Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tymek

Co sądzicie o imieniu IDA ? a może lepiej Wiktoria ?

Polecane posty

Gość Tymek

Czy imię IDA nie jest zbyt mało popularne ? Co nim sądzicie ? Bardzo proszę o opinie. (a może lepiej Wiktoria ?)

Gość pod pomaranczowym...
mi sie bardzo Ida podoba :D o wieeeeeeeeeeeeele bardziej niz Wiktoria i z ksiazka Musierowicz mi sie kojarzy: "Ida sierpniowa"

Gość Tymek
Heh, no tak moja żonka jest "fanką" książek Musierowicz i też mówiła że tam jest Ida :) Proszę o opinie.

Gość znajomy ma córkę
o imieniu Iga, dziwczynka ma już kilkanaście latek w tamtych czasach to było dzxiwne imię, ale myślę,że doskonale do niej pasuje:)

Gość imię powinno sie podobać
przede wszystkim wam. ile ludzi, tyle opinii i nie ma co sie nimi sugerować. wązne żeby jednak imie nie było krzywdzące dla dziecka i tyle.

Gość Tymek
No własnie to prawda - aby nie było krzywdzące, tylko nam z perspektywy osób dojrzałych ciężko to obiektywnie ocenić. Jak ją będą postrzegać inne dzieci, dorośli... itp..

Gość ryskowa żona
i iga , i ida fajne wiktoria okropne

Gość Tymek
w przypadku odpowiedzi na moje pytanie - ktore imie lepsze - prozęo UZASADNIENIE dlaczego takie imię - to mi może bardzo pomóc

Gość ryskowa żona
wiktoria to dla mnie ohydne imię , bo kojarzy mi się z mocarną babą z wielkim cycem i mieczem

Gość klakkla
Ida jest ladniejsze, takie delikatniejsze, Wiktoria brzmi wyniosle, a poza tym zrobilo sie takie popularno-banalne. Ida!Zdecydowanie! Musierowicz ma nosa;-)

Gość buka poka
Ida jest ładne, choć przy krotkim nazwisku może brzmieć trochę dziwnie. Wiktoria jest zbyt oklepane, a zdrobnienie Wiki to dla mnie koszmar.

Mi również bardziej podoba się imię Ida - jest rzadko spotykane, ale nie dziwne. Wiktoria - według mnie wymysł... ja bym nie nazwała tak córeczki. A do tego - co druga dziewczynka w piaskownicy to Wiktoria, na zmianę z Oliwiami ;)

Gość to złe i to niedobre
:O

Gość Alexxxa
zawsze lepiej sierpniowa niz marcowa ;) A Wiktorie są wymieszane nie tylko z Oliwiami ale przede wszystkim z Julkami

Gość raczej nie
Julia to chodząca katastrofa, co druga dziewczynka w mojej rodzinie ma tak na imię. Iga jest lepsza od Idy, ale Ida nie jest znowu taka zła. W erze nietypowych imion, dziecko nie będzie pokrzywdzone ani wyśmiewane z racji swojego imienia. Do Wiktorii jakoś nie mogę się przekonać, trochę za długie, można zdrabniać na Viki, ale nie oszukujmy się- to brzmi idiotycznie, w dodatku sporo prostytutek ma takie pseudo (widziałam w gazecie).

Gość Tymek
Dziękuję za opinie, przychyylam się do Idy choć Wiktoria kojarzymi się z fajną piosenką Dżemu (która z resztą była u mnie na ślubie jako pierwsszy taniec :))

Gość sadzimy że jestes
ja tez głosuję za IDĄ ;) IDA, IDUSIA, DUSIA, DUŚKA, IDZIA, IDZIOSZEK .... Wiktoria za bardzo oklepane i też poraża mnie zdrobnienie WIKI :O

Ida fajne, ja chcę mieć jednak Igę

zdecydowanie IDA ;) z powodów podanych powyżej :D poza tym jak żona się uparła to chyba nie będziesz miał nic do powiedzenia ;) ;) ;)

Gość coś mi się widzi
moja córka ma na imię Wiktoria :) Kiedy je nadawałam to prawie żadna dziewczynka nie miała takiego imienia :) fakt,ostatnio jest ich coraz więcej....A dlaczego Wiktoria? bo to imię oznacza zwycięstwo,i faktycznie tak jest! córka ma niesamowite szczęście w życiu :) Aha....i wcale nie jest gruba ;) chodzi na zajęcia z baletu

Gość Tymek
--> teoria - nie moja żona wcale się nie uparła na Idę, ostatnio gdy się dziecko urodziło nie byłu czasu na zastanawianie się zbytnie :). Kiedyś wspominała o takim imieniu i niezbyt mi się na początku podobało. Ale z czasem stwierdziłem, że jest całkiem fajne :)

Gość Chodząca porażka
Mnie się ostatnio podoba Adolfina, jest wyniosłe i niepowtarzalne :)

Gość ładniej
IGA

Gość peeeee
oba są ładne bardziej mi się podoba Ida moja przyjaciółka ma tak na imię oryginalniejsze od Wiktorii.

Gość Tymek
Heh, ja nwet nie wiedziałem, że Wiktoria jest popularnym imieniem :). Nie znam nikogo o takim imieniu, ale nie mam styku z bardzo małymy dziecmi.