Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ki_ki

WÓDKA

Polecane posty

Gość ki_ki

Ile wódki na głowę planujecie i innych alkoholi, na ile dni i jakie będziecie mieć alkohole? My na około 80 osób zaplanowaliśmy 100 butelek 0,5l + około 10 butelek win i kilka likeirów. Wino i likery będą na dodatkowym stoliku z owocami i ciasteczkami. Planujemy wesele + następnego dnia tylko obiad na pożegnanie bez orkiestry. Nie za dużo, nie za mało?

Gość aris_84
my mamy litr na osobę, ale to już razem z poprawinami i wszelkimi bramami po drodze, win i likierów chyba wogóle nie będzie

Gość lolka rzow
a my liczymy pol litra na ososbe i kupimy kilka butelek wiecej a gdzie kupicie?? w jakijs hurtowni? i ile placicie za butelke? u mnie sobieski ok. 18 zl

Gość monia21
Ja na moim weselu miałam również 80 osób i tak jak wy kupiliśmy 100 butelek wódki i około 20 win a na drugi dzień 3 skrzynki piwka. Wystarczyło w zupełności a nawet zostało około 10 butelek i nikomu nie brakło %. A piwka została nam cała skrzynka.

Gość katarzynka22
a jaką wódkę na wesele planujecie? ja z moim narzeczonych mamy ślub w już w kwietniu no i czas najwyższy zacząć się interesować zakupem alkoholu. w sumie najbardziej wpadła nam w oko Soplica - dobrze wchodzi, a poza tym jest teraz konkurs, w którym można wygrać land rovera między innymi ;) fajny byłby taki prezent ślubny :)

Gość 0.7 finlandii na łeb

Gość Moretti
Finlandia ? nie pogardze, ale nieco arystokratyczny trunek. Ja tam zawsze popierałem rodzime produkcje, z Soplicą na czele. Artykuł godny polecenia, bo jak ktoś ładnie napisał dobrze wchodzi. Co do konkursu, to dzieki za info.

Gość kapitan..
Soplica - fatalna; choc ten Land rover to niezly bylby bonus; Ja polecam Bolsa - łagodna, nie do podrobienia, dobrze sie rozlewa (dzieki temu korkowi w srodku), nie boli po niej glowa (kwestia czystosci)

Gość marta_81
JA bede miec bolsa, Tadek jest raczej kiepski - jak juz to finlandia

będziemy mieć na 48 osób - 25 półitrowych butelek wódki i nic więcej. Niestety chwila słabości - Absolwent (później dowiedziałam się, że ta wódka to kicha, chociaż nie wszyscy tak sądzą... na szczęście) i Bols

ja na 45 osob będe miała 35 butelek 0.5l też absolwent do tego 6 butelek wina bo to tylko garstka pije i to tylko po lampce oraz 3-4 skrzynki piwa

a my mamy po 1l na głowę na 2 dni, plus winko, piwko, jakieś koniaki i też kupujemy Tadzia 0,5 bo to dobra wódka...

acha, bolsa nie polecam, mój brat miał i wcale tak dobrze nie wchodzi to już lepsza palace vodka..

Gość Viss
Dla mnie absolwent to najniższa półka pośród wódek, ale sie kupuowało na studiach, bo najtaniej;] Mieszane uczucia ochyda jej smaku, ale i dobre wspomnienia

Gość za miesiac
dagaa- dziwne ze Bols Ci nie wchodzil, kazdemu zdaza sie gorszy dzien. Ja tez potwierdzam ze Bols jest najlepszy - tylko ludzie jak malpy powtarzaja ze jest kiepski bo gdies tam cos uslysza itp a nie maja swojego zdania. Tylko ma taka zwykla butelke. W polsce sa chyba tyklko 3 dobre wodki: Finlandia Bols, i Sobieski (ma fajne promocje) ale bols i tak jest najlepszy i nie drogi

Gość 0.5 Pana Tadeusza
uważam, że to dobra wódka w przyzwoitej cenie.

sorry nie uważam żeby absolwent był taki tani są o wiele tańsze wódki rzecz gustu nam akurat taka pasuje a te co kiedyś były najlepsze to już sie psują i tak naprawde żeby kupić dobrą wódke trzeba dużo kasy wydać.

za miesiąc- mój brat miał 2 rodzaje. palace i właśnie bolsa bo wszyscy chwalili i od starostów też go dostał, jak juz się dłużej popiło to wchodził, ale jak dla mnier zabardzo ostry, ale to może dlatego że ja tam wolę babskie likierki:)i w porównaniu do palace był o wiele mocniejszy w smaku..a i tak na bolsie były naklejki że to weselna wiec źle nie wyglądała.. a tadzia chcemy bo nam smakuje i to chyba dobra wódka na wesele i butelkę też ma fają:):):)

Gość Viss
w przeciętnym monopolowym (tylko nie takim gdzie mają paletę win za 3 zł i innych niedrogich trunków) jest to najczęściej najtańsza wódka, tudzież tańsza.

Gość laaalallaaa
finlandia jest najlepsza, tylko szkoda ze droga

Gość Borek
Jak pije Finlandie to nawet nie czuje. Poza tym racja, drogo. Szczerze wolę już WTK Soplicę, z polskim krystalicznym, czystym smakiem. Fantastyczna sprawa. Zresztą wiecei sami ;)

ja tez bede miala absolwenta i nie uwzama ze to najtansza i najgorsza wodka! Zreszta dla mnie wodka to wodka!! na 120 osob mamy 150 falszek, 200 butelek piwa i 24 butelki wina polwytrawnego i polsłodkiegio.

my myslelismy na wyborowa, ale cos sie ostatnio koszmarnie popsula w smaku, myslimy jeszcze o tej nowej wodce czysta zoladkowa, naprawde dobra, a tak to nie wiem, soplica moze.. a i mamy listr na osobe, plus wina

Bols okropnosc!my chyba bedziemy miec Finlandie,ale to jeszcze troche czasu!i nie wiem ile,bo nie wiemy na ile osob bedzie w koncu nasze wesele!

My bierzemy Maximusa, ten sam koncern co Finlandia, niektórzy mówią, że zawartosc też ta sama...opakowanie nieco słabsze tylko:)

My mamy 0,7l na parę (pan tadeusz), wina 18 butelek (kadarka), planujemy jeszcze kupić żywiec i Reds w butelkach. Wesele na max 120 osób, jednodniowe.

1,5l na parę i tylko Pan Tadeusz jakieś winka i piwko lae to już tak dla mniejszości

U nas będzie ok. litr na parę. Wódka Zawisza Czarny. Oprócz tego planujemy zakup wina - po kilka butelek czerwnego i białego półsłodkiego i ze 2 skrzynki piwa.