Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobra rada--

Masz pryszcze?-KONIEC Z FLUIDAMI!!!

Polecane posty

Gość ten kto nie mial
problemow z pryszczami i przebarwieniami jak ciezko jest z tym zyc po kilkunastu latach wpadlam w depresje i nie wyjde z domu bez fluidu bo czuje sie okropnie wstretna i brzydka i to jest fakt bo kiedys sparwdzilam i ludzie nie patrza mi w oczy tylko na twarz wole miec 3 cm maski niz zeby widac bylo te paskudztwa a wasze chamskie uwagi sa okropne

Gość anty fluid
fluid czopuje pory... tworzy kolderke na twarzy... a i tak niewiele pomaga na ukrycie krostek... i tak widac :O

Gość dziewczyny najlepsze
jest dobre oczyszczanie buzi, stosowanie dobrych kosmetykow kremow i tonikow pryszcze dobrze zwalcza punktowe nakladanie maseczki z zielonej glinki no i trzeba pozegnac sie coca-cola i innym badziewiem

Gość jhgk
wiecie te co tu pisza neimaja pojecia o tradziku maja kilka pryszczów i juz mam trądzik... http://blog.tenbit.pl/tradzik-trondzik poptrzcie na niektóre zdjecia i czy wyszłybyscie tak z domu ci ludzie chcą zeby niebyło choc troche tego widac za wszelką cene nieinteresuje ich jak zeby tylko to znikneło chowają sie pod podkładami bo to im dodaje pewnosci siebie a bez tego czuja sie brzydcy nikomu niepotrzebni....zarozumcie innych ludzi a inni ludzie zrozumieją was a nie najezdzacie ze sobie twarz psuja i krzywe mordy dajecie...

Gość ten kto nie mial
=>dziewczyny najlepsze - no i widacze nie mialas tradziku jak sie ma duzy tradzik i pocharatana twarz blizy i przebarwienia to nestety ale mi nawet najdrozsze kosmetyki nie pomagaja jhgk - ma racje wyskoczy wam prysz na rok i juz albo syfek i juz jestescie przekonane ze macie tradzik za ta cala kase co wydalam na leczenie u dermatologa kosmetyczki i na wslana reke to moglabym sobie samochod kupic wiec nie pierdol*cie ze was smiesza ludzie z podkladem na twarzy i tradzikiem bo nawet nie macie pojecia jak wiekszosc z nas cierpi

Gość jhgk
dokładnie ta osoba co załozyła ten topic zapewne niezdaje sobie sprawy jak ludzie z tradzikiem cierpią modla sie co noc zeby bylo tego choc troche mniej przeczesuja całe dnie internet w poszukiwaniu jaki srodków "cudów" rano budza sie i pierwsze co spojzenie w lustro czy jest wiecej pryszczy czy mniej...czasem jak patrze w lustro odechciewa mi sie wszystkiego moge siedziec caly dzien wtulona w poduszke i płakac...dlaczego ja mam tyle pryszczy? móic sobie nienawidze siebie...ja poprostu niewyobrazam sobie wyjsc z domu bez podkładu...a tu jakies laseczki 15 latki z dwoma pryszczami an srodku czola mowia ze maja tradzik i nie mozna uzywac podkładów bo zapycha pory otorz nie kazdy kochne zatyka pory bo zatkac pory moze zwykły krem np nivea w blaszanym krązku...tak samo nieuzywam podkładu na plecahc dekoldzie myslicie ze ejst jakas poprawa ? nie prysczez jak byly tak sa...

Gość do jhgk
odezwij się jak chcesz pogadać , moze wymienimy się doświadczeniami. Ja mam teraz u siebie poprawe, więc moze bede w czyms mogła pomoc. A trądzik leczyłam w Klinice na Ordynackiej, u Damiana, i w prywatnych gabinetach, swoją droge przez mękę przeszłam, więc rozumiem....

Gość tez mam trądzik
chyba nie wszyscy tak naprawdę wiedzą co to jest TRĄDZIK. Dla ułatwienia proponuję wpisac w wyszukiwarce slowo "trądzik" i dokładnie zaznajomić się z definicją i rodzajami. To nietylko pryszcze... ODMIANY TRĄDZIKU: W zależności od przewagi poszczególnych rodzajów wykwitów, używa się rozmaitych określeń choroby: trądzik grudkowy, krostkowy lub ropowiczy. Ponadto klinicznie trądzik dzieli się na następujące odmiany: * Trądzik młodzieńczy (acne juvenilis) zwykle słabo nasilony z przewagą zaskórników i grudek, w większości przypadków ustępuje samoistnie po kilku latach trwania. * Trądzik ropowiczy (acne phlegmonosa) - poza wykwitami typowymi dla odmiany młodzieńczej, występują torbiele ropne, które goją się z pozostawieniem wciągniętych i nierównych blizn. * Trądzik skupiony (acne conglobata) charakteryzuje się występowaniem głębokich nacieków i torbieli ropnych oraz bardzo dużych zaskórników, goi się z pozostawieniem nierównych, mostkowatych i przerosłych blizn. Odmiana ta występuje praktycznie tylko u mężczyzn, może zajmować nie tylko twarz, plecy i klatkę piersiową, ale także pachy, pachwiny i pośladki. * Trądzik bliznowcowy (acne keloidea) cechuje tworzenie się bliznowców po ustępujących wykwitach trądzikowych, często towarzyszy odmianie ropowiczej i skupionej, najbardziej charakterystycznym miejscem jej występowania jest okolica karku. Skłonność do trądziku jest uwarunkowana genetycznie. Rzadsze odmiany * Trądzik martwiczy - występuje na skórze głowy, w postaci tej wykwity trądzikowe ulegają martwicy i goją się z pozostawieniem wciągniętej blizny. * Trądzik z objawami ogólnymi o ciężkim przebiegu - dotyczy wyłącznie młodych mężczyzn, zmiany skórne są takie jak w trądziku ropowiczym lub skupionym, lecz towarzyszą im objawy ogólne (gorączka, bóle stawowe) oraz odchylenia w badaniach dodatkowych w postaci podwyższonego OB i poziomu białych ciałek krwi. * Trądzik zawodowy - wywołany może być przez chlor, oleje, dziegcie. * Trądzik polekowy - wywołany przez hormony nadnerczy lub leki wydzielane przez gruczoły łojowe. * !!!!!!!!!!!!!!!!!Trądzik kosmetyczny - WYWOŁANY PRZEZ PUDRY I RÓŻE ZATYKAJĄCE UJŚCIA GRUCZOŁÓW ŁOJOWYCH, ma postać głównie zaskórników i prosaków.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! * Trądzik niemowlęcy - jest związany ze stosowaniem olejów mineralnych do pielęgnacji i ma postać grudek, krost, a nawet torbieli ropnych, rzadko występują zaskórniki. Specyficzne rodzaje trądzików wg Różańskiego: 1. trądzik różowaty - acne rosacea 2. trądzik chlorowy - chloracne - acne chlorica, chloric acne, chlorine acne 3. trądzik naftowy (smołowy, olejowy, węglowodorowy) acnenaphthica, acne oleica, acne hydrocarbonica, pixacne 4. trądzik bromowy - bromide acne, acne bromica, bromic acne 5. trądzik jodowy - acne iodica, acne jodica, iodide acne 6. trądzik antracenowy - acne anthraceni 7. trądzik kosmetyczny - acne cosmetica 8. trądzik fluorowy - acne fluorica, fluoric acne 9. trądzik sterydowy - acne steroidea, acne steroide 10. trądzik androgenny - acne androgenica, acne androgenetica 11. Dermatoza okołoustna - Dermatitis perioralis

Gość tez mam trądzik
Zmiany trądzikowe dzielą się na niezapalne (zaskórniki otwarte i zamknięte) oraz zapalne (grudki, krosty, guzy, cysty i torbiele ropne). W zależności od tego, który rodzaj dominuje, wyróżnić można odmiany kliniczne trądziku, takie jak: 1. Trądzik zaskórnikowy (acne comedonica) - z licznymi zaskórnikami otwartymi i zamkniętymi; 2. Trądzik grudkowo-krostkowy (acne papulopustulosa) - obok zaskórników również grudki i krosty; 3. Trądzik guzkowo-cystowy (acne nodulo-cystica, acne conglobata, acne phlegmonosa) - z licznymi głębokimi zapalnymi guzami i guzkami wypełnionymi ropą lub ropą i krwią, z tendencją do powstawania blizn; 4. Trądzik bliznowcowy (acne keloidea). 5. Trądzik piorunujący (acne fulminans) - dla którego, oprócz zmian trądzikowych z dużą tendencją do rozpadu, charakterystyczne są objawy ogólne: wysoka gorączka, spadek masy ciała, dolegliwości bólowe ze strony układu mięśniowo-stawowego oraz odchylenia w badaniach laboratoryjnych; Szczególne postacie trądziku: niemowlęcy, z samouszkodzenia, zapalny z obrzękiem twarzy, polekowy, kosmetyczny. Trądzik z samouszkodzenia wywołany jest wyciskaniem i zdrapywaniem zmian; Trądzik zapalny jest prawdopodobnie wynikiem przewlekłego stanu zapalnego skóry o charakterze cellulitis. Trądzik polekowy może powstać w wyniku stosowania leków, takich jak ACTH, androgeny, hormonalne leki antykoncepcyjne, leki przeciwpadaczkowe, tuberkulostatyki, brom, jod, sole litu, barbiturany, tetracyklina, cyklosporyna A, witaminy B1, B6, B12 i przede wszystkim kortykosteroidy. Trądzik kosmetyczny jest związany ze stosowaniem kosmetyków z lanoliną, wazeliną, olejami roślinnymi itp.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość tez mam trądzik
więc nie mówcie mi, że kosmetyki nie mają znaczenia

Gość Kot premiera albo nie
a jakiez one maja znaczenie?> naprawde niewielkie. Jak widziałaś polecane przez dziewczyny oliwki np z Rossmana, naturalne mineralne, tez mogą wywołać trądzik.

Gość tez mam trądzik
widoczne mają znaczenie, skoro ten rodzaj trądziku został opisany

Gość poekije
ja uwazam, ze kosmetyki maja wpływ na pogorszenie lub poprawe stanu skóry. I nikt mi nie powie, ze jest inaczej. Natomiast teorie , ze tylko fluid odpowiada za pryszcze to bzdura. Odpowiedni fluid wcale nie musi sie przyczynac do powstawania syfków. Trzeba tylko dobre produkty do twarzy kupowac a nie wydawac grosze na fluid reszte na fajki i piweczko (sorki jak kogos obrazam , ale mam wrazenie , ze osoby, które tak na pierwszych stronach atakowaly są taki młodziutkimi osobkami , które lubia sie bawic).

Gość jhgk
to zalezy od cery od organizmu jednemu cos szkodzi innemu nie...

Gość u mnie stres powoduje
wysyp na maksa. jak mam silne przezycia psychiczne to wygladam okropnie... jak sie supokoje to twarz wraca do ladu..ale nie calkiem,plamki sa itd. mi fluid nie pogarsza,pol roku nie uzywalam i i tak mialam,czyli uzyway czy nie-jeden h**