Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna_mama

Niepełnosprawne dziecko w rodzinie i brak przyjaciół

Polecane posty

Gość samotna_mama

Jestem mamą trójki dzieci.Moj synek jest po chorobie nowotworowej a wczoraj dowiedzialam sie ze ma ADHD...Byłam przez 5 lat z facetem a dzisiaj powiedzial mi ze nie chce juz ze mna byc...zostałam sama...Jeszcze sie ucze, za dwa dni mam egzaminy i staram sie nie załamywac...ale ....łzy same teraz kapią mi na klawiaturę...smutno mi..

Gość smutne to
ale adhd to nie niepelnosprawnosc

Gość Kochana trzymaj sie...
zawsze po deszczu wychodzi słońce!! 🌻 A ten facet nii był Ciebie wart, ani Twoich dzieci!!

Gość idzcie i zapladniajcie
Jednego co nie mozna na pewno odmowic Polkom to tego ze sa dobrymi matkami . Pozdrawiam Cie i mam nadzieje ze wszystko sie dobrze ulozy .

Gość samotna ale nie mama
Współczuję Ci 🌻 Ja zostałąm sama w obcym mieście, w strasznej pracy :( A mój kochany wyjechał za granicę i szuka pracy. Jest mi źle, pusto i zimno :( Ale mam nadzieję, że będzie lepiej i tego też Tobie życzę

Gość samotna_mama
adhd to nie jest niepełnosprwnośc..ale mój synek ma ja orzeczoną w zwiazku z wczesniejsza choroba. To wszystko jest jeszcze świeże i o adhd wiem tyle co wczoraj w nocy wyczytałam w internecie. Trzy miesiace temu przeprowadziłam sie do nowego miasta, nie mam tu nikogo znajomego,zadnej kolezanki.pracuję za granica ale jestem w domu bardzo czesto tylko ze w tym czasie poswiecam swoj czas całkowicie tylko dzieciom i temu facetowi który dzis odszedł..nie było okazji poznać zadnej przyjaciółki...

Gość zobaczysz..........
jeszcze sie wszystko ulozy i przyjda lepsze dni, one zawsze w koncu przychodza... Pamietaj, ze masz dzieci, to jest twoj prawdziwy SKARB 🌼 przytulam Cie mocno...

Gość samotna_mama
czuje ze to wszystko zaczyna mnie przytłaczac..dlaczeo jak jest ok to jest a jak sie wali to od razu cały świat?Jak mi wczoraj lekarz powiedzial ze synek ma adhd i opowiedzial jaka terapia go czeka , ile jeżdżenia do lekarzy ...to pierwsza moja myśl była taka,że muszę zrezygnować z tej pracy za granicą bo dziecko jest ważniejsze...On ma dopiero 9 lat a juz tyle przeszedł...

Gość samotna_mama
płaczę...:(

Gość samotna_mama
pomóżcie mi proszę, napiszcie cokolwiek...nie mam sił zeby zebrać sie do nauki a już pojutrze egzamin...Rozmawialam dzis z tym facetem i wiecie co? powiedzial ze mu przeszkadzam i ze przestał mnie kochac....nie wiem czy mam siedziec i plakac czy wziaz sie do nauki bo tak naprawde to nie mam sily na nic...czuje jakąś dziwną pustkę...jest juz prawie południe a ja jeszcze w pizamie, zapłakana...

Gość OOOo
jakiej pomocy oczekujesz? będziesz miała za co żyć?

Gość samotna_mama
Mam dobra prace ,wiec jestem niezalezna i to jest dobre, ale nie umiem zaakceptowac tej sytuacji psychicznie.Nie umiem sobie z nia poradzic.Nie jest łatwo po pieciu latach usłyszec "przeszkadzasz mi, i przestałem cie kochac".Co mam powiedziec dzieciom?ze wujek ktorego lubiły(jestem po rozwodzie a ojcem moich dzieci jest mojbyly mąż) juz nie przyjedzie?zostalam sama.zupelnie sama...z dnia na dzien wszystko stalo sie inne.

Gość spokojnie weż się w garść
zapomnij o nim, był nic nie wart. Ciesz się dziećmi , pracą i ucz się. Facet to nie wszystko.

Gość samotna_mama
Do "spokojnie wez sie w garsc" dziekuje.masz racje.facet to nie wszystko. czy masz jakąś receptę na ten"pierwszy ból"po rozstaniu?

Samotna mamo jest mi bardzo przykro, lecz takie jest życie. Nie możesz się poddawać, nie pokazuj dzieciom, że cierpisz i nie pokazuj im łez. To boli ja wiem, ale masz dzieci masz dla kogo żyć i musisz być silna. Pozdrawiam ciebie i dzieciaczki:)

Nie ma recepty na ból po rozstaniu. Moze rzuć się w wir codziennych spraw. Bardzo Ci współczuję.

Gość dom przy moście
Dasz radę, tego życzę.

masz pracę i to jest ważne. I tego się trzymaj. Tu jest kilka topikow samotnych mam, poszukaj i dolącz się do jakiegoś, bo bez wsparcia psychicznego dlugo nie pociągniesz. Od razu zatroszcz się o to, żeby je uzyskać.

Gość a czy ten facet byl ojcem
dzieci? jesli nie, to co z ich ojcem(ojcami?) maja przeciez zobowiazania. Jak z tym jest?

nie traktuj ADHD, które ma Twoj synek jako wyroku - takie dzieci robią potem karierę w zyciu bo sa ponadprzeciętniezdoln,e inteligentne i ciekawe świata.

Hej samotna-mamo! Bardzo mi przykro! To wszystko co Cie spotyka jest potwoenie ciezkie do znesienia! Na pewno bez neskiego wsparcia jest okropnie. Wierze w Ciebie bo milosc do Twoich dzieci pozwoli Ci wszystko przezwyciezyc!!! ADHD Twojego synka zaakceptujesz jak zrozumiesz o co w tym wszystkim chodzi i jak nauczys sie z tym zespolem obchodzic. Zobaczysz,ze bedzie lzej. Co do merzczyzny ktory Cie opuscil to moge tylko powiedziec,ze obowiazki i odpowiedzialnosc go przerosly! Ty dasz rade bo to Twoje najdrozsze skarby. Na pewno znajdziesz wielu prawdziwych i pomocnych przyjaciol! Zycze Ci powodzenia i zdrowia dla dzieciaczkow!!! Napisz jak bedziesz czegos potrzebowac! Moze bedziemy mogli Ci pomoc!!!

Jejku! Tak sie przejelam,ze tone bledow narobilam. Dobrze,ze mature mam dawno za soba! Pogody ducha!!!! 🌻

Gość jakotaka
myślę że facet uciekł bo wystraszył się choroby dziecka facetów to przeraża

Tak - wystraszył sie tak jak mój. Faceci nie daja sobie rady z takimi przypadkami. Wiem to po sobie- tez jestem sama:(. NIE poddawaj sie kobieto:)

Gość betkae
witam polecam tangle, super sprawa. sama nabylam jeden niedawno. podaje strone internetowa www.thetangleshop.co.uk niestety w polsce nie widzialam