Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martini_15

Pielęgnacja włosów- porady

Polecane posty

Mam okropne włosy. Są ciemnobrązowe i już dosyć długie (sięgają łopatek), bardzo gęste. To akurat plusy, ale ich ogromną wadą jest straszne elektryzowanie się. Elektryzują się okropnie, pojedyncze włosy stają dęba i skręcają w...coś. Przez to wyglądam okropnie, a moje lśniące włosy wyglądają na matowe. Poza tym nie są gładkie, a z kolei niesamowicie lekkie i puszyste, więc zupełnie nie wyglądają jak te cudeńka z reklamy. Do tego są lekko falowane, a jak wiadomo naturalnie falowane włosy często zamiast być gładką taflą są falowanymi strąkami. Obecnie używam szamponu Head & Shoulders ocean energy, odżywkę ziaja z ceramidami (mimo, że jest bez spłukiwania to zmywam ją potrzymwszy na włosach 2-3min.) oraz włos w płynie ziaja z fitokeratyną. Czeszę się drewnianą sczotką, a suszarki raczej nie używam bo elektryzują się jeszcze bardziej. Bardzo prosze o porady- co robić, żeby przestały się elektryzować (to mój główny problem), a jednocześnie pozostały takie, jakie są- gęste, grube i puszyste? Jakich kosmetyków używać, jakie zabiegi? Od razu też mówię, że nie chcę mieć, tak modnego teraz, \"ulizanego żelem łba\", ponieważ taką fryzurę to ja mam, gdy nie myję tydzień włosów. Bardzo prosze o porady!