Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobra rada--

Masz pryszcze?-KONIEC Z FLUIDAMI!!!

Polecane posty

Gość dobra rada--

kazdy zapycha pory i cera sie wam pogarsza!lepiej korektor i bronzing w kamieniu!polecam!

popieram ... zawsze mialam problem z pryszczami, wstydzilam sie bez tapety wychodzic na ulice, teraz przejrzałam na oczy i nie uzywam zadnych podkladów tylko masc na tradzik i widze wielką poprawę :)

Gość a jaka masc
??

musze przyznac racje! jak naloze fluid to zawsze mi sie skora schrzani! ja nie toleruje fluidow w plynie! ja cos mam to daje troche dermacolu,mala ociupinka tylko ma kroste lub zaczerwienienie, na policzki odrobinki bronzingu manhattan a jak po paru godzinach sie swiece to matuje sie bardzo delikatnie compactem mantattan cover. (te z cynkiem) fluid na twarzy podkresla zmiany i uwydatnia skorki. lepiej juz isc na solarium pa.)

Gość a co to za masc i na
co?ile kosztuje?

Gość skflak
powiem tak... nie badzcioe takie madre... mze naprawde nie macie wielkich problemow z cera.. i sobnie mozecie wychodzic bez fluidu do ludzi... ja tak chodze tylok po domku.. gdy gdzies wychodze koniecznie fluid.. ale nie dlatego ze chce.. ja po prostu musze.. bez niego bym sie źle czuła i duzo gorzej wygladała...

Gość ciastkoz kremem
żiżel monik ta maść nie jest na receptę .

Gość kikit
ja tez tak mam ze musze fliuid polozyc..bez niego starasze mam pelno przebarwien i dziur

Gość ja tez mam okropna cere
ale taka naloze dermacol na plamki i krosty i tak fajnie przejade bronzingeim ze nic nie widac! i to bez fluidu! on tylko uwydatnia!mozna tez inaczej zakryc krosty o blizny i nie uzywac fluidu! sprobujcie! no chyba ze macie cala buzie w tym badziewiu to juz nie ma ratunku...

Gość dfsd
j a mialm licze syfy kiedy uzywalm fluidu potem kiedy byly ferie nie uzylam go ani razu przez 2tyg zrobilam detoks skorez od tamtej pory nei uzywam fluidu bo to strasznei pograsza cere i zle wplywa na leczenie syfow to tak jkaby to rany wpychac kurz a potem zmywac :O

calkowita racja! ja sie juz w tamtym roku odzwyczailam od fluidu,mimo iz moja cera zostawiala wiele do zyczenia! ala majac korektor,dermacol nr 213 albo 215 i bronzing,np manahhaan albo bardzo dobry(niedawno zakupilam)jest tez maybelline terra sun n3 r-mozna wyczarowac super ladna buzke,matowa ,opalona ,ukryc krosty,blizny,przebarwienia i to bez efektu maski!nic tak nie szkodzi cerze jak pllyn make up! mowie tu oczywsicie o cerze tradzikowej! wyprobojcie,co wam szkodzi(np w weekend)

Gość misiurii
E tam, ja używam fluidu, specjalnego do skory mieszanej, i twarz mam w miare dobrą, wyskakuja mi pojedyncze pryszcze. Fluidem smaruje dl awyrównania kolorytu i dl aochrony skory przed wpływami atmosferycznymi, rada dermatologa, cera naczynkowa. mAM BARDZO JASNĄ KARNACJĘ I NIKT MNIE NIE NAMÓWI DO ZADNYCH PUDRÓW BRĄZUJĄCYCH.właczył mi sie przypadkowo caps lock, przepraszam. Tak jak i do stosowania dermacolu, który strasznie zapycha. Swoja drogą mam zdecydowanie większy problem z trądzikiem na dekolcie i plecach, bo lecz eto , a rezultaty sa takie sobie. Więc obala to teorie o tym, ze wystarxczy wyeliminowac fliud, bo tam go nie stosuje i co? Tam własnie mam najwieksze problemy. Z drugiej strony to i tak lepiej niz na twarzy, więc zamilczę,,,,pozdrawiam.

Gość Co za brak kultury
odezwała sie pryszczata i mało kulturalna, słuchaj moja droga właśnie rady i tego typu teorie to ty stosuj u siebie. Bo trądzikowa cera potraktowana zimą pudrem brązującym da efekt u przecietnej dziewczyny, która z racji zimowej pory m a raczej jasna karnację, efekt łaciatej krowy. O stosowaniu na pryszcze dermacolu nie wspomne , bo to jeszcze większa krzywda . Więc ciaptakaj ty sie tym pudrem brązującym, smaruj wypryski dermacolem, twoja sprawa, ale nie wyjezdzaj tu z taka pseudo misją na forum, bo pleciesz głupoty, że az strach. Chcesz być śmieszna i łaciata twoja sprawa, a korzystny wpływ dermacolu na skóre odczujesz niebawem, to ci moge obiecać. Puder brązujący zimą, jejku......!

Gość misiurii
To sie tu porobiło. Ja tylko napisałam, że niekoniecznie pryszcze to sprawa fliidu, bo gdyby tak było to miałabym masakre n atwarzy podobnie jak n adekolcie i plecach. Dokładnie jest to sprawa bardziej złożona. J astosuje Clinique superbalaced i mojej cerze służy. Nie zapycha mi jej, nie tworzy maski, a ujednolica kolor i nadaje jej zdrowy wygląd. A z smarowac twrzy Dermacolem przy trądziku, nigdy bym sie nie ośmieliła, przeciez to gęsta maz, musi to strasznie zapychać.

Gość heehheehheeeh
uzywam korektora Sephory pod oczy (cienie pod oczami) i na policzki podklad Manhattanu (nie pameitam jak sie to pisze, wybaczcie ), poniewaz chce zakryc moje rumience, a pudry nie daja sobie z tym rady.... nie mam problemow z tradzikiem...przed okresem tylko kilka pryszczy na nosie... wiec nie zrezygnuje z podkladu :) wybaczcie :)

Gość heehheehheeeh
a nie rezygnuj kogo --> czy ta wypowiedz byla skierowana do mnie? jesli tak, to nawet na nia nie odpowiem, gdyz nie rozmawiam z ludzmi ponizej dopuszczalnego poziomu intelektualnego.

Gość cos się komus mocno kiełbasi
Chyba komus coś się pomyliło, ale coż jak ktos nie grzeszy kultiurą i rozumem to jego problem.

A ja zgadzam się z Moją opinią, uważam, że to co napisała o kosmetykach z apteki jest prawdą, odnosnie fluidu i diety też. Może uznacie, że nie powinno mnie tutaj być i nie powinnam się udzielać, ale uważam, że podkłady, fluidy itp. powodują 80% trądziku u kobiet. Ja nie używam ani podkładu,korektora,fluidu,różu,pudru itp. i mam piękną cerę, pojedyncza krostka pojawia się 2-3 razy w roku. Stosuje kremy (głównie Oriflame), peelingi i maseczki, to wszystko. Polecam, większosć z was nie potrzebuje \"tapety\", jestescie młode, po co wam to? zobaczycie, że bez tego paskudztwa wasza cera będzie lepiej wyglądać;)

Gość CÓz możn a dodać
Jejku, plamki, czy krostki, Dermacol to ZABÓJSTWO dl a tłustej cery. Trzeba być samobójcą, żeby to stosować. I powiem ci jeszcze, że o ile mam wątpliwości co do zapychania skóry przez dobrej marki fluidy dostosowane do rodzaju skóry, które maja ja tez pielęgnować, to o tyle pewna jestem, że zazdrośc, zawiść, nadmierna aagresja i flustracja mają zdsecydowanie niekorzystny wpływ n a cerę. Przy twoim agresywnym pozbawionym obycia i braku kultury podejściou do życia, (nie wspominając o używaniu dermacolu), spodziewaj sie wysypu pryszczy . I to już koniec, bo nie ma sensu, jak ktoś to już zauważył rozmawiać z takim prostakiem. Idz sie brązuj i dermacoluj, zapewne wywrze to korzystny wpływ na zdrowie i wygląd twojej skóry.

Gość załamanie
dlatego ja prawie nie uzywam choć mam buteleczke;)

Gość zakłopotana ponownie
Jeżeli puder brązujący, dermacol i solarium mają być lekarstwem czy sposobem n a trądzik, to j a dziękuję. Bardzo prymitywne rady

Gość ehh...zenujace
i jak tu sie spodziewac wymiany zdan na poziomie, skoro autorka tematu jest zapewne jakas nastolatka przed okresem, ktora zupelnie nie zna sie na tym, o czym tak zawziecie i wulgarnie mowi...

Gość olaaaaaaa
spojrz w lustro n a swoja twarz w placki, to zasługa twoich CUDOWNYCh specyfikow. Dermacol to mazidło, które szkodzi, nawet jak stosujesz punktowo, . w dodatku chamską łąciatkę widzisz, .....

Gość Mysicka
mi sie dermacol wchlania w syfki i je wysusza i poprawia ?_? wiec nie wiem.. punktowo daje.i puder. i git.

Gość Rentierka
Prawda jest, że każdy krem może powodować powstawanie zaskorników, co prowadzi do pryszczy, zależy to od składu kremu i indywidualnych skłonności. kompletna głupotą jest twierdzenie, że tylko fluidy powoduja wysyp, bo "FLuidy sie nie wchłaniają, a kremy to sie wchłaniają". Podobnej głupoty dawno nie czytałam. Dziwi mnie tez fakt, ze zamiast inwestowac w dobre kremy, ktoś woli wydac pieniądze na solarium i smarowac twarz byle czym, bo tańsze.