Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pusiu

czy blizna po cieciu po porodzie naturalnym, boli podczas

Polecane posty

Gość pusiu

okresu czy zmiany pogody? chodzi mi o blizne po nacieciu "na cipci", czy czuc ja ogolnie na codzien ? i czy ja widac ze było tam ciecie

Gość ponoc nie boli
ale ja widac, a jak zszyja cie nie rowno to jeszcze wieksza porazka, kolezanke tak zszyli niestety

Gość zdarza sie
W sumie bardzo czesto sie zdarza ze blizny po operacjach odczuwa sie na zmiane pogody i to jest normalne. Mnie osobiscie czasami daje o sobie znac blizna po cc i po konsultacji z lekarzem dowiedzialam sie ze to norma... podczas okresu jej nie czuje.

Gość Alexxxa
Nie boli, widać ją nieznacznie - cienka kreseczka, bardziej jest wyczuwalna w dodytu jako niewielkie zgrubienie.

Podobno im gorzej zszyta, tym dłużej boli. Moją koleżankę blizna po fatalnie zszytym nacięciu bolała na zmianę pogody itp okoliczności w 15 lat po porodzie! Chociaż to raczej wyjątek, zazwyczaj boli do 1/2 roku i koniec.

Gość ktos jeszcze
sie wypowie?

Ja byłam cięta b.mocno, ale nic mnie nie boli ani na zmianę pogody a ni podczas miesiączki.

Gość SERWISEK
Nie boli.Ja byłam cięta przy dwóch porodach i póki są szwy i sie goi to oczwiście troche boli,ale juz pożniej ani troche.Ja o swojej pamiętam tylko przy myciu bo wtedy ją czuje pod palcami a tak w ciągu dnia czy podczas stosunku wogole nie czuje,ze coś tam mam.

mnie przez dłuższy czas szwy bolały podczas okresu.To nie było zbyt miłe:(

Gość majjka
dł czas to znaczy ile ?

Gość m.a.ma.
Mnie nie boli, sporadycznie do miesiąca po porodzie czułam jakby lekkie ukłucie przy siadaniu. Byłam dość mocno rozcięta, ale prawie nic nie widać. Ważne, żeby było równo zszyte, bo słyszałam od połoznej, ze czasem to nieciekawie wygląda. Mówiła też, że może pobolewać do 6 m-cy - np przy zmianach pogodowych. Pozdrawiam