Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

margolec

Dieta ograniczająca węglowodany - może to jest pomysł na dobrą wagę...

Polecane posty

MNIAM.... MNIAM .... Jem właśnie przepyszną sałatke :) POLECAM:) 100g tuńczyka w oleju 15 g cebuli majonez (najlepiej light) 30 g 1 jajko.... Poprostu przepyszne.... Wegli 2,8 ale przepyszna.... polecam ja właśnie ją wcinam na drugie śniadanko :)

Chetnie bym sie przyłaczyła,ale wydaje mi sie ze nia dam rady....Poprostu mam za mała wiedzę na temat tej diety.Mam pytanie po jakim czasie stosowania zaczyna spadac waga??? Moze spróbuje a jak zacznie spadać waga to sie zmobilizuję.....

szwedzia wiele wiedzy nie potrzeba, wystarczy zamiast liczenia kalorii liczyć węglowodany co do spadku samej wagi to nie wiem, bo nie mam w domu wagi i nie mam jak się ważyć, ale z bioder zeszły mi 2cm w ciągu pierwszych 4 dni po jakiś 2 dniach przechodzi glód węglowodanów i zadażają sie tylko chwilowe dołki pt. ja chce batona, ale i tak parcie na jedzenie jest o wiele słabsze niż np na diecie 1000 kalorii. a co do próbowania, ja radze zaczynać jak bedziesz zdecydowana, bo kalorii zjada się sporo i tłuszczów też i gwałtowny powrót do weglowodanów skutkuje podobno tyciem

Ja nie liczę kalorii. Na śniadanie zjadłam jajecznicę z dwóch jajek na maśle i skwareczkach i dopiero teraz zaczynam być głodna, ale nie strasznie. Teraz serek z pomidorem, na obiad mięsko z surówkami i tyle. Podoba mi się to, bo przedwczoraj zauważyłam ubytek 1 kg i widze po spodniach, że mniej mnie w nich jest, mimo, że mam @. Nie czuję się spuchnięta, ani nie mam napadów na słodkie, albo kanapkę, czy pączka. Super :)

Witam. Wspoółczuję koleżąnce mamy w szpitalu. Miejmy nadzieję, że posłali ją tam słusznie i za jakiś czas jej stan się zmieni i wróci w lepszej formie do domu ❤️ Ja jem dalej to samo. Zglupialam chyba. Tylko parówki jem z majonezem i ketchupem (choc ketchup zakazany) :-0 Jakies sery też (żółte i pleśniowe) i nic poza tym! Ale to dobrze. Gorsze jest to, że jem za duzo chyba kalorycznie. :( Niby kalorie tu nie są takie ważne, ale wiecie - trochę mnie to przeraża. Muszę też wagę kupić, bo ta co mialam się zepsuła. :( Ketozę dziś mialam na +/-. Nie mierzylam już dawno! Przed Świetami ostatni raz! Dzis zrobilam to przy okazji robienia innego testu ;)

JEJKU CZY JA TEZ MOGA DO WAS WPADAC- I OGOLNIE DZIEN DOBRY:D Od dzisiaj tez ta dieta :) 164cm 74kg. i lubie miesko:)

margolec - czu ja tez moge prosić cię o tabelkę??Przeczytałam chyba cały topik i zaczynam od teraz ale.... bede zadawać duzooo pytań. Np. o której ostatni posiłek???

Hej! Nie wiem czy pisalam na tym topicu ale gdzieś sie pochwaliłam że podczas moich niskoweglowodanowych zrywach chudnę srednio 2-3kg/tydz. Dziś rano na wadze było 62,7 (wzrost 174) więc czas wziac sie za siebie (na poczatek chce schudnac do 56 a potem zobacze co dalej) dziś za mną: 60g sera feta jogurt nat. z ziarnami 5 suszonych moreli kubek maślanki truskawkowej filet z ryby + surówka Pozdrawiam wszystkie odchudzaczki :)

Ddziewczyny nie orientujecie sie moze ile wegli ma boczniak?To grzyb ale nie wiem czy mozna jesc a nigdzie nie moge znalesc tabeli w ktorej byłoby to podane.Z gory dziekuje

no to na mnie przyszła kolej; wzrost;164 waga ;75 cel; 65 na razie .To moja waga sprzed ciązy .

Dziś za mną jajecznica z jednego jajka - najpierw podsmażam pokrojony na kwalki plasterek szynki, potem dodaję trochę ogórka kiszonego (kosteczki), na końcu jajko, do tego jedna kromka Wasy, do picia zielona herbata :) Do kawy wypiję dwa kubki maślanki trusk., co prawda ma dużo węgli ale muszę ją dziś wypić. W planach mam jeszcze parówkę w ramach obiadu a w razie głodu ser feta (też muszę go zjesc bo jest napoczęty). Jesli chodzi o ruch to godzina spaceru z psem (chociaz w tej mega wichurze to nie wiem czy tyle wytrzymam) i wieczorem jakies ćwiczenia. Po poludniu idę do kumpeli z pracy wiec niestety będzie jakiś grzeszek ale od jutra juz całkowity reżim. Powodzenia :)

jak ta kawa bez cukru to mozesz sobie pozwolić u mnie wreszczie zaczeło schodzić z brzucha sadełko, jeszcze w środe było 83 a dzis 79...w miedzy czasie przez te 8 dni z bioderek zeszlo z 105 do 102...aż jestem ciekawa ile to w kilogramach :D tylko największy bol...piwa niet :/ najwyżej jedno małe co kosztuje prawie cała dzienna dawkę wegli. 20g je się na początku (zalecane przez 2 tygodnie), a poźniej z tygodnia na tydzien powoli się zwiększa o 5g kurczaczek jestem naprawde zachwycona ta dietka :D

przyłącze się do Was, bo od początku roku też ograniczam weglowodany :) Ubyło mnie juz w sumie prawie 4 kilo :D Moja waga wyjściowa 64/156 :( Obecnie 60,4 chyba nieżle, co? od 2 dni podjadam sobie ciemne bułki z ziarnem. Nie wiem tylko czemu od kilku dni strasznie boli mnie głowa, ale to chyba pogada :(

dwa razy trzy kropki i amazonka - wow, jakie wyniki, ja też tak chcę !!! Jesli chodzi o kawę to ja piję rozpuszczalną z mlekiem, natomiast ograniczam (czytaj: postanowilam teraz nie pić) kawę zbożową z mlekiem.

Gość Wypływające boczki
Witam wszystkie odchudzające ! Ja od świąt , czyli od 3 tyg. stosuję dietę niskowęglowodanową + małą ilość kalorii , tzn. małe porcje jedzenia . Chcę się pochwalić , że straciłam 7 kg. Jem niewiele wciąż chodzę głodna , ale wiem , że warto 3 tyg. temu ważyłam 77 kg przy 172 cm wzrostu dziś ważę 70 Jestem bardzo zadowolona z tego efektu , mam zamiar zgubić jeszcze ok 3 kg Razem 10 Wiem jedno ta dieta działa , ale jeszcze lepiej jeżeli wysilimy się i zaczniemy ćwiczyć . Ja nigdy nie ćwiczyłam , ale teraz wiem , że nie ma nic za darmo Dziewczynki jestem bardzo szczęśliwa , że dziś znów ubrałam się w stare spodnie i wyglądam sexi . Ta radoś zagłusza ten ciągły głód i niedosyt. Najważniejsze , że na wiosnę będę wyglądała atrakcyjnie i tylko to się liczy . Płaski brzuszek dodaje mi pewności siebie . Wszystkim kobietkom życzę wytrwałości , dziewczyny naprawde warto ! :) :)

Gość nieco za duzo kg
dieta o ktorej wspominacie dominuje w bialko a utrata wagi na niej to utrata wody tylko,wroccie choc na 2 dni do poprzedniego swego zywienia a waga powroci do punktu wyjscia

Gość Wypływające boczki
na pewno nie straciłam samej wody . Wiem to najlepiej . Nie mam zamiaru wracać do poprzedniego jadłospisu z ważnego powodu NIE BęDę GRUBA NA WIOSNę ! Kupię sobie w nagrodę kilka nowych ciuszków , w końcu zaoszczędziłam na jedzeniu i jeszcze zaoszczędzę. Uwielbiam przeglądać się w lustrze , a wcześniej , gdy chwytałam jeden ze swoich obwarzanków to widziałam jego grubość , teraz po diecie i ćwiczeniach moje obwarzanki praktycznie zniknęły , a one jak wszyscy wiedzą nie składają się z wody! :)

nieco za dużo kg-->dieta atkinsa własnie po to stopniowo zwieksza ilośc weglowodanow zeby nie bylo efektu jojo to raz. dwa w diecie dominuje nie tylko bialko ale też tluszcze i gro dostarczanej energii idzie na trawienie, a ponieważ organizm nie dosteje tej najlatwiej przyswajalnej energi czyli weglowodanow czerpie z tkanki tluszczowej, bo poprostu nie ma innego wyjścia. jest to dieta na ktorej najszybciej wchodzi się w etap spalania tkanki tluszczowej...wode to się traci na głodówkach i warzywkach a co do wracania do poprzedniego zywienia to chyba jest oczywiste że zrobienie czegos takiego przy KAŻDEJ diecie kończy się przybraniem na wadze więc nic odkrywczego nie powiedziałaś.

Gość napisano
choc na 2 dni,a waga wroci,umiecie spokojnie dyskutowac i czytac ze zrozumieniem? ta dieta wyjdzie wam bokiem,zgadzam sie z autorem wpisu,ze dieta sie nie sprawdza,a wy jestescie zle na niej jak jędze :P

Gość napisano
zobaczymy za jakis czas kto mial racje,haha,aby chudnąc trzeba ograniczyc kalorie,normal chyba ?:P

Dieta działa. Moja mama odżywia się tak już od kilku lat i doszła do swojej zamierzonej wagi i ją utrzymuje. To sie sprawdza, ale pod warunkiem, że: TO NIE BĘDZIE TYLKO DIETA, ALE SPOSÓB ODŻYWIANIA. Węglowodany nie są organizmowi potrzebne. To wie każdy dietetyk. W maciupeńkiej ilości tylko. Biała mąka (i jej przetwory) oraz ziemniaki to TYLKO zapełniacze. Niedowiarki, poczytajcie ze zrozumieniem opracowania dotyczące żywienia i diet (diet, nie głodówek).