Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monnanna

WSPOLNE ZABAWY DLA 2 i 4,5 - latkow

Polecane posty

Gość Monnanna

Witajcie Dziewczyny, czy macie moze jakis magiczny patent na wspolne zabawy z niespelna 2 i prawia 4,5-letnimi dziweczynkami? takie aby zadna z nich sie nie nudzila, obie sie czegos nauczyly i nallepiej aby dobrze sie przy tym bawily... przerobilysmy juz nie wiem ile zabaw muzycznych (oczywiscie dzikie tance wypadaja najlepiej, ale ilez mozna:-)) , troche rysowania, ale co by nie mowic dzieci w tym wieku dosc szybko sie nudza... wiadomo, im wiekszy balagan, tym lepsza zabawa, stad najbardziej popularne sa u nas w domu farby, kreda na scianie oraz lepienie z masy solnej. ale powoli tone pod natlokiem prac mioch ukochanych coreczek. a poza tym chcialabym wreszczie zrobic cos nowego!!!! acha, puzzle i klocki odpadaja, bo co starsza ulozy/zbuduje, to mlodsza z godnym poodziwu zapalem burzy - nierzadko staje sie to zrodlem wielkiej rozpaczy, a stad juz tylko krok do siostrzanej wojny! doswiadczone Mamy, pomozcie! z gory serdecznie dziekuje!

Gość Monnanna
hej, drogie mamusie, czyzbyscie naprawde nie mialy zadnych pomyslow?!

Uuuu, nie wkleiło się. :( Wchodzisz na stronę ikea, wybierasz miasto, potem klikasz ikea dla dzieci, zabawki i pluszaki, zabawki i pluszaki. I tam jest seria lillebo. Jest to fajny prezent, bo można dokupywać poszczególne elemnty. Aha - te części z ikea sa kompatybilne z tymi z tesco.

mam 1,5 roczną córkę i 5 letniego synka. Zazwyczaj córa naśladuje syna w zabawach.. Uwielbiają razem bawić się w chowanego, w berka.Kupuję zabawiki im takie, z którym mogą korzystać razem np. magnetofon karaoke z 2 mikrofonami, sprawdza się też znikopis, u mnie akurat klockami bawią się razem i młodsza nie burzy, ale za to syn zabiera jej ciągle klocki, więc kłotnie są;) jeżeli chodzi o intelektualne zabawy to rzeczywiście pracuję z synkiem, gdy córa śpi, bo ona jest za mała na poznawanie literek itp. aaa wózki dla lalek mam 2 dla synka i dla córeczki, samochod jeździk dla córy, a hulajnoga dla synka(siedzi na niej i odpycha się nogami) no i te tańce o których wspomniałaś. Zazwyczaj jest tak, ze jedno chce mieć to samo co drugie, a nuda zawsze kiedyś jest, niestety.

Gość Monnanna
dziekuje serdecznie :-)

Polecam super książkę z propozycjami zabaw od roku do pięciu lat. Mnóstwo inspiracji i masa pomysłów. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.