Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie mi prosze

jak mu o tym powiedzieć?

Polecane posty

Gość pomóżcie mi prosze

mam przyjaciela, spędzamy razem dużo czasu, bardzo lubie jego towarzystwo. Ale od pewnego czasu widze że on traktuje mnie inaczej, wiem że mu się podobam, że chce żeby było między nami więcej. Po prostu to czuje. A ja nie mam ochoty na związek z nim. Co mam zrobić? Powiedzieć mu już teraz żeby bardziej się nie angażował? tylko jak? czy poczekać aż padnie z jego ust oficjalne pytanie? bardzo nie chce go skrzywdzić, staram się odsunąć od niego ale to żadne rozwiązanie...

Gość olerka
powiedz wprost

Gość annanasek
szczerosc jest bardzo wazna. jesli powiesz mu wprost to skoro jest twoim przyjacielem na pewno zrozumie a ty bedziesz miala spokojne sumienie ze nie dawalas mu zlych sygnalow.

Gość kARMISZ nADZIEJA
Powiedz !!!!

Gość pomóżcie mi prosze
on w sumie nie dał mi jasno do zrozumienia że coś więcej do mnie czuje, ale ja to wiem, widze to. Zaczął mnie dotykać tak jak nigdy tego nie robił, zrobił się troskliwy, czuły wobec mnie. Nie zwracałam na to uwagi- zawsze byliśmy blisko. Ale nasza wspólna znajoma zwróciła mi na to uwagę i teraz wyraźnie dostrzegam zmiane w jego zachowaniu. nie wiem jak mam z nim rozmawiać, przecież nic mi wprost nie powiedział..

Szczerośc jest cenna, jak pada pytanie. Składanie deklaracji, jak cie ktoś nie pyta, to nie jest dobry pomysł. Skoro on to komunikuje w sposób niewerbalny, to ty również może w taki sam sposób zakomunikować mu odmowę. Choćby poprzez reakcję na jego dotyk czy tez nieprzyjmowanie jego troskliwości. Naprawdę można to przekazać jasno i czytelnie. Co więcej takie twoje zachowanie może doprowadzić do jakiejś próby rozmowy z jego strony. Ty tej rozmowy nie zaczynaj - to nie byłoby zachowanie odpowiednie.

Gość Less
Zapytałabym tak: x, czy ty coś do mnie czujesz? Ważna jest intonacja, może żartobliwy uśmiech, może nietypowa sytuacja, postawienie pytania w nieoczekiwanym momencie, bez kontekstu... Gdyby próbował zaprzeczać, gdyby się zmieszał, etc. - zawsze mogłabym niewinnie dopowiedzieć - zachowujesz się ostatnio inaczej, wydawało mi się, że...

A ja zaproponuje inny sposob... Pogadaj z nim o jakim innym facecie. Opowiedz mu jak Ci on sie podoba, ze mialabys ochote na zwiazak z nim.... Rozumiesz moj tok myslenia? Dajesz mu do zrozumienia, ze nie jestes nim zainteresowana jednoczesnie nie odkrywajac kart! To moze nie jest najskuteczniejszy i najuczciwszy sposob, ale na pewno jeden z latwiejszych :)

Gość przypadkowa dziewczynaa
Mozna pośrednio, mozna bezpośrednio. Bezpośrednio trudniej - ale mozna zacząć "wydaje mi się, że chyba chcesz czegoś więcej.." To trudne. Pośrednio: np. właśnie odmawiaj, jak cię gdzieś zaprosi, nie spędzaj już z nim tyle czasu, ten tekst o innym facecie też jest dobry. Wszytko konsekwetnie. Nie i nie. Niestety cokolwiek zrobisz, będzie to okropnie bolesne. Ale nie masz innego wyjscia, jesli nie chcesz mu robić zbędnych nadziei. A twoje przeczucia co do tego cię nie mylą.