Gość sekutnica Napisano Styczeń 5, 2007 samotny jako? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ondyna 0 Napisano Styczeń 5, 2007 dziewczyna mojego chłopaka---> są plusy, są minusy: nie mamy urlopów, zwolnień lekarskich, emerytury /chyba, że opłacamy ją sami/, nigdy nie wiemy ile zarobimy w tym miesiącu :) Nadal zazdrościsz? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jasna kurka Napisano Styczeń 5, 2007 a jaki proponujecie ;uźny zawód po polonistyce? ja bym chciała tylko nie wiem co to mogłoby byc....porsadzcie :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dziewczyna mojego chłopaka 0 Napisano Styczeń 5, 2007 Nadal. :) Wygladasz mi na jakas pisarke, dziennikarke lub cos innego zwiazanego z tworcza praca pisarska...myle sie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ondyna 0 Napisano Styczeń 5, 2007 jasna kurka----> zależy, co uważasz za luźny? najłatwiej jest zacząć uprawiać dziennikarkę, wbrew pozorom połowa dziennikarzy jest po polonistyce. No i praca na zlecenia /korekta, redagowanie tekstów w periodykach itd/. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ondyna 0 Napisano Styczeń 5, 2007 dziewczyna---> nie mylisz się :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sephi 0 Napisano Styczeń 5, 2007 dziennikarstwo luzne no nie wiem? wiecznie w biegu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jasna kurka Napisano Styczeń 5, 2007 nalchetniej praca w domu. bo jestem tradycjonalistką i bardzo chciałabym mieć dom (dzieci, mąż) a karierę zawodową odsunąc na bok. Ale wiadomo, że trzeba za cos zyc, nie tylko z pensji męża więc chętnie przyjecłabym pracę w domu a mogłabym mieć też dzieci "na oku". To by mi bardzo odpowiadało... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zakłopotka 0 Napisano Styczeń 5, 2007 jasna - popracuj w szkole, może być \"luźno\" ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dziewczyna mojego chłopaka 0 Napisano Styczeń 5, 2007 Tez bym chciala pracować w domu. Przynajmniej czesc roboty.... Jest mozliwe pod warunkiem posiadania w;lasnej pracowni... ...do ktorej mi jeszcze bardzo daleko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jasna kurka Napisano Styczeń 5, 2007 hehe :) nie, nie o prace w szkole mi chodzi. Tylko w domu i żeby miec dzieczi pod kontrolą ale SWOJE :) hehe... :) ale przyznam, że pomysłowo to rozegrałaś! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ondyna 0 Napisano Styczeń 5, 2007 jasna kurka, a jak sądzisz, gdzie się pisze i redaguje teksty, gdzie ślęczysz nad korektą? Pytanie za sto punktów :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sephi 0 Napisano Styczeń 5, 2007 eee praca w domu jest beznadziejna totoalnie sie okrywasz od reszty swiata zamiast przebywac miedzy ludzmi a tak pracowac i siedziec w domu non stop nie dla mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jasna kurka Napisano Styczeń 5, 2007 ja właśnie wiem, że taka praca byłaby dla mnie. Ja tak lubię :) ondyna! no wiem... wszelkie redakcjie i wydawnictwa. Wiem, tylko obawiam sie troszke czy uda mi sie znalesc taka posadę. Czy nie bedą chcieli mnie mieć tam "na miejscu" a nie w domu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ondyna 0 Napisano Styczeń 5, 2007 A to akutar zależy od Twojej organizacji pracy. Możesz pracować od rana do nocy przez trzy dni, a resztę spędzac jak chcesz :) Choć niektórzy potrzebują rygoru i stałych godzin pracy, inaczej czas przecieka im przez palce. Ale to też jest kwestia wprawy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ondyna 0 Napisano Styczeń 5, 2007 jasna kurka, skąd jesteś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jasna kurka Napisano Styczeń 5, 2007 bardzo Cię proszę, mogłabys mi podać ajkies wskazówki? Tzn po czym Ty jestes? Jak udało Ci się znaleść pracę i czy miałaś dużo z tym problemów? Jesli chcesz to mozemy chwilkę prv pogadać, np gg? Jesli nie chcesz sie tuttaj wypowiadać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dziewczyna mojego chłopaka 0 Napisano Styczeń 5, 2007 Tak, to prawda. Odizolowanie nie jest dobre. W tej pracy w domu, bardziej doceniam niekontrolowany czas pracy. Ale fakt faktem - trzeba miec duzo samodyscypliny...ten specyficzny zawod...i niebyc uzaleznionym od kafe...:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jasna kurka Napisano Styczeń 5, 2007 Lublin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jasna kurka Napisano Styczeń 5, 2007 poczekaj, zaloguję się (mój nick logowany tutaj to kiikunia) Zaloguję się i powinien być moj adres mejlowy. Mogłabys wysłać swój nr gg na przykład. Jak wolisz zresztą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kiikunia 0 Napisano Styczeń 5, 2007 ok jestem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dziewczyna mojego chłopaka 0 Napisano Styczeń 5, 2007 I dziewczyny se poszły.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kiikunia 0 Napisano Styczeń 5, 2007 no wlasnie gdzie jestescie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kiikunia 0 Napisano Styczeń 5, 2007 ondyna odezwij soe prosze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ondyna 0 Napisano Styczeń 5, 2007 jasna kurka, nie udzielam się na gg, bo nikt z moich znajomych nie ma na nie czasu :D Albo sie widujemy, albo wieczorami wisimy na telefonach, bo tak mamy poustawiane abonamenty ;) Mój przykład dużo Ci nie da, weszłam do branży w sposób bardzo nietypowy i bardzo wcześnie /pracuję zarobkowo od 13 roku życia/. Nie istnieje patent na zdobycie pracy tego typu, pozostaje klasyczne \"dzwoń, ślij maile i pytaj\". Dobrze jest mieć kogoś znajomego, wtedy o ofercie dowiadujesz się jako jedna z pierwszych, ale to już jest dalszy etap. Na początek dobrze jest mieć jakieś doświadczenie, więc /na przykład/ warto przytulić się do jakiejś miejscowej gazetki i poterminować u nich, choćby za frajer. Za to miec mozliwość wpisania ich później do cv i zdobyć trochę obycia w zawodzie. Praca nie zaczyna się od pensji i ukończenia studiów, jeśli chcesz orać na tym poletku, trzeba się ruszyć od razu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kiikunia 0 Napisano Styczeń 5, 2007 dzięki :) chyba rzeczywiscie pomyslę o czymś juz teraz nawet za darmo, tak jak wspomniałaś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ondyna 0 Napisano Styczeń 5, 2007 kiikunia--- trzymam kciuki ;) i wpadnijcie tutaj, polonistki, zostawcie slad dla potomnych :D http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1737054&start=150 uwielbiam wiedzieć, co ludzie czytają... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dziewczyna mojego chłopaka 0 Napisano Styczeń 5, 2007 Ondyna ->jestes zadowolona ze swojej pracy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ondyna 0 Napisano Styczeń 5, 2007 raczej tak :) jestem dobra w tym co robię, zarobiłam sobie na opinię i pozycję, daje mi to większe pole manewru, możliwość negocjowania umów, wybierania spośród kilku propozycji tej, która bardziej mi odpowiada itd. Choć czasem straszliwie irytują mnie i dołują ludzie, z którymi muszę pracować. Ale tak jest w każdym zawodzie, prawda? ;) Czasami męczy mnie niestabilność zarobkowa /mój mąż również uprawia wolny zawód/. Ale faktem jest, że utrzymujemy równowagę, co w naszych zawodach nie jest łatwe :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enamorada 0 Napisano Styczeń 5, 2007 Pracuje, ale na szczescie tylko 8 godzin dziennie. Pozostale 16 moge sobie spokojnie spedzac na Kafe ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach