Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alamakotkaaaa

jak przetrwac grype?? babcine porady

Polecane posty

Gość alamakotkaaaa

mam pytanie, statnio jestem chora mam:katar, kaszel, gardło mnie boli i mam białe naloty, goraczke i wszystkoco sie składa na grype!! ble;[ Czy znacie jakies sposoby na szybkie wyleczenie?? dokładnie to chodzi mi o jakies babcine sposoby typu sok z cebuli itp.. ??? prosze, piszcie co wam pomogło!? pozdrawiam, chora Ala ;]

Gość alamakotkaaaa
nikt nie wie??? :(

1/Mleko z lyżeczką masła i 2 łyżeczkami miodu -pycha! 2/Herbata z sokiem malinowym 3/Taka \'zdrowa\' kanapka - ciemny chleb, maselko, rozgnieciony czosnek i sol. 4/Herbatka lipowa-na poty i gorączkę. 5/ Syrop z cebuli Sposo przyrządzenia: 2 duże cebule trzeba obrać, pokroić w plasterki, piętrami poukładać w słoiku przesypując cukrem (lub miodem).Można wrzucić troszkę zgniecionego lub usiekanego czosnku. Po kilku godzinach syrop można przelać. Podawać kilka razy dziennie łyżkę. Syrop można przechowywać w lodówce 1-2 dni. Śmierdziuszek! 6/Grzane piwo - różne są szkoły ja robię tak. Podgrzewam piwko w garnku i powoli mieszając dosypuje przyprawy do grzańca (polecam z Kamisa, jesli nie masz, możesz wsypać cynamon, cukier - ale to nie to samo). Gdy się pogrzeje wciapuje w to łyżke miodu, żeby sie rozpuścil. Na koniec wlewam do kufla, n dnie powinna lezec cytryna lub pomarancza.

Gość moja odporość podniosła się
po piciu alveo, od dwóch lat nawet katar mnie nie dopadł a przed tym okresem kilka razy w roku chorowałam na grypy i anginy:) Polecam bo to działa

Gość wszystkie te metody
są do niczego. Jeżeli to infekcja bakteryjna, pomoże antybiotyk, jeżlei to wirusy, to niezależnie, co będziesz brałą itd., jakie herbatki sratki i tak wyzdrwoeiejesz za ok. 5 dni do tygodnia. Przy infekcji bakteryjnej bez antybiotyku tez wyzdrowiejesz ale już w ok. 10-14 dni, zalezy jakie masz objawy. Katar najdłużej przecodzi. ale gorączka to do tygodnia. Więc zamiast sie katowac jakimś czosnkiem i masłem w mleku:o Lepiej się połóż do łóżka. I tak nic czasu choroby nie skróci.

Gość wszystkie te metody
poza tym NIE PIJ piwa ani żadnego alkoholu, jak jesteśchora:O Nie wiem, skąd takie metody, ale alkohol szkodzi na żołądek, zwłaszcza podczas choroby i dodatkowo obciąż a wątrobę. podobnie jak cebula i czosnek- on jest baaaaradzo niezdrowy na wątrobę:O Jezlei jeteś chora powinnaś raczej mało jeść i lekkowstrawne rzeczy, ze nie marnować sił organizmu na trawieniei takie tam... Te metody sa naprawdę do niczego, tylko obciążysz organizm i zamiast leżec włóżku będziesz hasać po domu i robić głupoty...:O

Gość jakims cudem wszystkie grypy
i przeziębienia wyleczyłam herbatką po góralsku, a ta jak wiadomo zawiera 50 ml spirytusu, sok malinowy, rozgrzewa, człowiek sie wypoci i jest zdrowiutki.

Gość tydyyyyqwqwew
nacieraj nogi spirytusem i plecy

Autorka pytała o babcine sposoby na grype - no to jej napisalam. Nie pisze czy sa skuteczne, czy nie. Poza tym czosnek i ceblua są szkodliwe na wątrobe spożywane w nadmiernych ilosciach z tego co mi wiadomo..

Gość alamakotkaaaa
'Bóg zapłac" wam wwszystkim za rady... mam nadzieje,ze mi pomoga !!! [;

1) oczyścić organizm z ew. chorób bakteryjnych osłabiających organizm do tego stopnia, że wirus grypy bierze górę, manifestując się między innymi katarem, bólem mięśni, gorączką, ogólnym \"rozbiciem\" 2)Zmusić układ immunologiczny organizmu do samoobrony, wg wskazówek w temacie \"4 warunki determinujące zdrowie\" na poniższej www ; Jest tam akapit: likwidacja kataru w 3 dni