Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emalka89

pomóżcie mojej Suni

Polecane posty

Witam, mam problem. Wróciłam ze szkoły, a mój pies się krztucił, ciężko to nazwać,ale tak głośno powietrze wdychała.Nie udało mi sie jej zachęcić do wypicia wody,więc dałam jej mleko.Po wypiciu ok niecałych 2 szklanek mleka zwymiotowała ale nie samo mleko, lecz z krwią...dość sużo jej było, nie tylko kilka kropelek:/ zaparzyłam jej siemie lniane, ale nie chciała wypić, więc posypałam z góry małą ilością kakao. Weterynarz przyjmuje od 16. co mam robić:( :(

A nie ma u Ciebie dyżuru? Albo innego weterynarza? P.S.Psom nie daje się mleka :(

Gość lorgnon babci Wieńczysławy
zatrucie ?

Gość może sprawdź
czy nic w przełyku jej nie utkwiło

moje psy żłopały mleko jak oszałałe i dożyły 16 i 13 lat więc mleko raczej im nie szkodziło :P jak jest krew to albo coś jej wewnątrz pękło albo zjadła jakieś ciało obce albo nie wiem co :( bez wizyty u weta raczej się nie obejdzie :( powinna miec jak najszybciej zrobione zdjęcie RTG

wypila teraz siemie lniane,ok ponad szklankę, boję się,że to jakieś krwawienie z nowotworu przełyku:( myślałam też że może mieć wrzody w układzie pokarmowym. Ma już 14 lat...:(

Nie chodziło mi o to, że to od mleka :( Ale psy nie potrzebują mleka krowiego, a szczególnie szczeniaki, u których podawanie mleka może prowadzić do biegunki, odwodnienia, a nawet śmierci :(

a co do dyżurów, to teraz przyjmuje jeden weterynarz, który Suni obciął paznokcie tak,ze jej krew leciała, a przy zastrzykach żeby szczeniaków nie było załatwił jej ropomacicze(bodajże tak sie to nazywa) że miała ropę w macicy, i musiała mieć usuwaną, organizm sie jej zatruwał(ale operacja była już u innego lekarza) i właśnie od 16 przyjmuje ten drugi,więc czekam...

już wróciła od weterynarza-dostała 2 zastrzyki, i jeszcze z 5 ją czeka. Zapalenie krtani- a krew leciała przez pęknięcie jakiś naczyń(nic zagrażającego jej życiu) :)

Gość .************.
to super, ze to nic powaznego:)

Gość Okurcze blade
A nie wiem czy to nie jest coś innego- tak reaguje psinka na zjedzenie kości np. drobiowych i wtedy przebite są jelita. Rokowanie wtedy złe. Ale.....mam nadzieję,że to nie to. Życzę suni zdrówka! Kosci sie nie daje psom!

Gość może sprawdź
:) wszystko dobre co się dobrze kończy a kości nie daje się drobiowych :P , chociaż te okrągłe części może sunia obgryzać bez obawy :P:D