Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna mojego chłopaka

Nie pracujecie, ze na kafe macie czas?

Polecane posty

Gość sekutnica
samotny jako?

dziewczyna mojego chłopaka---> są plusy, są minusy: nie mamy urlopów, zwolnień lekarskich, emerytury /chyba, że opłacamy ją sami/, nigdy nie wiemy ile zarobimy w tym miesiącu :) Nadal zazdrościsz? :D

Gość jasna kurka
a jaki proponujecie ;uźny zawód po polonistyce? ja bym chciała tylko nie wiem co to mogłoby byc....porsadzcie :/

jasna kurka----> zależy, co uważasz za luźny? najłatwiej jest zacząć uprawiać dziennikarkę, wbrew pozorom połowa dziennikarzy jest po polonistyce. No i praca na zlecenia /korekta, redagowanie tekstów w periodykach itd/.

Gość jasna kurka
nalchetniej praca w domu. bo jestem tradycjonalistką i bardzo chciałabym mieć dom (dzieci, mąż) a karierę zawodową odsunąc na bok. Ale wiadomo, że trzeba za cos zyc, nie tylko z pensji męża więc chętnie przyjecłabym pracę w domu a mogłabym mieć też dzieci "na oku". To by mi bardzo odpowiadało...

Gość jasna kurka
hehe :) nie, nie o prace w szkole mi chodzi. Tylko w domu i żeby miec dzieczi pod kontrolą ale SWOJE :) hehe... :) ale przyznam, że pomysłowo to rozegrałaś! :)

jasna kurka, a jak sądzisz, gdzie się pisze i redaguje teksty, gdzie ślęczysz nad korektą? Pytanie za sto punktów :D

eee praca w domu jest beznadziejna totoalnie sie okrywasz od reszty swiata zamiast przebywac miedzy ludzmi a tak pracowac i siedziec w domu non stop nie dla mnie

Gość jasna kurka
ja właśnie wiem, że taka praca byłaby dla mnie. Ja tak lubię :) ondyna! no wiem... wszelkie redakcjie i wydawnictwa. Wiem, tylko obawiam sie troszke czy uda mi sie znalesc taka posadę. Czy nie bedą chcieli mnie mieć tam "na miejscu" a nie w domu

A to akutar zależy od Twojej organizacji pracy. Możesz pracować od rana do nocy przez trzy dni, a resztę spędzac jak chcesz :) Choć niektórzy potrzebują rygoru i stałych godzin pracy, inaczej czas przecieka im przez palce. Ale to też jest kwestia wprawy.

Gość jasna kurka
bardzo Cię proszę, mogłabys mi podać ajkies wskazówki? Tzn po czym Ty jestes? Jak udało Ci się znaleść pracę i czy miałaś dużo z tym problemów? Jesli chcesz to mozemy chwilkę prv pogadać, np gg? Jesli nie chcesz sie tuttaj wypowiadać

Gość jasna kurka
Lublin

Gość jasna kurka
poczekaj, zaloguję się (mój nick logowany tutaj to kiikunia) Zaloguję się i powinien być moj adres mejlowy. Mogłabys wysłać swój nr gg na przykład. Jak wolisz zresztą

jasna kurka, nie udzielam się na gg, bo nikt z moich znajomych nie ma na nie czasu :D Albo sie widujemy, albo wieczorami wisimy na telefonach, bo tak mamy poustawiane abonamenty ;) Mój przykład dużo Ci nie da, weszłam do branży w sposób bardzo nietypowy i bardzo wcześnie /pracuję zarobkowo od 13 roku życia/. Nie istnieje patent na zdobycie pracy tego typu, pozostaje klasyczne \"dzwoń, ślij maile i pytaj\". Dobrze jest mieć kogoś znajomego, wtedy o ofercie dowiadujesz się jako jedna z pierwszych, ale to już jest dalszy etap. Na początek dobrze jest mieć jakieś doświadczenie, więc /na przykład/ warto przytulić się do jakiejś miejscowej gazetki i poterminować u nich, choćby za frajer. Za to miec mozliwość wpisania ich później do cv i zdobyć trochę obycia w zawodzie. Praca nie zaczyna się od pensji i ukończenia studiów, jeśli chcesz orać na tym poletku, trzeba się ruszyć od razu :)

dzięki :) chyba rzeczywiscie pomyslę o czymś juz teraz nawet za darmo, tak jak wspomniałaś.

raczej tak :) jestem dobra w tym co robię, zarobiłam sobie na opinię i pozycję, daje mi to większe pole manewru, możliwość negocjowania umów, wybierania spośród kilku propozycji tej, która bardziej mi odpowiada itd. Choć czasem straszliwie irytują mnie i dołują ludzie, z którymi muszę pracować. Ale tak jest w każdym zawodzie, prawda? ;) Czasami męczy mnie niestabilność zarobkowa /mój mąż również uprawia wolny zawód/. Ale faktem jest, że utrzymujemy równowagę, co w naszych zawodach nie jest łatwe :)

Pracuje, ale na szczescie tylko 8 godzin dziennie. Pozostale 16 moge sobie spokojnie spedzac na Kafe ;)