko tak się wlecze, że dom będzie gotowy pewnie dopiero za 4-5 lat, a do tego czasu nie zdecydujemy się na drugie dziecko:(

Do Niezdecydowanej Mamy. Wyobraź sobie,że ja i moj brat mielismy wspólny pokój.Jakos nie pozabijalismy sie,nie znienawidziliśmy się.Wręcz przeciwnie.Teraz i ja i on-oboje kochamy się i sznujemy. Szanujemy też naszych rodziców i to bardzo. Sa dla mnie wzorem i przykładem super małżeństwa. Nigdy nie zyliśmy w luksusach.Wystarczało na wszystkie potrzeby i na wczasy od czasu do czasu tez.Ale najwazniejszy był szacunek,miłośc i spokój.A nie gonitwa za forsa i dążenie do \"doskonałości\" za wszelką cenę. Sama mam dwoje dzieci.Małe dziewczynki.Jedna ma 3lata,a druga 5m-cy. Wiem,że nie będę mieszkała w tym mieszkaniu do końca zycia.Wiem,że kiedy wróce do pracy,postaramy sie kupic trzypokojowe(teraz mamy dwupokojowe)mieszkanie. Samochód i owszem-mamy nawet fajny.Ale czy pieniądze to jest wszystko??? Forsa i super posada to nie wszystko! Ważne jest żeby była miłośc,żeby był szacunek i zdrowie oczywiście. Sama bym chciała miec więcej rodzeństwa.Moj brat i ja-to bardzo mało.No ale cóz...moi rodzice nie zdecydowali się na więcej dzieci.A szkoda....:( Pozdrawiam autorke tematu.