Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amila

WSPARCIE I POMOC KOBIECIE PO USUNIĘCIU CIĄŻY - BADANIE

Polecane posty

Gość w sprawie tematu
Przeczytałam cały wątek i postanowiłam napisać coś od siebie. Moje zdanie w tej sprawie jest takie... osobiście nie usunęłabym ciąży, bo zawsze miałam oparcie w rodzicach i rodzinie i mogłabym liczyć na ich pomoc, ale uważam, że jest to sprawa indywidualna każdej kobiety i nikomu nic do tego. To ona będzie ponosić skutki ewentualnej aborcji. A do tych, którzy uważają, że można urodzić i oddać do domu dziecka... to z całym szacunkiem, ale chyba nigdy tam nie byli i nie znają specyfiki tej placówki i ktoś wcześniej napisał, że można zdecydować się na urodzenia dziecka chorego i oddać do domu dziecka. Można oczywiście tylko, że dom dziecka odsyła takie dzieci do placówek specjalistycznych, tzw. zakładów, a to jest wersja jeszcze mniej "optymistyczna" niż bidul.

Gość JESTEŚ THE BEST_ POPRZEDNICZKO
no to zajebiste masz podejście! gratuluje! z "całym szacunkiem" "lepiej zabić- żeby się nie męczyło"- bo w bidulu tak źle i smutno, to lepiej zabić Nawet psy trzymają w schroniskach-a jak im tam źle....czemu cholerka ich nie wytrują???

Gość JESTEŚ THE BEST_ POPRZEDNICZKO
i jeszcze jedna sprawa- ważna, bo nie chce mi się tu z tak chorymi ludzźmi gadać, ale tak na koniec- mamy paczkę przyjaciół(6 osób) i jeden z nas jest z domu dziecka. Tzn był, adoptowali go jak miał dopiero 16 lat. Niesie przez cale życie ten ciężar (rodziców biologicznych nie zna- zrzekli sie go jak był malutki), ale JEST. mAMY ŚWIETNEGO, RÓWNEGO KUMPLA!!!! BYŁO MU CIĘŻKO I WSPOMNIENIA MA ZŁE Z DOMU DZIECKA- ALE JEST. nIKT GO NIE ZABIŁ, DAROWALI MU ŻYCIE, ISTNIEJE. i DLA NIEDOWIARKÓW PRZYSIĘGAM ŻE TO AUTENTYCZNA PRAWDA

Gość łubudubu
jak was czytam to krzyczeć mi się chce.... jak można dyskutować o tym czy morderstwo- to zło konieczne czy nie. Czy nie lepiej zabić, jak można mówić: to sprawa tej kobiety nie Twoja. ..... Niektórzy ludzie nie powinni się urodzić- fakt, ale nie dlatego że powinni ich usunąć, tylko w ogóle powinno ich nie być na świecie i już (mam na myśli zwyrodnialców).....wiecie o kogo mi chodzi...

Gość heldin
sama z doswiadczenia wiem ze usuniecie to nie latwe przezycie ,jestem matka i wiem ile cierpliwosci i poswiecenia wymaga dziecko .jezeli urodzilabym 2 dziecko nie wiem czy bylabym dla niego dobra matka poniewaz nie czulam radosci i checi posiadania tego dziecka ,jak rowniez sprawa finansowa grala role(dzieci nie zyja powietrzem).ciesze sie tez ze nie mieszkam w Polsce gdzie aborcjia to temat gdzie lepiej sie nie wypowiadac ......z miejsca kara smierci dla kobiety ktora podda sie jej .niestety sto lat za murzynami ,lepiej ludzie reaguja na to ze ktos bije dzieci lub tez rodzice upijaja sie w trupa i wiele innych sytuacji gdzie biedne dzieciatka sa niechciane i rodzice swoim zachowaniem daja im olbrzymi bagaz zlych doswiadczen..............

aborcja powinna byc prawnie dozwolona. te ktore tego nie chca robic i tak nie zrobia. a te ktore chca, robia to teraz w szarej strefie. prawne ograniczenia to jedynie robienie dobrze lekarzom bo dwa tysiaczki za zabieg wpadaja do kieszeni bez zadnego podatku. kilka zabiegow w miesiacu i mamy calkiem ladna sumke. i teraz wiemy skad biora sie drogie samochody, wille i zagraniczne wczasy. z kieszeni tych biednych kobiet zmuszonych do dokonania aborcji nielegalnie. pozatym nasz panstwo dba tylko o dzieci nienanrodzone. potem becikowe i won.

Gość taktaktaktak
aborcja powinna być dozwolona. Powinno być też zgodne z prawem zabijanie dzieci do 5 roku życia- w przypadku gdy rodziców nie stać na utrzymanie tego dziecka, albo gdy np., matka chce zrezygnować z macierzyństwa np., na skutek depresji poporodowej.Też w Polsce nie mieszkam- na szczęście

Gość Lady IN REDz pronlemami psychi
ma problem z tuszą....ma depresje bo gdyby zaszła w ciąże to wizja zbicia sadła poszłaby w siną dal..., a aborcja - no cóż- waga w dół wszystko jasne!

Gość taktaktaktak
Albo lepiej by było jakby można było zlikwidować takie dziecko nawet powyżej 5 roku życia- bo przecież w późniejszym okresie też rodzicą może się powinąć noga....Tak by było humanitarnie- dla jego dobra, aby się nie męczyło, nie cierpiało i nie tułało po bidulach...Najlepiej zastrzyk z pawulonu.... Mieszkam w stanach- ale kurcze tu też zacofani i jeszcze na to nie pozwalają.....

Gość dobra rada dla Lady in Red
nie żrej tyle to schudniesz, zakładaj więcej topików o dietach. ps., a czy wiecie że naukowo udowodniono ze ludzie borykający się z nadwagą mają problem psychiczny...nie problem z żołądkiem lecz z mózgiem....bo ośrodek łaknienia jest w mózgu....i taki chory myśli o zarciu jak np. alkoholik o wódce.... Współczuję, mam nadzieję że masz wsparcie bliskich ci osób..

Gość no niestety na kafe
zaglądają tylko głupki.......Mówią o zacofaniu....a sami ....właśnie..... ludzie zacofani sto lat za murzynami byli tak ograniczeni ze myśleli że aborcja to nia zabójstwo, a niektórzy nawet nie wiedzieli skąd się biorą dzieci, a niektóre panny nawet niewiedziały co się z nimi działo jak im usuwali ciąże....teraz may postęp, cywilizacje, wiemy skąd się biorą dzieci i naukowcy sto razy dowiedli kiedy powstaje nowy człowiek (bynajmniej nie po wyjściu na świat- a znacznie wcześniej), no ale jak ktoś ma klape na mózgu do pirniczy tak że poziom na kafe jest żenujący....

Gość ja także
dokonałam aborcji i nie żałuję. Tak jak jedni nie żałują że okradli bank, a inni nie żałuja że zabili wroga, ja nie żałuję że to zrobiłam. Nie kazdy ma moralność jak kryształ, wiem że to zło kiedyś do mnie wróci ale mimo to nie żałuję i to moja sprawa...chociaż wtedy byłam głupia.

Gość mISIUUNIA
Oczywiście!!!nie wpadłam co jest dla was problemem!!! WSolałybyście zabić- niż oddać w obce ręce- ale nie dlatego jak fałszywie kłamiecie- że żal potem takiego człowieka jak się tuła, tylko dlatego bo przez te 9 miesięcy- zniszczyłoby się wam ciało- rozstępy tłuszczyk, a fe, piersi by obwisły a fe, ludziska by plotkowali(jak mogła!)...no to LEPIEJ ZABIĆ. Tylko nie PIERDOLCIE ŻE TO DLA DOBRA DZIECKA GO ZABIJACIE!!!

Przeczytalam wszystkie wypowiedzi i nasuwa mi sie jedno pytanie: co powoduje, ze przeciwnicy aborcji pisza takim agresywnym tonem i uzywaja wulgarnych wyzwisk a zwolennicy aborcji wypowiadaja sie spokojniej? Jest to raczej pytanie retoryczne (tzn. nie wymagajace odpowiedzi) i tak je prosze potraktowac.

Gość marysieńka panienka
no cóż straszne będzie co napiszę- dla niektórych z was, inne mnie zrozumieją, ale jak sie odchudzałam 2 lata i mam wpadke to trudno zebym zniweczyła cały trud 2 lat, po to by urodzić dziecko którego nie chce- i potem "oddać w dobre- lub złe ręce"

Gość sweetie is not sick
You Are kompletle idiot!Do you think that sameone who...for examle is very sick and can't miss- is idiot?

Gość zabijać czy nie zabijać
oto jest pytanie..., ... dziewczynki? o czym ta rozmowa......o czym czy wg., niektórych (co jest FAKTEM):o KIM

Gość monaliska
a mój dziadek kure siekierą zabija i co?wegetarianom też smutno, a czy ta kurka pójdzie do nieba? nie wiem ale powiem wam że byłam za aborcją a teraz jestem przeciw (i zdania raczej nie zmienie już mimo że mam dopiero 15 lat)

Do: sweetie is not sick: Jak juz cos tlumaczysz to rob to porzadnie. Tresc mojej stopki to: \'Nie jestem kompletna idiotka, niektorych czesci mi brakuje...\'

jezu ale wiocha. czyu wy nie umiecie normalnie dyskutowac? nie widzicie moich argumentow? jak ktos zechce przerwac ciaze to i tak to zrobi bo zaplaci 2000 lekarzowi i bedzie po sprawie. jak ktos nie zechce usunac to i tak tego nie zrobi chocny mogl isc do szpiata i zrobic to za darmo tak jak wyrwac zab. p.s. nie jestem z tych co sie puszczaja i musza sie martwic ciaza. moze wy tak. a odchudzanie to moaj sprawa. gdybym zaszala w ciaze to wiem wystarczajaco duzo o tym co trzeba jesc zeby nie spasc jak tlusta krowa a juz na pewno nie wykonalabym aborcji dlatego ze boje die przytycia. jestescie proste i orgraniczone te ktore tak pisza. a co wiecej, powiem przeciwniczkom aborcji: co z dziecmi ukiszonymi w beczkach po kapuscie a zamrozonymi w zamrazlaniku? przeciez to jest w poscle na porzadku dziennym a wyobrazam sobie, ze takich przypadkow jest wiecej, tylko jeszcze nie ujawnione.

Gość kurcze blade jak biszkopt
lady in red (zaznaczam że pierwszy raz sie wypowiadam na tym forum), widzę ze ty w ogóle pojęcia nie masz o czym piszesz przecież osoby potępiające aborcje- z całą pewnością potępiają również sprawe tych beczek itp ty nie rozumiesz że dla tych osób DZIECKO zabite przed urodzeniem jest właśnie tak samo skrzywdzone jak to w beczc (PRZECIEŻ TO JEST TO SAMO ZABICIE DZIECKA TYLE ŻE W PÓŹNIEJSZYM CZASIE) TO TY stoisz na równi w szeregu z tymi co zabiły i wsadziły do beczek - bo przecież co ta za różnica czy zabić teraz czy potem. "czego oczy nie widzą tego sercu nie żal" to twoja teoria? że nie widać dziecka (no jedynie usg- ale co tam )- to nie ma go? a poziom żenujący reprezentujesz również

i niestety mnie też przeraża wasz sposób myślenia.... lepiej zabić dla jego dobra niż pozwolić mu się męczyć na świecie cóż za obłuda wy okłamu

okłamujecie same siebie co za podwójna moralność... no bo nie wierzę że naprawde jesteście naprawde takimi potworami.... naprawde jesteście......?

ale aborcja= nie tylko w kilka dni, a serce bije już w kilkanaście dni- i aborcja poko

przecież myśląc w ten sposób można rzec: dorosłego człowieka też mozna otumanić, znieczulić- i spokojnie bez żadnych wyrzutów zabić- bo nic nie czuje(nawet miałby lepiej niż takie dziecko

Gość laleczka19
ja jestem za borcją i zdania nie zmienię.... dziecko staje się dzieckiem dopiero po narodzinach, dpiero wtedy, kiedy jest w stanie zyc samodzielnie a nie w inkubatorze zwanym ślicznie matką czy tez ciężarną. Wcześniej to tylko płód, nic więcej.... bez wachania usunęłabym w każdej chwili.... hmmm.... skoro płkać i przeżywać każdą usuniętą ciąże, to placzcie od razy zakążdą usuniętą z twego organizmu kom. jajową w postaci okresu, oprzeciez z tego byloby dziecko kiedys!!!! jak masz sumienie pozwalac na to , by komorka swobodnie opuszczala twoj organizm, kiedy moglaby byc dziciakiem??? :D:D:D:D ludzie, zacofańcy, to wy mózgu nie macie :D

nie idzmy tak daleko. aborcja do trzeciego miesiaca na zyczenie kobiety powinna byc legalna bo jak juz pisalam kto zechce przerwac to i tak to zrobi. i nie o pieniadze chodzi bo zrobi to chocby mial jesc trwe przez nastepne pol roku. a ja nie widze powodu dla ktorego lekarze mieliby sobie budowac wille z pieniedzy zebranych na ludzkich nieszczesciach. jakos nie widze, zeby przeciwnikom aborcji lezalo na wzgledzie dobro dzieci. twoim zdaniem gdy matka wyrzuca na smietnik nowonarodzone dziecko to nie jest zabojstwo? moze ktos znajdzie a moze i nie. tego nikt nie wie. pozdrzucenie w szpitalu tez nie jest takim szczeliswym dla dzieciaka wyjsciem. a bycie wychowywanym przez matke, ktora uwaza ze jestesmy dla niej najwiekszym nieszczesciem, bo ciaza zrujnowala jej karie czy cos w tym stylu? no rzeczywiscie zajebiste perpektywy dla dziecka. potem tacy ludzie chodza po psychoterapeutach i mowia, ze woleliby w ogole sie nie urodzic niz zyc w takiej rodzinie jak zyli. a tak w ogole to powtarzam jeszcze raz: jesli ktos chce usnac ciaze to to zrobi bez wzgledu na prawo i wiare i na to co ludzie powiedza. inny nie zrobi tego z tych samych powodow. dlaczego prawo ma nam ograniczac mozliwosc wyboru? bo co? przeciwniczki aborcji na zyeczenie jak tylko beda mialy taka mozliwosc to zaraz poleca zrobic sobie zabieg?

Gość nie nie dlatego
tylko dlatego że jak zadźgasz nożem swego brata i Cię złapią - tp pójdziesz do ciupy,....no ale według twego rozumowania to: Ci co mają kraść będą dalej kradli a ci co mordują będą dalej mordowali ani prawo ani religia niczego nie zmieni, no to idąc dalej twoim tokiem rozumowania to powinniśmy zlikwidować więzienia bo po co ludzi tam osadzać za przestępstwa, skoro wiadomo że większość po odsiedzeniu wyroku jest jeszcze bardziej zdemoralizowana i z jeszcze większą determinacją np. kradnie-

Gość nie nie dlatego
a dp laleczki co to usunie nawet w 9- tym miesiącu... to j a nie płaczę nad kom., jajową zmarnowaną podczas okresu, bo ona sie nie spotyka z plemnikiem bo stosuje tabletki i gumkę, nie dopuszczam do takiej możliwości, a jakby sie stało to nie zabilabym, dziecka- (które jest człowiekiem, nawet jak jeszcze nie patrzy i nie mówi), bo to byłaby zbrodnia. no cóż Hitler też uważał że nic złego nie robi ....znasz historie?Wiesz ilu ludzi mu wierzyło? to nie było tak dawno Wiesz ilu twierdziło że np., zabić Żyda to mniej niż zabić muche?, a teraz:każdy powie że to był mord, czemu?