Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milkymilky milk

jaka kuracja najlepsza na mieszaną cere??

Polecane posty

Gość milkymilky milk

mammmieszana cere sklonna do wypryskow a raczej malych wagrow, dosyc czesto schodzi mi z buzi skora:( potrzebuje dobrego peelingu ikrem ktory pomoglby mi walczyc z tymi niedoskonalosciami...czy moze mi ktos doradzic jaki kosmetyk najlepiej poradzi sobie z cera mieszana??jesli chodzi o peeling --zastanawiam sie nad peelingiem z masy perlowej ale nie wiem jaka jest jego skutecznosc...prosze o rade

kremy z kwasami, np. Effaclar K, Lysanel Active, zestawy do domowej mikrodermabrazji...

Gość milkymilky milk
dziekuje za odpowiedz:) a jakie zestawy polecasz najbardziej?nie zrobie sobie krzywdy stosujac je sama ?tzn nie zniszcze jeszcze bardziej cery?

ja tych zestawów nie używam, bo nie nadają się do cery naczynkowej, mogę używać kwasów BHA (zawiera je np. Effaclar, ja używam kwasów Pauli Begoun, dostępnych tylko przez Internet). krzywdy sobie raczej nie zrobisz, jeśli wcześniej poczytasz o kwasach - np. na www.wizaz.pl jest cała seria artykułów o kwasach, zaś na forum i w KWC znajdziesz opinie. Effaclar K jest najdelikatniejszy i najlepszy na początek, do tego jakiś krem z porządnymi filtrami na dzień. do tego przyda się jakiś krem nawilżający, np. co drugą noc na zmianę z kwasami albo po ok. godzinie można nałożyć na krem z kwasami - bo one lubią nieco wysuszać skórę. kuracja powinna trwać min. 3 mies., później można się przerzucić na coś mocniejszego. zestawy do mikrodermabrazji można stosować np. 2 razy w roku, jesienią i wczesną wiosną (zimą nie można w czasie mrozów, tak, jak teraz, to jest jeszcze OK).

Gość milkymilky milk
dziekuje🌼