Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zla jestem

Czy wszystkie zakupione rzeczy mozna zwrocic do sklepu???

Polecane posty

Gość zla jestem

Kupilam wczoraj spodnie, nie kosztowaly najmniej a w domu ogladajac sie w duzym lustrze doszlam do wniosku ze nie wygladam w nich najlepiej. w sklepie (new yorker) powiedzieli mi, ze moge jedynie wymienic na inny rozmiar ale zwrocic nie. Czysklepy maja prawo nie przyjmowac zwrotow?

Gość ciepły styczniowy dzień
Jak pisało zwrotów nie przyjmujemy to bardzo mi przykro, ale pozostaję sprzedać.

Gość zla jestem
Nie bylo nic takiego kolo kasy napisanego, sprzedawca mito powiedzial.

Gość zla jestem
up

Gość o boże mój jedyny
nawet, gdy znajduje się informacja "zwrotów nie przyjmujemy"-masz do zwrotu pełne prawo. a takie karteczki to sobie umieszczają nielegalnie.

Gość zla jestem
gdzie moge cos takiego znalezc? w jakis prawach konsumenta? towar oczywiscie nieuzywany i z metkami. i do ilu dni? i jak sie klocic kiedy sprzedawca nie bedzie chcial przyjac zwrotu? co mowic?

Gość mmmmmmmaaaaarrrrraaaa
tez kupiłam spodnie w new yorkerze i muszę wymienic na inne ale mam pytanie moze ktoś się orientuje czy moge zrobic to w innym NEW Yorkerze niż w tym co kupiłąm te spodnie?????????????????

Gość Dianka999
Z paragonem prosze tam wrocic, jesli nie przyjma, a towar ma metki, nie byl noszony, prosze powiedziec sprzedazcy ze skontaktujecie sie z Biurem ochrony Konsume4ntow - gwarantuje, ze sianko oddadza ;]

Gość notme
zadzwon do jakiegos z ich sklepow i zapytaj,w wiekszosci przypadkow mozna tak zrobic

Gość notme
a co do zwrotow to jest takie prawo i dotyczy wszystkich sklepow z ciuchami,mi w "kiosku" nie chcieli przyjac zwrotu,wiec zadzwonilam do nich do centrali w bydgoszczy i jeszcze przeprosili :>

nikt nie wie czy można wymienic czy zwrócić w innym NEW Yorkerze niż w tym w którym kupiłam i w ciagu ilu dni od zakupu prosze to dla mnie wazne chce załatwic to z rana i nie wiem czy mi przyjmą w innym do tamtego mam daleko

To że sprzedawca zgadza się na zwrot zakupionego towaru jest tylko i wyłącznie jego dobrą WOLĄ. Zapamiętajcie to.... i nie siejcie głupot, że jak sklep nie przyjmuje zwrotów, to jest wbrew prawu... bo potem przychodzą takie i odgrażają się sądem, rzecznikiem konsumentów i Bóg, wie czym jeszcze etc.... :D :D :D :D

Gość sklepy nie musza
przyjmowac zwrotow!!

no dobra juz wiem ze nie przyjmuja zwrotów ale chciałm się dowiedzoiec co innego!!!!!!!!!!! czy inny ew yorker niz ten w którym kupiąłm spodnie wymieni mi je ????????????? na coś innego???????

zależy.... w niektórych sklepach wymieniają, nawet jakbyś spodnie kupiła w Wawie, a chciała wymienić w Zakopanem, a w innych nie.... do to są dokumeny, paragony... zależy od systemu i administracji wewnętrznej. Powinnaś sama coś zrobić w tym kierunki- wystarczy zadzwonić do sklepu i zapytać.... Nie wiemy wszystkiego....

nom ok rozumiem myslałm ze moze akurat ktos miał taka sytację ....cóż jutro się dowiem

Gość gość
witam ja obecnie pracuje w sklepie i musze przyznac ze maja racje poniewaz weszla ustawa ze nie ma zwrotow i nawet wymian w sklepach Na wymiany ludzie sie jeszcze zgadzaja ale na zwroty absolutnie juz nie

Gość gość
U mnie jest tak ze mozna wymienic na co sie chce albo na to samo w innym rozmiarze albo na cos innego ta metoda jest wygodna A co do zwrotow to juz nie ma :) mmmmmmmaaaaarrrrraaaa watpie by mozna tam bylo robic z tego wzgledu ze kazdy sklep sie rozlicza i pewnei kazdy z tych sklepow nalezy do kogos innego nie koniecznie do tej samej osoby