Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Daiva

Egzekucja Husajna-jak uwazacie dobrze ze go zabiją ?

Polecane posty

Jednak sądze ze wykonanie kary smierci na Saddamie nic dobrego nie przyniesie dla narodu irackiego a moze wprost przeciwnie zwolennicy Husajna beda wszczynac zamieszki i zamachy i znów beda ginąc niewinni obywatele Wiem ze ma on na sumieniu szyitów jednak zastanawiam sie czy kara smierci nie jest zbyt radykalna bo przeciez ma on juz 69 lat wiec i tak wiele lat zycia mu nie zostało...moze wystarczyłoby dozywocie i jakas przymusowa praca choc pewno wtedy jego przeciwnicy by sie buntowali i tez były rozruchy i tak zle i tak nie dobrze to jest skomplikowana sprawa i dlatego mnie zainteresowała

wszystkie horoskopy sa naciagane ale moze Husajn uniknie smierci albo wykonaja prowizoryczna egzekucje ze to niby go zabili a on sobie bedzie zył na jakis wyspach

Ja bym najchetniej wsadzila mu do reki mlot i umiescila w jakims kamieniolomie zeby kazdego dnia wstawal o 6 rano i pracowa do 8 wieczorem, byl pilnowany przez policjantow z bronia i owczarkami niemieckimi...i tak do konca jego dni. Zbyt niebezbiecznie bylo by go do wiezienia wsadzic, pewnie i tak nie pozyl by tam dlugo.

--> Daiva Pierwszy post tego topiku świadczy o tym że się nasłuchałaś wiadomości. IMHO czy by go zabili czy nie, przeciwnicy ameryki w tym kraju i tak znaleźliby pretekst do rozruby. Wiek przestępcy (w przypadku Saddama nie wiem czy to właściwe określenie) nie powinien byc okolicznością łagodzącą. A na marginesie, nie jestem przekonany o słuszności kary smierci tak w szerszym niż to wydarzenie rozumieniu.

Poza tym jak to nazywają \"kara śmierci\" nie jest żadną karą. Człowiek umiera i... ...i nikt z nas tak naprawdę nie wie co dalej. A karą jest dożywotnie więzienie. Całą resztę życia odpowiada za czyny, których się dopuścił bez możliwościa życia w normalnym świecie. Myślę, że życie z tą świadomością jest o wiele cięższą karą.

Gość ćwierć mrówki
Odstraszająca rola kary śmierci? Wolne żarty - i to zwłaszcza w kraju w którym nie ma miesiąca by ktoś się nie rozerwał trotylem na targu albo nie wjechał cięzarówką w tłum oczekujących na przyjęcie do pracy.

Kara śmierci nie wywołuje we mnie strachu, ani tym bardziej nie jest karą. Kara to ciężka praca, siedzenie w zamknięciu, izolatka i towarzystwo szczurów, a nie bezbolesna śmierć na szubienicy.

Kara smierci nie wzbudza w Tobie strachu zapewne dlatego , ze nie zostałas na nią skazana.To raz. W bezbolesność śmierci prze powieszenie jakos trudno mi do końca uwierzyc.... Odebranie życia jest karą , byc może mniej dokuczliwą dla niektórych , niz dozywocie , ale póki nie wiemy , co tak na prawde jest po smierci , nie bedziemy też wiedzieli , jak ciężka to kara.

Gość powinna byc
Kara śmierci powinna być,szczególnie ze względów finansowych.Po co utrzymywać jakiegoś okropnego złoczyńcę jak mozna go posłac na tamten swiat.

Gość hahahahahaha
Jego juz zabili

Gość powiesili juz go

Gość al hashim
zginął wielki człowiek pokój jego duszy

Gość powinna byc
co niektorzy prezydenci Usa tez sie doczekaja,z eich kiedys powiesza

Ja tam uważam,że kara śmierci nie powinna być wykonana. Nikt nie ma prawa decydować o czyimś zyciu.Nawet,gdy był to jeden z najgorszych-w dziejach ludzkości- zbrodniarzy. Takie prawo pozostawmy sile wyższej.... W tym wypadku zgadzam się z opinią kościoła. Poza tym....jego smierć ma być niby rekompensatą za to,że wybił jakąs tam liczbe istnień ludzkich..? Phhh:o

Gość powiesili juz go
jakby wybili ci cala rodzine to tez bys chciala zeby nie zyl...:o

Gość powinna byc
Mandylia szybko byś zmieniła zdanie gdyby ktos w okrutny sposob odebrał zycie osobie Tobie bliskiej.A jak jestes taka humanitarna to finansuj pobyt jakiegos zwyrodnialca w wiezieniu az do jego naturalnej smierci to wteduy pogadamy...

hehehe :o Myślicie,że śmierć jest karą...? Przecież to zależy od nastawienia,od wiary.Może on się nie bał,bo w coś tam wierzył....? Może wierzył,że to co robił było słuszne. Gdyby mi zabił kogoś bliskiego,życzyłabym mu dożywotnich tortur,a nie kary smierci przez powieszenie. Myslę,że każdy człowiek zasługuje na prawo do resocjalizacji...,żeby dac mu szanse.. Czy człowiek ma prawo wydawac taki wyrok na drugiego człowieka...? Tym samym udowadniamy nasz prymitywizm:o

Gość powinna byc
Mandylia idź Ty humanitarna istoto.Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia

Gość skoro powiesili husajna
to putina powinni juz dawno powiesic. ma wiecej zbrodni na swoim koncie.

Gość powinna byc
nie tylko putina ,ale takze busha i innych prezydentow USA bo oni takze mordowali ludzi w imie jakiejs ideii

Gość life goes on
jesli powiesili Husajna, to teraz w ramach sprawiedliwosci w kolejce powinni ustawic sie: - Bush za Irak; - Szaron za Palestyne; - Putin za Czeczenie; to tak z grubsza, bo pewnie jest wiecej takich drani

Gość skoro powiesili husajna
zgadzam sie z powinna byc. kurwa,co za swiat pojebany. tylko kasa,kasa,kasa. ale widocznie tak musi byc.

Właśnie.... Każdego zbrodniarza powinni powiesić... \"Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia\". Przeciez to jest głównie pod publike,ta jego cała śmierć:o Dla mnie to było prymitywne posunięcie,śmiechu warte:o A świat niech wierzy,że śmierć Husajna była \"z dobroci serca\":o,dla tych,którzy stracili życie za jego dyktatury. Haha,śmiechu warte:o

Gość powinna byc
Kra smierci jest the best i to byłoby na tyle

W sumie z jednym argumentem jestem w stanie się zgodzić: \"Po co utrzymywać jakiegoś okropnego złoczyńcę jak mozna go posłac na tamten swiat\". -----> ale z drugiej strony gdyby iść Twoim tokiem myślenia należałoby powybijać umysłowo chore dzieci, bo i tak nic z nich nie będzie, a tylko niepotrzebnie pochłaniają kasę:( Śmierć na szubienicy to śmierć poprzez uduszenie, to trwa dosłownie sekundę i nikt mi nie wmówi, że to jest bolesne, to już krzesło elektryczne dostarczy więcej agonii aniżeli szubienica.