Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość el_hefe

moja dziewczyna zapomniała pierwszej tabletki, ale

Polecane posty

Gość el_hefe

witam! trafiłem tu, bo od jakiegoś czasu nie mogę przez to spać... moja dziewczyna bierze yasmin od jakiegoś czasu (około pół roku), bierze tabletki z powodu bolesnych miesiączek. niestety ostatnio zapomniała wiząc pierwszej tabletki (co gorsza powiedziala mi o tym po paru dniach i nie wzięła dwóch w dniu następnym). nie utrzymujemy normalnych kontaktów seksualnych (z powodu pewnej rzadkiej przypadłości psychologicznej... moja dziewczyna jest nadal dziewicą, a znamy się od ponad 3 lat) Nie doszło do wytrysku w pobliżu jej warg sromowych, ale oczywiście nie miałem prezerwatywy, wiec mogłem się "ocierać przypadkiem". zmierzam do zadania pytania: czy nasienie moze wydostawać się przed wytryskiem i czy mam kupowac test ciążowy... i jeszcze pytanie prawne... jestem leczony interferonem z rebaviryną, przyjmowanie środków tego typu powoduje defekty komórek rozrodczych - dziecko urodziłoby się prawdopodobnie z wadami... jak wygląda od strony prawnej przerwanie ciąży w tym przypadku. nie jestem jakims debilem czy coś, potrafe wziąc odpowiedzialność za siebie, jeśli bym sie nie szprycował lekami to nie myslałbym o aborcji, powiedzcie, co o tym sądzicie!

Szansa na ciąże jest minimalna prawie nierealna więc spokojnie. Ten lek nie jest przypadkiem na wirusowe zapalenie wątroby? Jeżeli tak to przecież możesz ją tak zarazić.

Gość el_hefe
zarażenie HCV jest bardzo trudne w kontaktach seksualnych, jest bardzo rzadkie nawet w małżeństwach z długoletnim stażem (razem ze mną leczy się facet około 30 lat, który ma żonę od lat 8 i ona nie jest zarażona, mimo że on ma zarówno wirusa C, jak i B, a stan jego wątroby wskazuje na długoletnie zarażenie); tak naprawde łatwiej zarazić się poprzez pocałunek gdy obydwie osoby mają jakieś otwarte ranki na wargach lub ustach. wirus występuje tylko we krwi i płynie mózgowo rdzeniowym, jeśli jest w płynach innego typu (tzn. ślina, mocz, sperma, wydzielina pochwy), to najprawdopodobniej dostał się tam w wyniku krwawienia; poza tym lecze się już od 7 miesięcy, a już po dwóch miesiącach wykrywalność wirusa we krwi jest zerowa co innego hiv; trzeba go więcej żeby zarazić się z krwią, ale za to przenosi się drogą płciową jak dziki, więc trzeba faktycznie mocno uważać. dziękuję za uspokajającą odpowiedź :) pozdrawiam!