Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariolka zet

Co lepsze- Linux czy Windows?

Polecane posty

Gość dobre........
Po co płacicie 320 zł za Windowsa? Za Windowsa płacicie, ale programy antywirusowe, przeglądarki internetowe, programy do słuchania muzyki, odtwarzania filmów, obróbki zdjęć, to już wolicie z sieci ściągnąć?

Gość tredyk
a ja wole zacząc od windowsa i późnej się skupić na programach antywirusowych, odtwarzaczach różnego rodzaju itd. 299 zł nie jest duzo i ja już zainwestowałem:)

Gość mart-enka
po to placimy za windowsa, zeby pozniej mozna bylo bez problemu odpalac kazde oprogramowanie, jakie sie tylko chce, bo na linuxie polowa aplikacji nie chodzi. po drugie, sciaga sie z netu to co jest darmowe i dObRE, linux nie jest.

Gość Kacpero
przecież wiele programów do obróbki zdjęć, słuchania muzyki, antywirusów i tym podobnych jest za darmo. więc tak naprawdę jeśli się ma oryginalne windowsy, to można zbudować platformę z programów freeware'owych, ktora wcale nie będzie gorsza od stada pirackich superprogramów. ja jednak wolę oryginały.

Każdy powinien wybrać co dla niego LEPSZE :) Testowanie różnych dsytrybucji Linuksa nic nie kosztuje - może za wyjątkiem ewentualnych problemów dla nieobeznanych. Zresztą większość dystrybucji można tez przetestwoac bez instalowania - za pomocą wersji \"live\". Zachary - punkciki zbierasz ? \"\"jak chcesz dobry system to masz teraz viste za grosze od 299 zlotych\" Vista dobra ? Może dla wyjątków, co potrzebują więcej niż 2GB RAM lub więcej procków, lub muszą, bo im wcisnęli ... Opinie użytkowników o Viscie sa na dziś wręcz druzgocące :( A Home Basic to ... połowa systemu :( \"Żądają darmowego Windowsa XP AFPPoniedziałek, 15 października (09:34) Stowarzyszenie konsumentów w Holandii apeluje o rezygnację z systemu Vista i domaga się od sprzedawców oprogramowania zapewnienia darmowej kopii XP dla osób, które mają problemy z Vistą - donosi serwis \"itbiznes\" Akcja holenderskiego stowarzyszenia została zorganizowana po tym, jak w ciągu zaledwie pięciu tygodni otrzymało ono pięć tysięcy skarg na Vistę. Przedstawiciele stowarzyszenia usiłowali przekonać holenderski oddział Microsoftu, aby ten umożliwił darmową wymianę kłopotliwej Visty na XP lecz ich postulaty zostały odrzucone. Microsoft oferuje możliwość downgrade z Visty do XP, ale tylko użytkownikom instytucjonalnym - przypomina \"itbiznes\"\" - http://nt.interia.pl/wiadomosci/news/zadaja-darmowego-windowsa-xp,993713

Gość mart-enka
vista jest dobrym systemem, ale blagam testujcie ten ystem na dobrym sprzecie, a nie na 256 ramu i procku sprzed potopu ;]. tak to i 95 bedzie mizernie chodzila ;)

Gość kosciomiezrz
Ja wole Windowsa, to system z ktorym wspolpracuje wiekszosc, jesli nie wszystkie programy.Poza tym sadze, ze to nie az taki majatek i wole wydac troche kasy na orginala, w ktorym mam wszystkie aktualizacje i nie boje sie o bezpieczenstwo danych na kompie

Gość odnosnie tematu
wole windowsa, bo sa sterowniki, programy pod nim chodza itp... Nie mam ochoty sie chlastac przy Lunuxie ;) A co do zarobkow... Owszem srednia krajowa 2600 wyjdzie jak sie wezmie pod uwage osoby zarabiajace krocie ;] Ale to jest tylko i wylacznie srednia arytmetyczna... Mogliby podac mediane albo wartosc modalna ;] Dzuuuuza wiekszosc zarabia wciaz mnej niz 1000zl ;] Dla takich osob wydanie 320zl na Windowsa to jednak "niebagatelna suma" ;)

\"Dzuuuuza wiekszosc zarabia wciaz mnej niz 1000zl ;] Dla takich osob wydanie 320zl na Windowsa to jednak \"niebagatelna suma\" Wydawać by się mogło, że tak. Z drugiej strony ktoś taki za często komputera ani systemu nie zmienia, więc można założyć, że za legalny system OEM zapłaci 5-10 zł/miesiąc. To chyba nie tak dużo, prawda ?

Gość czy nie duzo
?? Zapytaj matke, ktora czasem nie ma dzieciom co do jedzenia dac ;) Poza tym tego Windowsa nie kupi na raty po 5zl/mc. Tylko musi wybulic naraz te 300zl :D Wiec takie rozkladanie na raty to zwykle teoretyzowanie :classic_cool:

Gość trzeba byc debilem
zeby uwazac, ze 320zl to "niebagatelna suma". Albo totalnym zyciowym nieudacznikiem :classic_cool:

Gość mariolka zet
no w koncu nie wiem :O

Gość mart-enka
BAN, nie przesadzaj, na litosc boska, jak ktos nie ma dochodow to sobie z komputera korzysta w osiedlowej czytelni za friko. juz nie rob z polakow nedzarzy a z microsoftu tyrana, jak ktos nie ma na system to moze sobie zainstalowac darmowy system, ajak chce jakosc i wygode, to wydaje 300 na system, jesli to dla ciebie duzo, to masz wybor, m,icrosoft nie jest monopolista

\" 21:50 mart-enka - BAN, nie przesadzaj, \" ??? To do mnie ? Jeśli tak, wypadałoby przeczytać, co wcześniej napisałem w odpowiedzi komuś innemu. Jeśli przeczyłeś/aś , zrób to ponownie, bo widać raz to dla ciebie za mało ...

Gość no wlasnie tak czytam
i czytam... i skumac nie moglam... Bo martynka ma przeciez takie samo zdanie jak ban :D

Gość no wlasnie tak czytam
martenka - mialo byc ;)

Gość wlascicielfirmy
Mam w firmie 120 stanowisk komputerowych i do tego serwer/ Porównajmy Winowd XP Proff. - pełna wersja z gwarancją producenta (nie żadne OEM) 3800 zł MS Office - 4000 zł (też pełna pudełkowa wersja z gwaranacją producenta a nie półpirat OEM) ................. Dwa podstawowe elementy oprogramowania komputerowego to wydatek bez mała 8000 zł na jedno stanowisko. W Linuxie system i reszta jest darmowa. A co najważniejsze działa bardzo dobrze. Gdy z firmie miałem Windowsa to wiecznie były niebieskie ekrany, wirusy i inne tego typu sęki. Odkąd wywaliłem WIndows mam święty spokój. A że na początku trzeba zacząć myśleć przy używaniu Linuxa... No cóż. Bywa i tak

Gość tylko ze na niektorych
programach sobie niepopracujesz pod Linuxem. I niektorych urzadzen nie podlaczysz ;)

Gość easyman
no ba, niektórzy np. netino.pl którzy mają wypożyczalnię VoD nie obsługują lina, a ja chc sobie oglądać filmiki bez porblema. i dlatego wybrałem viste za 299 orydżinal;)

Gość Ale Vista to masakryczny
system... Nie lubie go ;)

Gość Mikolay
kiedyś ludzie mówili, że XP to masakryczny system :) a dziś tyle osób używa :) za rok już pewnie sporo ludzi się przerzuci na Vistę. zgadzam się, że 300 zł to nie jest wielka kwota. może nie możemy mówić tu o firmach, ale do celów domowych jak ulał. nie bądźmy wieśniakami, nie ma co piracić.

linux robi sie coraz prostszy i naprawdę nie jest skomplikowanym systemem. jeżeli tylko ktoś potrafi myśleć i korzytsać ze źródeł to linux nie bedzie dla niegto żadnym problemem w linuxie na starcie jest dużo programówm które trzeba kupować lub ści,ągać przy instalacji windowsa. mam w domu i linuxa, i windę i nie widzę różnicy w używaniu jeżeli chodzi o podstawowe zastosowania kompa :)

Gość mi sie nie udalo na Linuxie
odpalic Diablo :( Pewnie sie nie znam :/ ale sie nie udalo :/

Gość mart-enka
cierpliwosci czlowiekowi brak. codo postu wyzej, zgadzam sie, ze XP nie mial dobrego startu. pamioetam jak kilak lat temu, gdy sie xP pojawil, kazdy mi odradzal instalowanie tego systemu, radzili pozostac przy 98, bo niezawodna itd. Xp gdy sie juz wgralo na odpowiedni komp, z dobrymi parametrami zaczal zaskakiwac pozytywnie. wnioski wyciagac samemu ;)

Gość mart-enka Ty w sprawie Diablo
mowisz, ze cierpliwosci brak? ;) Ja caly dzien siedzialam... Bardziej umiejetnosci niz cierpliwosci - bym powiedziala ;) A Tobie sie udalo? Skoro tak twierdzisz?

Gość mart-enka Ty w sprawie Diablo
a mi sie Vista nie podoba (zreszta podobnie jak XP) ze wzgledu na bajery. Za duzo tego :O Nie lubie jak system usiluje zgadywac co uzytkownik chcialby zrobic i robi za niego :P