Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noworoczna

Mam w zamrażalce zamrozone truskawki i wisnie z pestkami

Polecane posty

Gość noworoczna

co mogłabym z nich zrobic?

Gość z truskawek koktail
z wisni kompot :)

Gość noworoczna
no tak, juz kompot robiłam;) ale oprocz kompotu moze cos?

Gość noworoczna
a jak robisz koktail?

Gość a może pulpę
truskawkową :)

Gość z truskawek koktail
jogurt, kefir albo najlepiej śmietanka kremówka 30%, do tego wsyp częściowo rozmrożone truskawki, dosyp cukru do zmaku i zmiksuj np. blenderem no i wypij :)

Gość franka firanka
Truskawki lekko rozmrozić, pokroić na kwałki i zalać galaretką (może być gorąca) rozpuszczoną w 3/4 przewidywanej ilości wody. Pycha deser. Albo rozmrażam do takiego stopnia, że jeszcze są lekko twardawe w środku, gniotę, dodaję cukier i kwaśną śmietanę. Albo lekko rozmrożone wrzucam do miksera, rozdrabniam, dolewam trochę nalewki np wiśniowej albo malinowej - pycha deser alkoholowy. Zamiast alkoholu można dodać słodkiej śmietanki - koktail mleczny. Wiśnie hmm mrożę bez pestek, łatwiej wykorzystać a jak z pestkami to chyba tylko kompot, albo zupa owocowa np z makaronem. Żupę zagęszczam lekko kisielem i dodaję śmietankę.

knedle z truskawkami :) pyszna leguminę :)) wystarczy truskawki rozmrozić , zmiksować , dodac galatetkę i opakowanie serka homo :) zmiksowac truskawki i polac nimi nalesniki lub makaron :)) dzieci to lubią.

Ja z truskawek zrobiłabym kompot,ciasto,koktail,pierogi,knedle, syrop którym polejesz naleśniki lub racuchy, wzuciłabym do stygnącej galaretki i miała deser wiśnie to kompot lub ciasto

Gość ivonka p.
ja robię 2 rzeczy : 1-miksuję - takie zamrozone - z mlekiem/jogurtem/smietaną i cukrem; mniam ! 2-zalewam galaretka , momentalnie się scina tak na marginesie

Gość a czy do polania
nalesnikow, trzeba truskawki podgrzac w garku z cukremtak na gorąco i bez smietany czy lepiej zimne z cukrem i smietana i tak polac nalesniki?