Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Daiva

Egzekucja Husajna-jak uwazacie dobrze ze go zabiją ?

Polecane posty

o ile ja przypomina sobie cos z medycyny sadowej to smierc prze uduszenie nie jest bezbolesna , z reszta kiedys sie dusiłam i nie wspominam tego sympatycznie:o w powieszenieu ważne jest , zeby doszło do uszkodzenia rdzenia kregowego , to warunkuje szybką smierć ale oczywiscie moge się mylic

Gość nasfoasdfo
Jeśli o mnie chodzi to ja jestem ZA Dla mnie to jest zajebiście kurwa w chuj!!!!!!!!!!

Gość hazara al khan
Wielki człowiek1!! Zostanie na zawsze w naszych sercach i w naszej pamięci. Niech pamięc o jego dokonaniach przetrwa na długo a jego autorytet był przyładem dla naszych dzieci. Bohater.

facet stracony... koniec dywagacji Nie było na co czekać... wszyscy trąbili o tym, że szykują się do jego odbicia! I co ? Odbiliby go i potem tak by Stany Zjednoczone go nie znalazły tak jak Binladena i by wszystko mu ussżło płazem...

Może i ja się wypowiem Kara - czym że jest kara ? kara jest czynnością , sposobem , który ma wpłynąć na resocjalizację złoczyńcy. A więc ? Kara śmierci jest dla mnie nielogiczna - to darowanie cierpienia psychicznego - najgorszego ze wszystkich cierpień - bo nie mozna od niego odpocząć - poza tym jest to czynnosc nieodwracalna a w historii swiata nie raz zdarzały się bledy sądownicze - cóz mylić się jest rzeczą ludzką LECZ w przypadku Saddama ja osobiście mam mieszane uczucia : z jednej strony jak juz wyzej wspomniałam podarowali mu cierpienie psychiczne , byc moze gdyby dostał dozywocie w malej klitce powylepianej zdjeciami tych , ktorych pomordował - ruszyloby go sumienie z drugiej dlaczego mamy zostać obojętni na zagrozenie wobec calego spoleczenstwa? Saddam był czlowiekiem niebezpiecznym , co , gdyby uciekł ? a wiemy ,że i takie rzeczy mogą sie zdarzyć Mysle jednak ze w imie calej idei - pomijając juz ,iz jestem chrzescijanką - uważam ,ze zrobiono dobrze- byc moze trzeba było pokazać swiatu co czeka wszystkich zwyrodnialców.

a moim skromnym zdaniem należało się gnojkowi. jasne, bardziej by go bolało jakby go skazać na jakieś ciężkie roboty, ale zaraz by się wiekiem, chorobą wykręcił pajac jeden, adwokaci by go wybronili. a tak przynajmniej się jego ludzie poczują mniej pewnie. a inne gnojki na tym świecie zobaczą że jest jakaś sprawiedliwość, i że bycie nieludzkim skutkuje tym, że wobec ciebie też są nieludzcy i cie bez oporu zarąbią.

Gość chrzescijanski narod
hehehehehe ojjj do wielu jednak nie dotarlo przeslanie Zyda zwanego Chrystusem widze...

kara śmierci przez powieszenie czyli najgorsza z możliwych , no ale czego innego można było się spodziewać? :O:O:O jestem pełna podziwu dla Saddama - przyjął to z taką......godnością - czym oczywiście dał swoim zwolennikom znak...... .

Jesli wy chrześcijanie się pod tym podpisujecie,to znaczy tyle,że dla was strach przed Husajnem:o,jest silniejszy od wiary.

Godzenie się na karę śmierci jest obaleniem katolicyzmu. Katolikiem nie może nazwać się ten, który zabija, bo dopuścił się grzechu śmiertelnego. Człowiek nie ma prawa decydowania o czyimś życiu. Husajn zamordował, ale Ci którzy zdecydowali o śmierci Husajna i wreszcie Ci, którzy go zabili, w niczym się od niego nie różnią. Są zbrodnie obok których nie można przejść obojętnie, są ludzie, którzy zasługują na karę, my możemy ich odizolować od reszty społeczeństwa, ale o śmierci decyduje Bóg!

wiadomo ze jakby w tym konflikcie zginał ktos z moich bliskich to bym inaczej reagowała ale ja sie tak obiektywnie wypowiadałam subiektywna ocena to calkiem co innego bo w gre wchodza nasze emocje zreszta ponoc juz wykonali ta egzekucję ciekawe co sie bedzie teraz działo w Iraku czy nastanie tam w koncu spokoj...?

Gość hijuoho
ja też bym go skazała na ciężkie roboty do konca życia

Obrzydliwe jest to zdjęcie. Widziałam je w onecie. Pokój??? Zartujesz???