Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AringAringAringAringAringAring

Jak dlugo mozna brac srodki anykoncepcyjne

Polecane posty

Gość AringAringAringAringAringAring

Biore Diane od paru miesiecy, cudownie mi wplywaja na samopoczucie, cere i na zycie seksualne! Postanowilam, ze bede je brala przez rok, pozniej chce je zmienic na inne...co proponujecie? I w ogole to jak dlugo mozna przyjmowac pigulki antykoncepcyjne???

Gość wszystko zależy
od reakcji organizmu jak jesteś pod stałą kontrolą lekarza to tak długo jak się da (wiele lat) nie trzeba robić żadnych przerw - to mit - robi więcej szkód (zamieszanie w organizmie) niż pożytku zmianę leku też musisz skonsultować z lekarzem

Gość madlen_85
ale przeciez Diane to nie tabletki antykoncepcyjne. z tego co wiem od mojego lekarza diane mozna brac do pol roq

Gość bez problemu
Ja tabletki antykoncepcyjne biorę już od 10 lat. Jeśli dobrze znosisz antykoncepcję, to do momentu menopauzy możesz się zabezpieczać, nie ma żadnych przeciwwskazań.

Gość wszystko zależy
no to fakt dane są b silne ale to już musi lekarz zdecydować czy zmieniać jesli tak - to po zmianie tabletki można brać b. długo chodziło mi o to ze nie trzeba robić przerw

Gość ja brałam
7 lat. Rok temu odstawiłam, mam nieregularne miesiaczki, nie mogę zajsc w ciaże! już nigdy bym się nie zdecydowała na taką antykoncepcje

Gość Iwosiaaa
ja rzuciłam po 3 latach niecałych - masa skutków ubocznych ale to na nowych pigułkach ,stare (micorgynon) były ok

Gość wszystko zależy
iwoosia a jakie były te nowe czyżby osławiona 4 generacja (yasmin)? bezpieczniej brać drugą generacją(microgunon, gravista, stediril) - ich skutki uboczne mogabyć kosmetyczne - trądzik, nadwaga to lepsze niż zakrzepica i śmierć na udar po nowoczesnych Yasmin :P

Gość wszystko zależy
---> wybacz, ale czy robiłaś może badania na płodność przed braniem ppigułek bo nigdzie na świecie nie ma badań które by pokazywały że odsetek niepłodność jest większy u kobiet które brały pigułki inne ekefkty uboczne są, mogąbyć przykre - ale np. nie bezpłodność

Gość leki anty mozesz brac dlugo
ale diane to nie jest typowy srodek anty mlodym osobom przepisuje sie je zwz na rozne choroby.np wlasnie cere.ale inne tabletki anty takze pomagaja na cere.ja diane bralam jak mialam nascie lat przez chyba dwa lata.lekaz przepisal mi je bo mialam problemy z hormonami i wogole nie dostawalam okresu.ale kiedy tabletki mnie juz "wyleczyly"to okres mi sie zatrzymal przez dwa cykle jak ne dostalam okresu to poszlam do lekarki i mi diane zmienila na inne. nie zaczynalam brac diane jako srodka anty tylko jako lek ale potem mialam faceta i dzieki niemu tez sie zabezpieczalam.na dluzsza mete jednak ten tabletki nie sa dobre jako anty. ja bralam diane hmm przez rok mysle ze napewno.to bylo dawno.potem bralam inne tabletki jakies 5 lat.potem stwierdzilam ze zrobie przerwe bo wkoncu ile mozna. i przez dwa lata probowalam wyregulowac hormonki ale niestety nie udalo sie to.okres dostawalam ale wymuszany a na twarzy mialam pryszcze jak nastolatka a mialam ju 24 lata. po tych dwoch latach poddalam sie i znowu od 1,5 roku biore anty tym razem yasmin. mowi sie ze tabletki anty przepisuje sie zeby regolowaly okres hormony i jak sie ma np zadlugie cykle. jednak ani w moim przypadku ani mojej siostry tabletki te nas nie wyleczyly. ja bez anty nie mam okresu a mojej siostrze zbyt dlugie cykle znowu wracaja. ale najlepiej powiedz swojemu lekazowi ze chcesz anty to przepisze ci inne 🖐️

Gość wszystko zależy
np. = na pewno głupio mi sie napisało

Gość Iwosiaaa
nowe w sesnei nowe dla mnie. to było cerazette, potworność. teraz tlko gumki i jest ok.

Gość leki anty mozesz brac dlugo
JA BRALAM to ze niemozesz zajsc w ciaze moze byc przyczyna tego ze organizm jeszcze sie dobrze "niewyczyscil" z tabletek anty i one wciaz blokuja twoje zajscie.otym slyszalam juz wiele razy. moja siostra jak chciala zajsc w ciaze i odstawila anty to w ciaze zaszla dopiero kilka miesiecy po odstawieniu a jej kolezanka wlasciwie zaraz po.tak wiec niekazdy organizm jest taki sam.moze twoj potrzebuje wiecej czasu.

Gość wszystko zależy
iiitam.... ja mam trądzik bez pigułek a latka lecą czy istnieje trądzik starczy????

Gość wszystko zależy
ooo cerazette a możesz napisać jakie były te skutki bo nie wiem czy też nie będę ich brała (być może nie będę mogła przyjmować estrogenów)

Gość wszystko zależy
i dlaczego przepisano ci cerazette???