Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Psikuska

Dlaczego faceci boją się ślubów?

Polecane posty

Mieszkam z moim Narzeczonym, żyjemy jak małżeństwo i jest nam bardzo dobrze ze sobą. Dodam, iż bardzo się kochamy co okazujemy sobie na każdym kroku i co jest istotne dla tej całej sprawy. Planujemy ślub we wrześniu, ale... no właśnie problem polega na tym, że mój Wybranek nie bardzo wykazuje zaangażowanie w tej kwestii. Niby ma być ślub we wrześniu, a tak dokładnie to nie wiemy konkretnie ani którego, ani gdzie. Nasi Rodzice dopytują się czy zamierzamy sie pobrać, a gdy odpowiedam, że tak to mówią, że w takim razie należy powoli załatiwać wszystkie formalności. I ja też jestem tego zdania. Kiedy pytam się \"Przyszłego Męża\" co z naszym ślubem, On odpowiada że \"no we wrześniu przecież\" i na tym się rozmowa kończy. Jego mama powiedziała, że powinnam pokazać mu może, że mi wcale nie zależy na tym slubie i wtedy może on sam zacznie się w to wszystko angażować. W sumie nawet skorzystałam z tego pomysłu, ale na dłuższą metę takie zachowanie i udawanie nie ma sensu.Jemu jest po prostu wygodnie: żyjemy jak małżeństwo-praktycznie niczego mu nie brakuje. Wiem, że zależy mu na tym związku. Mieszkamy u niego, więc gdyby chciał skończyć ten związek, albo gdyby nie planował ze mną przyszłości po prostu by to skończył. Może po prostu uważa, że wrzesień jest tak odległy, że nie ma potrzeby omawiania wszystkiego teraz. Ja jednak wiem, że to konieczne. Dajcie mi radę, albo wyraźcie swoja opinię na ten temat.Bardzo Was proszę...

Gość Aga hehehe
Jak go zdradzisz bedzie mu łatwiej zerwan niz brać rozwód... Po co sądy, pozniej podzial majatku itp... Kupa nerwow i kasy

No niby tak, ale wiesz on wie jakie jest moje zdanie na ten temat. Wie, że chcę tego slubu. A poza tym, nie wyobrażam sobie dzieci bez ślubu...

BMI- no nie wiem, może TY masz takie doswiadczenia.Generalnie nie uważam, żeby to był powód.

Nie chcę Cię ranić, ale wydaje mi się, że Twój chłopak do września znajdzie jednak powód, by się wykręcić. Przepraszam Cię, że tak piszę, ale najbardziej przekonuje mnie do tego wypowiedź jego mamy....to wręcz typowe.....

dałaś mu przed ślubem wszytko to, co powinnaś po ślubie (nie mówię tutaj o seksie,bo teraz to akurat normalne - chociaż inaczej to wygląda, jak sie ze sobą chodzi, ale nie mieszka, a inaczej, jak się żyje, jak małżeństwo) - więc może go ten ślub aż tak nie ciągnie, bo uważa, że on i tak niewiele zmieni ...Oczywiście to nie jest zasadą - znam pary, które długo mieszkały ze sobą przed ślubem i oboje bardzo pragnęli się pobrać - kwestia osobowości, specyfilki związku ... myślę, że akurat twój facetr jest z tych, który się \"nasycił przed i zapał mu przygasł\"

ludzie są rozni.,...roznie dojrzewają do takich decyzji;P mam kolezanke co w wieku 17lat z powodu wiadomego wziela slub koscielny..:O

Tak Kochani macie rację. Ma wszystko to, co miałby normalnie dopiero po ślubie. Poza dziećmi oczywiście. Ale wiele par mieszka ze sobą przed ślubem i potem sie pobierają. Poza tym On chce się ze mną ożenić, tylko nie pali sie do przygotowań. Uważa, że to za wcześnie. Niedawno też mi powiedział: \" że planować już w styczniu ślub we wrześniu, to za wcześnie i że czytał w internecie, że takie przygotowania czyni się pół roku przed\"...A już sama nie wiem. Jestem dobrej mysli

no chce się ożenić, bo czemu nie - ale jakoś średnio go do tego ciągnie, entuzjazm też jakiś taki przygaszony ... - chodzi o to, ze stracił zapał, który jest piękny, jeśli chodzi o ślub - weźmie ślub, to wźmie, nie wzielibyści, to też by było - takie odnoszę wrażenie ... a szkoda, bo mogłoby to wygladać inaczej, gdybyś to rozegrała w inny sposób (ale oczywiście nie winię ciebie - po prostu, taki typ faceta i tytle)

Gość lora2006
Do autorki... Kochana , kochana, kochana, bierz partnera pod pachę i załatwiaj wszystkie formalnośći. Miałam identyczną sytuację jak ty, mieszkałam z nim 3 lata, zaręczyny a potem przygotowania do ślubu. Moja historia skończyła się tak że odszedł ode mnie na 2 miesiące przed ślubem. 30 grudnia 2006 miałam mieć śb 31 grudnia 2006 wesele Niedopilnowałam momentu kiedy zaczął się wycofywać, mówił że jeszcze czas, że się wszystko załatwi, ja latałam z wywieszonym jęzorem załatwiaam kościoły, sale, sukienki ślubne, a on siedział i nic, ale deklarował chęć do ślubu że szok. Popełniłam straszny błąd bo nie poganiałam go do załatwiania formalności, trzeba to robić dyskretnie ale skutecznie. Droga autorko , układaj plan działania, wasz ślub w twoich jest rękach, nie licz na to że on będzie latał i zalatwiał, Ty to musisz robić bo inaczej slub nie dojdzie do skutku a on się rozmśli tak jak mój. Musisz być wytrzymała w tym okresie przedslubnym, i bacznie bacznie obserwować, kobieca dyplomacja. Ja straciłam swojego faceta przez niedopilnowanie , i przez brak uwagi. Teraz jestem na etapie leczenia swojego serducha. Bardzo kocham swojego byłego narzeczonego, ale cóż zrobić odszedł.

Gość ja po czytaniu tego forum
wiem ze sie nigdy nieozenie , tematy typu "zakochana ale nie w swoim mezu" albo ze kochaja drani ale ozenia sie z dobrymi bo tak lepiej skutecznie mnie do tego zniechecily

Gość ja po czytaniu tego forum
tam mialo byc nie ozenie a nizej wyjde za maz :D