Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 dobra rada--

Masz pryszcze?-KONIEC Z FLUIDAMI!!!

Polecane posty

Go艣膰 Arkinia
Bardzo dobrze wszysko zrozumia艂am,a Ty jednak nie:P Jako osoba pewnie starsza od Ciebie przestrzegam przed zgubnym skutkiem stosowania fluid贸w,pudr贸w itd.Skoro m贸j przyk艂ad nic Tobie nie m贸wi to oznacza,偶e nic nie zrozumia艂a艣.Zobaczysz za kilka lat kto mia艂 racj臋.Co z tego,偶e maskujesz problem skoro on nie znika a jeszcze mo偶e si臋 nasili膰?Sprobuj w ferie nie u偶ywa膰 podk艂adu,a sama zobaczysz popraw臋.Jasen,偶e ka偶da kobieta chce by膰 pi臋kna i wstydzi si臋 jaki艣 prawdziwych b膮d藕 wyimaginowanych niedoskona艂o艣ci.Ja si臋 wstydz艂am i pa膰ka艂am bu藕k臋 korektorami,fluidami,pudrami itd.I co z tego mia艂am?Problem nie znik膮艂,tkwi艂 w ukryciu.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wrzesniowa magda
sluchajcie dziewczyny z cerami problemowymi: odstawcie fluidy i uzywajcie kremow koloryzujacych beztluszczowych (np. Nivea Visage Beautiful Young) plus korektor antybakteryjny (np. Flos Lek). To jest metoda dobra, sprawdzona i na pewno nie szkodliwa skorze, wrecz przeciwnie, kremy bezltuszczowe nawilzaja, ale nie zatykaja porow wiec nie ma co sie klocic, a wystarczy znalezc zloty srodek :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jak wygladasz
teraz??biegasz z pryszczami po ulicy?pewnie nie masz chlopaka stara panno i siedzisz ciagla na kompie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kremy koloryzujacy zatykaja
pory,to jeszcze gordze swinstwo. a nivea to juz w ogole supe dla cera tradzikowej,na pewno! schowaj sobie te rady wkieszen! lepiej troche podkladu antybakteryjnego i bedzie cacy,ja jak uzywam to mam tak samo jakbym nie uzywala wiec co za roznica? lepiej sie maskowac:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wrzesniowa magda
i dodam jeszcze, ze korektor to rzecz zbawienna dla cery problemowej i odpowiednie NIE szkodzi, a wrecz pomaga i upieksza cere. Jeszcze jedno, spojrzcie prawdzie w oczy: malo ktora kobieta jest naturalnie na tyle piekna, aby mogla sobie odpuscic jakikolwiek makijaz (bron Boze nie mowie tu o tapecie!!) wiec makijaz jak najbardziej, ale rozsadny, naturalny i nieszkodliwy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wrzesniowa magda
moja droga, wiem co mowie, bo kiedys mialam cere problemowa i kazdy jeden fluid/podklad dla takiej cery to zabojstwo...ale rob jak uwazasz, twoja sprawa. Ja mam dzieki mojej metodzie mam teraz ladna bezproblemowa i nawilzona cere.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale nie czaisz ze
korektor to za malo? dzieki fluidowi mam ladnie opalona cere (unikam solarki) bez fluidi bylabym blada i milala ciapki po korektorze.pojmij to

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pryszcze na plecach i dekolcie
co z nimi? te偶 wystarczy nie nak艂ada膰 fluidu 偶eby si臋 ich pozby膰? wam mo偶e pomaga nie robienie makijazu, ale s膮 powa偶niejsze przyczyny tr膮dziku i wtedy zrezygnowanie z podk艂adu niewiele daje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wrzesniowa magda
Dziewczyno, nie unos sie tak, tylko rozmawiaj normalnie.Po pierwsze krem koloryzujacy/tonujacy BEZTLUSZCZOWY (czyli taki, ktory nie zawiera parafiny, olejow mineralnych itd.) NIE zatyka porow, a nawilza i wyrownuje koloryt cery, po drugie na ciezsze zmiany gdy stosujemy korektor i jest on odpowiednio dobrany do cery w zyciu nie spowoduje tego, ze twarz bedzie w ciapki, bo go po prostu nie bedzie widac! A jak wybierzesz do tego antybakteryjny to w ogole w ciagu 3 dni wysuszy pryszczyki. Dodam jeszcze, ze moja metoda nie jest do stosowania na bardzo tradzikowa cere, poniewaz taka wymaga dermatologa i apteki, a nie drogeryjny specyfikow, ale fluid powinno sie odstawic zawsze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pierdzilicie mi tutaj
a maskowaniu tradziku mam tradzik: leczony od ponad 10 alt! serio! nawet roa bralam 2 arzy w zyciu i co? i nic! ten syf ciagle wylazi, czy stiosuje pudtyi fluidy czy nie takie gadanie ze kremik na krostke apotem puderek to moze jest dobre dla lasek , ktorym wyskoczy kroska przed okresem a nie dziwcyzn, ktore naprawde maja tradzik. fluidy stosuje jak ide do pracy: plus puder matujacy po powrocieto zlywam i nakladam krmey od dermatologa , ktore gowno daja tylko zluszczaj skore, przd spanie krmeik nawilzajacy, zeby sie nie obudzi jak jaszczurka. prawdziwy tradzik , jest bardzo ciezko uleczalny! wierzcie mi! i stosowanie cyz nie pudrow brazujacych nic na to nei pomoze ani zbytnio nie zaszkodzi!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wrzesniowa magda
Na krostki na plecach i dekolcie ja bym polecila mydelko siarkowe (zreszta do twarzy tez), bo jest swietne. POdobno cala seria Siarkowa MOc firmy Barwa jest swietna, ale nie dam uciac reki, bo nie stosowalam. Mialam (mam zreszta caly czas i uzywam) tylko mydelko i naprawde chwale je sobie bardzo.

Udost臋pnij ten post

pierdzielicie mi tutaj-----------> wreszcie ktos napisa艂 co艣 sensownego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pierdzilicie mi tutaj
mam 27 lat i moglabym zrobic doktorat z kosmetologii!uzywalam praktycznie wszytkiego co dostepne jest na rynku kosmetycznym i dermatologicznym dla cery tradzikowej prawda ejst ejdnak taka, ze na tradzik niewiele jest skutecznych lekow. a sa rodzaje tradziku, ktore opieraja sie wszelkiem lekom. fakt skora na wakacjach, bez podkladu i lekko opalona jest ladniejsza niz w ciagu roku meczona podkladem, ale tradzik nuie znikl mi niegdy, oprocz momentow leczenia roa, ale potm wrocil.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jak wam sie nie podoba
to nie czytajcie. Tu laski daja rady, ktore moga pomoc, ale nie sa dermatologami i waszych problemow nie rozwiaza. Pojmijcie to i idziec do dermatologa, a nie najezrzacie na laski, ktore tylko dziela sie radami!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arkinia
do pierdzilicie mi tutaj, pewnie,偶e na specjalne okazje typu wesele,randka,impreza itd. mo偶na na艂o偶y膰 podk艂ad,ale nie na 12 czy 24 godziny:(Do pracy,ale po pracy ju偶 nie.Ja na swoim 艣lubie tez mia艂am tapet臋,chyba jak ka偶da panna m艂oda,ale lepiej si臋 czu艂am gdy ju偶 zmy艂am z siebie t膮 mask臋. Dobra piel臋gnacj cery to podstawa,ale nie ci膮g艂e maskowanie.Polecam kwasy,bo mi usun臋艂y przebarwienia.Teraz si eu偶ywam 偶adnych specyfik贸w maskuj膮cych;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wrzesniowa magda
Sluchaj, tak jak ktos wyzej napisal, nie podoba ci sie to nie czytaj!! MNIE OSOBISCIE TO POMAGA O CZYM NAPISALAM, zrozum to wreszcie!!!Dlatego to pisze kobieto, czy tak trudno czytac ze zrozumieniem!!! Nie kaze ci tego stosowac, ale pisze CO MI POMOGLO I POMAGA!! Boze, do niektorych to nic nie dociera...

Udost臋pnij ten post

chyba dosz艂y艣my do konkluzji, jednym pomaga myd艂o siarkowe, a innym nie pomo偶e nawet antybiotyk. To samo dotyczy u偶ywania podk艂adu. Ja zamierzam korzysta膰 z tego dobrodziejstwa:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ZAKAS艁A艁 mo偶e by膰
Masz sporo racji w tym co piszesz. dobrze dobrany fliud wiele nie zaszkodzi, zatyka膰 pory (co prowadzi do powstawania zaskornikow, a pozniej pryszczy) mo偶e ka偶dy krem piel臋gnuj膮cy. To musi mi przyzna膰 ka偶da dziewczyna. Pami臋tac nale偶y o dok艂adnych zmyciu po przyj艣ciu do domu, i je偶eli komus poprawia to wygl膮d i samopoczucie, to z ca艂ym spokojem mo偶e to stosowa膰. Nie przeceniajmy jego roli w pogorszeniu cery. wiadomo w wakacje jak sie odstawia wszelkie mazid艂a cera si臋 poprawia, ale przyznajmy, wi臋cej godzin snu, mniej stressow, duzo 艣wie偶ego powietrza i naturalne s艂o艅ce ma n a to wi臋kszy wp艂yw. Znam dziewczyny, kt贸re nigdy nie uzywa艂y upi臋kszaczy, a borykaj膮 si臋 z tr膮dzikiem, znam takie co maluj膮 si臋 na codzie艅, a pryszcze wyskakuj膮 im okazjonalnie. Ja tam du偶ych zaleznosci nie zauwa偶y艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wrzesniowa magda
Arkinia, zgadza sie z toba. Mnie kwasy tez pomogly (zreszta caly czas stosuje Acne Derm na przemian z Effaclar K, ktore naprawde daja ladne efekty, ale na efekty trzeba czekac kilka czasem kilkanascie tygodni i przestrzegac pewnych zasad)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arkinia
Pewnie,偶e na efekty dzia艂ania czeka si臋 d艂ugo,i to zar贸wno na te pozytywne (znikanie pryszczy,poprawa kolorytu cery,zw臋偶enie por贸w) jak i niestety negatywne (kosmetyki zask贸rnikotw贸rcze->pryszcze itd) Wroga trzeba niszczy膰 podst臋pnie i drobnymi kroczkami;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pierdzielicie mi tutaj
otoz do dermatologa chodze od pona 10 lat !!! i to nie do jednego a roznych w Polsce i za granica , plus do tego homeopaci: ponoc slawy z sukcesami, endokrynolodzy i ginekolodzy: po kazdym nowym leczeniu poprawa jest widoczna, ale neistety tradzik wraca. nawet roaccutane bralam 2 razy w zyciu co ponoc zdarza sie b zadko i co?? i mam tradzik! kwasy owowcowe, salicylowe, migdalowe vit a to wszytko przerabialam na swojej twarzy. ladna cere mialam przez ok rok: dzieki roa plus kwasy plus tabsy. niestey niczgo nie mozna brac wiecznie bez szkody dla zdrowia. nie wkurzajcie sie dziwczynki ze podwazam skutecznosc waszym metod. radze jedynie zanim napiszecie o jakies kolejnym cudownym puderku kremiku czy bratku do picia: napiszcie od kiedy i jak bardzoe nasilony macie tradzik. Bo jelsi sa to dwie krostki przed okresem, ktore spedzaja wam sen z powiek, to wasze rady mozecie sobie wlozyc w buty! ja caly czas czekma na cudowny srodek na pryszcze!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pierdzielicie mi tutaj
a kwasy sprawilmy , ze moja cera stala sie super wrazliwa: w polaczniu z pryszczmi stosowanie kwasow sprawia ze moja twarz przypomina pryszczatego indianina skrzyzowanzgo z jaszczurka zmieniajaca skore.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Harenda
Zak艂adanie tego typu topikow i udzielanie tego typu rad jest 偶a艂osne. Niestety , tr膮dzik jest bardzo trudno wyleczalny, jego pod艂o偶e mo偶e by膰 r贸偶ne, i tak naprawde potrzebny jest dobry dermatolog, endokrynolog, nierzadko aergolog, 偶eby go leczy膰. Ja mam ju偶 buzi臋 wyleczon膮, ale nigdy 偶aden z lekarzy, nie zabroni艂 mi u偶ywa膰 fluidu, jego dzia艂anie nawet jezeli jest szkodliwe musi byc niewielkie, przy jednoczesnym zapewnieniu nam komfortu lepszego wygladu. Stress ma o wiele zgubniejszy wp艂yw na nasz膮 cer臋, wi臋c jak dla kogo艣 chodzenie bez makijazu jest du偶ym dyskomfortem, niech sie maluje. Jak napisa艂am , ja mam juz problem z g艂owy, ale nie wyskakuje tu z topikami o CUDOWNYM wyleczeniu, i z tym, ze MAM SPOS脫B n atr膮dzik. Bo go nie ma. Nie ma takiego spopsobu i ju偶. To co mnie pomog艂o, innym mo偶e wr臋cz zaszkodzi膰. A to, 偶e m,nie np seria Iwostinu uczulala, wcale nie oznacza, 偶e uczuli wszystkie inne dziewczyny. Troch臋 umiaru w wyra偶aniu opinii.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Harenda
Akurat kwasy i ACNE DERM, i inne tego typu rzeczy nie poowinny by膰 stosowane przy pryszczach. To moze by膰 przy likwidowaniu zask贸rnik贸w. Pozniej trzeb a odpowiednim kremem odbudowac ochrone lipidowa sk贸ry, bo inaczej , b臋dzie sk艂onna do wszelkich zakazen i tego typu chor贸b.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 *kkkkkkkkkk
ACNE DERM Harendo , jak najbardziej moze by膰 stosowany przy pryszczach , wystarczy pozna膰 mechanizm jego dzia艂ania i moze ulotke przeczyta膰. Sama te偶 zaczynasz opowiada膰 herezje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Harenda
Nie b臋d臋 tu si臋 zaklina膰, ja stosowa艂am , jeszcze skinoren, to jest to samo co Acne Derm, i dermatolog kaza艂a mi te t艂uste partie tym smarowa膰, ale omija膰 ropne pryszcze, kt贸re mia艂am traktowa膰 antybiotykiem. Tak to wygl膮da艂o u mnie, ale wcale sie nie upieram, 偶e tak musi by膰. Takie mia艂am zalecenia to stosowa艂am, w ko艅cu komus trzeba ufa膰, z tr膮dziku mnie wyleczy艂a, wi臋c chyba te metody nie by艂y takie z艂e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arkinia
Harenda, W pewnym stopniu masz racj臋.W moim przypadku problemy z cer膮 wynika艂y g艂贸wnie ze stosowania nieodpowiednich kosmetyk贸w.Fluidy zapycha艂y mi pory,kosmetyki matuj膮ce wysuszy艂y nask贸rek itd.Z艂a pil臋gnacja..Mo偶e nigdy nie mia艂am mega tr膮dziku,tak jak pisa艂am by艂o to-rozszerzone pory,zask贸rniki i pojedy艅cze pryszcze.Jednak po odstawieniu tych wszystkich cudowno艣ci cera polepszy艂a si臋.Oczywi艣cie przyczyni艂 si臋 do tego tak偶e lekarz dermatolog i zabiegi kwasami,jak i kosmetyczka,kt贸ra podpowiedzia艂a jakich preparat贸w u偶ywa膰 (czyli nawil偶a膰 sk贸r臋,a nie matowi膰=wysusza膰).Hormony w normie,nie pal臋,nie stresuj臋 si臋,zmieni艂am diet臋 i za偶ywam du偶o ruchu (oboje z m臋偶em uwielbiamy jazd臋 na rolkach,a w zimie narty).Wi臋c przyczyn膮 u mnie s膮 kosmetyki.Niestety.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Harenda
Zdaje sobie z tego sprawe, ze mog膮 to by膰 kosmetyki. Tylko zwracam uwag臋, ze to mo偶e tez byc kazdy krem piel臋gnuj膮cy, nie tylko upi臋kszakj膮cy. Faktem, tez jest, 偶e jak nam sie co艣 z cer膮 dzieje, to stosujemy tysi膮c srodk贸w, kt贸re niby maja j膮 leczy膰, a os艂abiaja ochrone lipidowa sk贸ry, a od nadmiaru srodk贸w , tez cera wariuje i po偶niej zmasowany wysyp pryszczy. To akurat jest prawda . Wszystko trzeba robic z umiarem i rozs膮dnie i pielegnowac i upi臋ksza膰. A uniwersalnyej recepty nie ma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mi cere psuje stres
i zle dieta

Udost臋pnij ten post