Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość huiwybx687

tonic do twarzy -koniecznosc? czy wymysl?

Polecane posty

Gość huiwybx687

sama nie wiem czy jest potrzebny czy zbedny w naszej lazience ,kiedys gdzies czytalam ze robi dziwczynom niektorym wiecej szkody niz porzytku i sie zrazilam -ale nie jetsem pewna czy to dobze...

Gość wiem wiec powiem
Tonik jest jak najbardziej potrzebna rzecza w naszej laziene odpowiednio dobrany nie wyzadzi szkody wrecz przeciwnie. Tonik przywraca skorze odpowiedni poziom Ph gdyz ma zblizony do niej

Jak dla mnie, to najbardziej zbędny kosmetyk do twarzy. Zupełnie nie wiem, czemu on służy :o A nawet po toniku mam gorszą cerę, więc nie używam wcale :D

uzywacie samo mleczko do demkijzu? ja uzywam toniku, zle bym sie czula z takim niestartym mleczkiem na buzi

Ja mleczka w ogóle nie używam. Jak dla mnie mleczko to zbędny kosmetyk nr 2. Makijaż zmywam uniwersalnym żelem do mycia Babydream, albo jakimś innym, np. Eris Tilia do cery wrażliwej i żadne mleczko ani tonik jest mi nie potrzebne. Nie wiem po co używać tylu kosmetyków na raz do twarzy. Mleczko, tonik, krem... o matko! Nie wyobrażam sobie. Przecież to strasznie długo trwa ;)

Gość dfnfnfnfn
ja używam i lubię. pomaga mi się obudzić rano, mojej twarzy, zwłaszcza oczom. A demkijaż to u mnie oliwka do demakijażu, żel do mycia twarzy, tonik, krem na noc. Rano bez oliwki i krem na dzień oczywiście. Wg zasady: oczyszczanie, tonizacja, nawilżanie, na noc regenercja/odżywianie, pielęgnacja specjalna (pelling, maski itp) Lubie tez używać wody termalnej, fajnie się sprawdza zwłaszcza podczas długich podróży czy całonocnych imprez - odświeża, pomaga utrzymac makijaż. Jak ją używać na codzień, (na razie przydaje się przy maskach z glinki zielonej, raz w tygodniu) może być np po umyciu twarzy zamiast toniku?? jakie ona spełania funkcje?

prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie zycia bez toniku, zmywam twarz rano po nocy i wieczorem po całym dniu, nie cierpię szorowania żelami i innego typu świństwami, tonik pozwala delikatnie i szybko oczyścic twarz

Gość wymysl jak o mnie chodzi
ale sa osoby, ktore nie moga sie bez niego obyc.

Gość 98nb
tonic nie jest do oczyszczania twazry tylko do tonizacji i nie usowa brudow z twazry tak jak mleczko czy zel -caly czas masz brudna twazr i bakterje! bo rano i wieczorem tylko tym myjesz sie:)

jak dla mnie, konieczność - przywraca w ciągu kilku minut właściwie pH, bez niego trwałoby to kilka godzin. co ciekawe, jest to kosmetyk, którego przeznaczenie jest najczęściej mylone ;) tonik nie służy do mycia twarzy - nie ma właściwości myjących, jak żel czy mleczko, nie rozpuszcza brudu. służy do tonizacji skóry PO myciu. nie służy też do zmywania mleczka - które powinno się zmywać wodą, podobnie, jak żel (wiem, że producenci na opakowaniach piszą co innego, ale wiem też, co jest zdrowsze dla skóry).

Gość blond666
kupcie sobie zel z ziaji do mycia miejsc intymnych swienty jest oczywiscie myjcie nim twarz :P bardzo łądnie pachnie lekki nie drazni superr

Gość dla mnie podstawa
codziennej pielęgnacji. Nie wiem właściwie, jak działa, lubię po prostu swoją buzię przemytą tonikiem - odświeżoną. W upały to w ogóle podstawa albo wtedy, gdy skóra z jakiegoś powodu nadmiernie się tłuści. Kupuję zawsze do cery suchej i wrażliwej (choć mam raczej normalną), bo wtedy unikam uczucia ściągnięcia.

Gość dla mnie podstawa
Nie zgadzam się, że tonik nie ma również właściwości oczyszczających. Wystarczy spojrzeć na wacik, jeśli się nim przemyje np. spoconą twarz. W każdym razie, jak dla mnie - super.