Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kriss73

Lista osób, które wpadły po stosowaniu plastrów Evra

Polecane posty

Dotknęło to moją żonę. Interesuje mnie ile jest innych kobiet, które zaszły w ciąże stosując plastry Evra. Tylko takie osoby proszę o dopisywanie się do wątku. To pozwoli ocenić zakres powszechności tego zjawiska. Dziękuję

Gość ehh......................
moja kuzynka uzywala tych plastrow przez 3 miesiace i nic sie nie dzialo, kiedy zaczela w 4 miesiacu to juz na 5ty miesiac plastrow nie potrzebowala-zaszla :( niestety.......

Proszę aby wpisywały się tylko te osoby, które wpadły stosując plastry. Moderatora proszę o usuwanie innych wypowiedzi. Wątek założony jest dla osób które doświadczyły nieskuteczności działania plastrów. Uszanujcie to proszę. Dziękuję

drogi krissie bardoz mi przykro ze tak sie stalo, moja kuzynka, z ktora jestem w bliskeij przyjazni zaszla i iwem ze stosowala te plastry dobrze, mimo to zawiodly.......

malutka, bardzo sie ciezymy, ale to tak jakbys powiedziala ze ktos palil i nie mial raka pluc to jest to regula ze wszyscy mozemy palic bez obawy o nasze zdrowie ......

sęk w tym raczej .. ze ostatnie 2 miesiace organizm mi jakos wariuje nigdy tak nie mialam jak uzywam plasterki ... fakt zrobilam 3 miesieczna przerwe.. ale do tej pory bylam przekonana ze one nie zawodza .. nie slyszalam wczesniej o przypadkach wpadek ...hmm chyba jutro zrobie test :o

Gość dziewczyna z pytanikem
cholera to mnie przestraszyliscie :( a ja chcialam plasterki zaczac uzywac:( masakra...

no i masz... można pogadać do tych kobiet... prosiłem żeby wpisywały się te co wpadły to się wpisują które chcą, ale nie te co potrzeba. Już znalazłem na forum przynajmniej 4 które wpadły, nasz ginekolog powiedział mi o 3, a kiedyś tam na innym forum też znalazłem 3 więc chciałem to jakoś w jedno miejsce pozbierać...

to ja jzu nic nie pisze... poczytam sobie .. pierwszy raz slysze o przypadkach wpadek przy plasterkach :O .. jestem w szoku :O .. tylk oczy to aby napewno potwierdzone i prawdziwe..

Gość Niedoszła matka
Ja zaszłam w ciąże, ale niestety poroniłam. A uzywałam ich dwa lata i nic się nie działo. Co dziwne plaster był dobrze przyklejony nie brałam antybiotyków ani zadnych innych srodków które mogłyby wpłynąc na działanie.

Gość dziewczyna z pytanikem
w sumie wiecie co... moja kolezanka tez uzywala plasterkow, wpadla i poronila:( do tej osoby powyzej- jestes z bydgoszczy??

Gość Niedoszła matka
Nie, nie jestem z Bydgoszczy

Tu jest link do materiału, który pokazuje jaka jest skuteczność plastrów w stosunku do pigułki. http://www.emea.eu.int/humandocs/PDFs/EPAR/evra/H-410-PI-pl.pdf z tego wynika, że skuteczność plastrów jest ok. 2 krotnie niższa od pigułek, pomimo to, że są one cały czas na skórze i że biegunki, nudności itp nie obniżają jej skuteczności. Miłej lektury

Gość beznicka
tylko cos ten link nie dziala

Gość jak nie dziala
?

Gość beznicka
no siem mi nic nie otwiera .. nie mozna bylo tak od razu by dopisac z epdf jest potrzebny do otworzenia ... :O

Gość beznicka
co zreszta i tak nic nie pomoglo :/

Gość no ale otwiera sie
stronka z mat. do pobrania :O

Gość beznicka
mnie juz tez tylko musiala zainstalwoac pdf i i nna przeglądarke :o ..

Gość asiaa z krakowa
niestety (chociaz teraz to juz chyba stety) zaszlam w ciąże po 10 mscach stosowania plastrów Evra naklejałam zawsze elegancko, nigdy mi sie plasterek nie odkleił i robilam wszystko zgodnie z ulotką jestem teraz w 7 mscu ciąży i teraz się cieszę ale na początku byłam zalamana mój ginekolog powiedział, że nie jestem pierwsza, ktora po plastrach zaszła w ciąże bo nie są one tak dokładnie przebadane jak tabletki ale podobno wstepne wyniki w Polsce i na świecie wykazały, że mają one mniejszą skuteczność niż tabletki niektore kobiety mają specyficzny układ krążenia i hormony z plastra nie wchłaniają sie tak jak powinny no i ja chyba taki własnie specyficzny układ mam

Gość niedoszła matka
Szkoda, że nikt tego wcześniej mi nie powiedział :(

Gość asiaa z krakowa
mi tez nie powiedzial ginekolog, ktory mi je polecil ale teraz juz wiem dlaczego po prostu dla niego to dodatkowe pieniadze od firmy produkującej plastry moj obecny ginekolog nie jest taki i poiwedzial mi o tym ale juz po fakcie ale powiedzial tez, ze swoim pacjentkom ich nie poleca

Gość Diabllica
chcialbym zapytac Kolege gdzie dokladnie stwierdzono w przytoczonem dokumencie dwukrotnie nizsza skutecznosc plastrow w stosunku do antykoncepcji doustnej?

Gość Do autora
Kriss a Ty po co sie tak burzysz to juz nikt nie moze sie wpisac, pogadac? Co to sucha statystyka ? Tyranie nie bedziesz mowil kto am sie wpisywac :O

Gość Spinacz
Ja mam wiele objawów ciąży, dziś idę do ginekologa. Pytanie mam takie - czy ktoś słyszał albo wie o tym, czy Evra może wpłynąć negatywnie na płód? Chodzi mi o to, będąc w ciąży i nie wiedząc o tym (przecież może tak być na początku) może się coś dziecku stać gdy mam wciąż stosuje plastry? Pewnie nakrzyczycie na mnie, bo to nie w temacie, ale ja bardzo się boję i chwytam się każdej deski ratunku, a widzę, że tu często ktoś zagląda, to może będzie wiedział. Proszę nie krzyczcie na mnie za bardzo, tylko pomóżcie.

Zrób test ciążowy i idź do lekarza. Na ulotce evry jest napisane żeby naklejać następne plastry, ale nie rób tego jeśli podejrzewasz że jesteś w ciąży. Producent chce Ci wcisnąć jeszcze jedno opakowanie tych plastrów, które w razie ciąży i tak nie powinny być stosowane. Teraz moja żona stosuje dość popularne tabletki i tam jest napisane, że jeśli istnieje podejrzenie ciąży to należy przerwać branie pigułek. To jest uczciwa informacja nie tak jak w przypadku tej cholernej evry. Pozdrawiam