Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liszkaaaa

Torbiel jajnika - szukam oó, które miały badź mają to swiństwo.

Polecane posty

Gość liszkaaaa

Chodzi mi o skonsultowanie się z osobami, których ten temat bezpośrenio dotyczył. Z góry dziękuję za wpisy.

to zalezy jakiego masz tego torbiela nie chodzi tu wielkości chociaż to też wazne oczywście ale przede wszystkim o rodzaj, co ci poiwedział lekarz, że jaki to jest torbiel???

Ja mam właśnie. Zrobiła mi się prawdopodobnie z niepękniętego pęcherzyka 1,5 mies temu. Byłam u gina dwa razy 3 tygodnie temu. Za drugą wizytą była już ciut mniejsza i miała 38mm. Dzisiaj idę do kontroli. Nie biorę narazie żadnych leków, bo mamy nadzieję, że się wchłonie. Zobaczę po południu czy jeszcze jest. Miałam robione badania krwi i moczy, żeby stwiedzić, czy nie ma jakiegoś zapalenia, ale wszystko było ok

Gość liszkaaaa
No właśnie zrobilam wyniki i wyszly mi dobrze, ob mialam wprawdzie 15, ale to ponoć łapie się na norme, a przy stanie zapalnym byłoby o wiele większe. Dopiero umówilam się na wizytę, chcialam się jednak na coś nastawić, jakie miałyście objawy w trakcie miesiączki lub przed. Ja na tydzień przed miesiączką dostałam bólu prawego jajnika, taki rwąco, palący, promieniował na pachwinę i biodro. Dostałam miesiączkę i dwa pierwsze dni ta sama sytuacja, pomogła NO - SPA. Ból dąło się wytrzymac, ale jest bardzo nieprzyjemny, goraczki nie miałam, teraz jest dobrze, ale boję się, ze powróci, czy miałyście podobne objawy ? może to normlane przy miesiączce, choc wcześniej przechodziłam je dość lagodnie. mam 27 lat bezdzietna.

Gość liszkaaaa
boje się, ze to cos strasznego....czy mam powody do obaw ?

Ja poszłam do gina bo bolało mnie tak promieniująco z lewej strony ozaczęło poowulacji i nie przestało po miesiączce. Okazało się że z lewej jest ok, a z prawej mam to świństwo. Teraz mnie raczej nie boli.

Nie przejmuj się za mocno. Bierzesz jakieś tabletki? w razie, gdy cysta - torbiej jest bardzo duża, to usuwają to - laparoskopia. Podobno nie jest to takie straszne. Gorzej, jak pęknie, albo się obkręci do okoła jajnika, wtedy to chyba będzie poważniejsza operacja. Mi lekarz powiedział, jak zacznie mocno boleć to migiem do szpitala. Wydaje mi się, po rozmowach z dziewczynani, że większość torbieli się wchłania

Gość liszkaaa
nie biorę tabsów, w ciazy raczej nie jestem, zreszta mam miesiączkę, a czy torbiel sama się wchlania, czy bierzesz jakieś tabletki ? mYSŁAłam, ze może się zaziębilam, ale wydaje mie się, ze wtEdy bolałoby cały czas, no i chyba wystąpiłaby gorączka. Nie wiem co o tym myślec, na razie okropniasto się boję.

Gość liszkaaa
NO WŁASNIE Jeszcze nie, nie mam za bardzo kasy na prywatnego, a na wizyte trzeba czekać:-( a czy Ciebie bolało mocno, czy tak znośnie ?

liszkaaaa, skoro nie byłaś u gina to czemu myślisz, że to torbiel. Pewnie to tylko zapalenie przydatków. Idź do gina, dostaniesz antybiotyki i po sprawie. Gorzej jest nie wyleczyć tego, wtedy to dopiero może się coś zepsuć. A nie możesz pójść do przychodni, wejść do gabinetu gina, powiedzieć, że cię boli i czy cię nie przyjmie? jeśli jest ok, to pewnie nie będzie miał zastrzeżeń