Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werda

moj synek niecierpi lezec na brzuszku-ma jakies konsekwencje rozwojowe?

Polecane posty

Gość werda

jak go zachecic? ma 5,5m-ca

Witam, moim zdaniem nie powinnaś go zmuszać, ja swoje dwie córeczki bardzo mało kładłam na brzuszku. Pani neurolog powiedziała, że kiedy dziecko leży w takiej pozycji, uczy się dźwigać główkę w nie tą stronę co trzeba. Może Twój Maluszek poprostu nie lubi takiej pozycji.

Gość werda
dzieki- moze jeszcze ktos sie wypowie?

Gość ciocia krysia
Moja też nie lubiła leżeć na brzuszku i jej do tego nie zmuszałam, a gdy po kąpieli smarowałam ją oliwką i kładłam na chwile na brzuszek to głowe trzymała bardzo wysoko, rozwijała sie prawidłowo, raczkowała a teraz przymierza sie do chodzenia. Moim zdaniem nie ma co zmuszać dziecka.

Moj synek tez nie trawil tej pozycji i wyrosl na silnego czterolatka! teraz mam corci, uwielbia lezec na brzuszku...to zalezy chyba od preferencji dziecka :) Na sile nie zmuszaj :D

Gość MONIKA77
moja corka też nie lubiła i nie leżała, ma prawie 2 lata i ma sie calkiem dobrze, nic na siłę.

Gość werda
troszke sie martwie-bo jak juz go połoze to pupe dzwiga i nogami przerabia ale głowke podnosi słabo a na raczkach tez słabiutko sie podpiera

Werda moj synek tez nie lubial.. ale z czasem go przyzwyczaila i oswoilam a to w bardzo roosty sposob zamist klasc go na np podlodze czy w lozeczku bralam go na kolana i na kolanach trzymalam w pozycji na brzuszku ale nie uciskajac jednoczesnie brzuszka.. wiesz..polozec malca tak aby mu bylo wygodnie-bedziesz wiedzial jak maly sie przyzwyczail i nieraz jak ma dobry humor polezy 10-20min co ciekawsze mowia aby dziecko po karmieniu nie klasc na brzuszek jak maly nie odbijal po jedzeniu wystrczylo ze go polozylam i zaraz mu sie odbijalo :)

Jasne, że mogę być. Będzie mieć słabe mięśnie grzbietowe. Kup mu matę edukacyjną a pokocha leżenie na plecach. Polecam taką ze zwierzątkami. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.

Gość gość
A ta znowu z tym Cozacena :-/

Gość gość
Moja corka nie cierpiala lezec na brzuszku a ja jakos specjalnie jej do tego nie zachecalam mimo ze lakarz mi kazal. Super sie rozwija.