Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolcia777

w którym dniu cyklu należy badać prolaktynę?

Polecane posty

Ma, w 3 dniu cyklu albo 7 dni po owulacji, jak masz monitoring cyklu (USG) i dokladnie wiesz kiedy byla:) Powodzenia:)

dziękuję Ci bardzo, a możesz mi jeszcze powiedzieć czy to badanie trzeba robic na czczo? i czy jesli mam skierowanie to musze sie wczesniej umawiac czy wystarczy ze pojde w tym 3 dniu cyklu do przychodni? może głupie są te moje pytania, ale nie mialam do tej pory do czynienia za bardzo z lekarzami, przychodniami itp. , do gin. chodze prywatenie i nie znam sie na tych sparawach. z góry serdecznie dziekuję za odpowiedz

karolcia77- jest tyle wersji na ten temat- kady lekarz mówi co innego...ostatnio wyczytałam nawet ze nie jest istotne jaki dzień cyklu tylko pora dnia -ze rano jest mniejsza prl a wieczorem większa... natomiast mój gin zalecił mi w 4dc i tak tez badam...tak czy inaczej mam ten sam dzień do prównania na wszelki wypadek (bo badam co 2-3 miesiace) ważne aby isć na czczo bo to ma wpływ na poziom prl podobnie jak współzycie dzień wcześniej- należy ten jedem dzień sobie odpuścić :)

co do skierowania...prywatnie nie trzeba ja badam w prywatnym laboratorium i wystarczy poqwiedzieć jakie chcesz badanie pobierają Ci tylko krew i tyle :) a państwowo to na pewno ze skierowaniem od lekazra ale pewnie też państwowego

Gość prolaktyna1
ale jak się ma skierowanie od państwowego lekarza to chyba za darmo np. jak dostajesz skierowanie na badanie moczu to nic nie płacisz? jak to jest?