Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to ja...

Prosze o rady,poradzćie ....chodzi o wzrost..

Polecane posty

Gość to ja...

Witam wiem ze wiekszosc z Was to co zaraz przeczyta uzna za jakas kompletna glupote ,wymysl mlodej dziewczyny ktorej sie nudzi ale to nie tak... mam 172 cm wzrostu,marzy mi sie od ok 1,5 roku miec ok 180cm prosze nie mowcie mi ze to malo kobiece,lub inne powody abym tylko zmienila zdanie,to nie jest jakis moj chwilowy kaprys nie mowcie tez ze mam sie leczyc...czy to jest mozliwe?czy moglabym jeszcze tylko urosnac? prosze powiedzcie jak widzicie to z punktu medycznego... myslalam sporo na temat tej operacji wydluzania nog ale...wtedy cialo wygladaloby nieproporcjonalnie,nie chce miec tylko dluzszych nog....a co z rekami...a co z dlonmi ,z pieknymi dlugimi smuklymi palcami....to chyba jedyne moje marzenie ktore zostanie niezrealizowane(?)

Gość hihihuhu
jaśminka winka http://www.............................. Tybetańscy mnisi kiedyś wynaleźli na to sposób Musisz wyjechać w takie miejsce gdzie w promieniu 15,75 km będzie 243 drzewa liściaste, 18 iglastych, 59 krzaków dużych i 183 malutkich. Oprócz tego jakaś jedna góra skalista musi być - niekoniecznie wielka, strumyk będzie dodatkowym atutem..ale nie jest konieczny. Liczba kamieni dowolna. A reszta jest prosta. Centralnie na środku tego wynalezionego miejsca szukasz masywnego drzewa. Szykujesz sobie najpierw jakąś sprytną obroże na szyje która będzie sztywna i nie udusi cię w momencie jak powiesisz się za nią na drzewie. Przyczepiasz sobie po jednym kamieniu do każdej nogi i każdej ręki no i wisisz, tyle miesięcy ile centymetrów chcesz urosnąć. Po każdym miesiącu wymieniasz kamienie na 0,20kg cięższe. Powodzenia Acha, jakby był problem ze znalezieniem takiego miejsca to można ewentualnie drzewa wyrąbać w innym i dostosować do potrzeb.

Gość musisz
zmienic marzenie i o tym zapomnieć, bo już niestety nie urośniesz. hormon wzrostu po zakończonym dojrzewaniu najwyżej cię pogrubi, a pozatym nikt by ci i tak go nie podał, jest przeznaczony dla tych co mają poważny problem a nie niepokolei w głowie.

Gość sarnie oczy
ja mam 180 i marze o 172 cm :D jakie to wszystko niesprawiedliwe 😠;):P

Gość ciekawe jest to ze
nwet nie spytalyscie sie ile mam lat...a moze mam14 ? wtedy mozna jeszcze urosnac a wy juz wydajecie werdykt ze nie i na pewno nie!

Gość jasne 14...
Gdybyś miała 14 lat, na myśl nie przyszłoby ci operacyjne wydłużanie nóg. Pewnie przeklinałabyś swój wysoki wzrost, bo przewyższałabyś o głowę większość kolegów w klasie i wszystkie koleżanki. Nikt ci nie zrobi wydłużania nóg. Kup sobie szpilki i nie marudź. Tylko nie nos ich do szkoły, bo nie wypada paradować po gimnazjum na wysokich obcasach.

Gość nawet
14 by ci nie pomogło...:) i tak za późno.

Gość wszystko mozna
tu nie chodzi o wiek tylko o sam fakt ze wydajecie opinie a nie spytacie o najwazniejsze!

Gość a ile masz lat
? chociaż to i tak zależy, bo ja mam 18 a ostatnio na rentgenie wszyszło że mam niecałkiem zmineralizowaną miednice- czyli że niby jeszcze urosne :-p mi tak w sumie wszystko jedno, ale dla Ciebie jest nadzieja. Jak chcesz wiedzieć czy urośniesz idź do ortopedy, to Ci powie. A tak to pij dużo mleka i wyciągaj się na drążku :-p

widzisz ja mam dokładnie odwrotny problem, kuurcze wszystko bym dała ,żeby mieć Twoj wzrost, a tak wogóle o dlaczego chcesz być taka wysoka (dla mnie to przekleństwo nienawidzę siebie takiej) kiedyś mówili w telewizji ,żę w chinach podobno przeprowadzano operacje wydłużające nogi

http://www.heightquest.com/2010/03/lateral-synovial-joint-loading-how.html Podaje stronke jeśli ktoś byłby zainteresowany. Niestety wszystko w języku angielskim, ale w miare można się połapać. Metoda pozwala na wydłużenie kości udowej, piszczelowej oraz z tego co zrozumiałam kości łokciowej, promiennej i to bodajże nie wszystko. Sama średnio zatrybiłam treśc stronki i myśle, że najlepiej bedzie jeśli wybiore się do koleżanki, która zna dobrze angielski i mi wytłumaczy o co chodzi dokładnie :)