Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plumiczka

Może jest tu jakiś informatyk ktory chce mi pomóc...?????????????

Polecane posty

Gość plumiczka

mam napisac prace na temat "Opisz i wskaż różnice między systemami operacyjnymi pracującymi na stacjonarnych komputerach (np. Windows 2000) a instalowanymi na urządzeniach przenośnych (palmtopach, laptopach itp.) – Windows Ce, Symbian' .....zebralam informacje na temat tych systemow ale nie mam zielonego pojecia jak to porownac, co jest co ;P..wiem moze i tępa jestem ale nie znam sie na żadnych urządzeniach...nawet telefon kom mnie nie nawidzi :P pomocy :)

mi na myśl przychodzi porównanie funkcjonalności tych systemów, czyli np integracja z urządzeniami zewnętrznymi - przykłądowo do palmtopa nie podłączysz drukarki. i tego typu rzeczy wychwycić

Gość plumiczka
o dzięki za rade diabeu :* implementacja może napisać do mnie na maila coś więcej za co się wziąć? pozdrawiam gosiuniah@wp.pl

o przy okazji... chciałam sie tylko zapytać :) ostatnio chciałam sformatowac mojego grata i w trakcie wyskoczyło mi że nie można sformatowac bo dysk jest uszkodzony. czyli po dysku czy co? bo ja nie wiem :o informatykiem nie jestem :o

agusiak - zapuść mu najpierw scandiska i zaznacz tam wszystkie opcje, które są możliwe (jakieś tam automatyczne naprawianie uszkodzonych sektorów itp) i wtedy spróbuj sformatować, ale ten scandisk trochę czasu trwa (w zależności od rozmiaru dysku rzecz jasna)

diabeu ok dzieki za radę :) zaraz pokombinuje bo mi strasznie wszystko nawala. sprawka młodszego bracika :o Ale jakby co mogę sie jeszcze zgłosić? :)

Gość kierszczek
zarządzanie pamiecia moze porownaj

nie idzie zakończyc operacji :o po druge jeśli uruchamiam ten złom i zaczyna on sprawdzać mi dysk to przechodzi krok 1 i 2 a na 3 sie blokuje...

ostatnio zainstalowałam sobie alcohol120% trial i wkleiłam cracka i jak chciałam odinstalować to sie komp zrestartował i się nie odinstalowało nosiłam do serwisu i nic on nadal jest na kompie i jak włączam kompa to wyskakuje że znaleziono nowy sprzęt ale nie da sie tego sprzętu zainstalowac bo sie komp restartuje. czy pozostał mi tylko format czy ta się ytego w jakiś inny sposób pozbyć?

Gość plumiczka
hehhe...kącik porad sie zrobił ;) ja ponawiam moje pyt a raczej pomoc na temat mojej pracy z góry topicku :)

napisałaś że koncik porad chyba po to kafe jast a po co ją zaśmiecać 10 takimi samymi pytaniami jak można korzystając z okazji też się coś dowiedzieć a nie zakładać oddzielny temat

Gość plumiczka
a ja nie mówie że źle zapraszam jeśli dzieki temu i ktoś mi udzieli pomocy i wam to bardzo miło :)

Gość też ma problem
Mam do napisania referat na temat "Określenie przeznaczenia wybranych układów wykorzystywanych do budowy urzadzeń cyfrowych." Błagam napiszcie o co tu chodzi, od czego zacząć albo chociaż gdzie szukać.Szukam a nawet ne wiem czego szukać. Dziękuję za jakiekolwiek informacje.

tez - no to jest dopiero temat rzeka. mozesz pod to podciagnac niemal wszystko. np kontroler pamieci (np w komputerach), wzmacniacz sygnalu dzwiekowego (np odtwarzacz mp3), przetwornik analogowo-cyfrowy (np wieze CD) itd http://pl.wikipedia.org/wiki/Wzmacniacz_%28muzyka%29 http://pl.wikipedia.org/wiki/Przetwornik_analogowo-cyfrowy

hahaha a na co ma być ten referat? Bo jasność i precyzja tematu wręcz powala :) \"Układ do budowy urządzenia\" - śliska sprawa, taki np wzmacniacz może być układem a może być urządzeniem. I jeszcze to \"cyfrowe\" ehh :)

Gość też ma problem
Temat na zajęcia z UTK ( Urządzenia Techniki Komputerowej ) Dzięki za pomoc :)