Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się zastanawiam.....

MŁODZI!!! czy jest ktoś kto chce zostać w Polsce?

Polecane posty

Gość trefniś amator
wiesz ja też nie chcę wyjeżdżać uważam że to mój kraj ale co mam zrobić pracować za 700zł? albo powbijać polityków na pal ale niestety nie dam rady sam a jak polacy zagłosują inaczej to itak wrócą oni wracają jak bumerangi.

Gość stary zgred
ale fujary ta dzisiejsza mlodziez hahahahaha:-)

Gość ja nie wyjade
bo sie boje, bo nie znam jezyka...

Gość hmmmmmmm.............
A ja po malu szykuje plan na "podbicie" rzadu. A jak juz wejde to bede sie starac o limit wiekowy dla politykow i oczywiscie wymagania beda wieksze! Heh trzeba zaczac dzialac bo samym marudzeniem to my nic nie zalatwimy!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość stary zgred
to sie ucz a nie marudzisz. poza tym zawsze mozesz sprzatac:-P

ja tez jestem za tym,zeby wymagania byly duzo wieksze.najlepiej niech w parlamencie pracuja za darmo,wtedy pojda tam ci,co maja na wzgledzie dobro panstwa.tak bylo w starozytnej Grecji

hm......a co planujesz? startowac w yborach? pochwal sie;-)

Gość ciekawe czemu
politycy bagatelizują ten problem. kto będzie robił za parę lat na te ich gigantyczne emerytury,hę?

mysle,ze jak ktos probuje i wysyla cv to na pewno prace znaidzie i to fajną. poza tym teraz w firmach zwlaszcza zagranicznych jest zupelnie inny klimat

Start w wyborach - oczywiscie! A teraz zastanawiam sie nad podwazeniem pewnych decyzji tego rzadu, co bedzie niezwykle trudne dlatego musze sie zaglebic bardziej w to nasze prawo i zobaczyc jak my zwykli obywatele mozemy ingerowac w to co robia wyznaczeni przez nas politycy,rzadowcy a nawet sam prezydent. I powtarzam,ze niezwykle trudne bo zeby zrzeszyc pol Polski to musialabym miec gadane co najmniej jak Jezus (przepraszam jak kogos urazilam ale porownanie jednak jest niezwykle sluszne).

czy masz cos wspolnego z projektem polska jest kobietą?:-)

Jeśli ktoś ma dobrą pracę w kraju - nie ma sensu, żeby wyjeżdzał. Bo po co. Chyba, że wychodzi z założenia, że z równie wielkim powodzeniem znajdzie pracę za granicą w tym samym zawodzie, ale za większe pieniądze, (co się akurat zgadza). ;)

Pomalutku zaczyna we mnie rosnac zlosc na ten caly rzad i mam nadzieje,ze wtedy nie braknie mi determinacji do tego, zeby w koncu sprobowac cos zmienic! Tylko,ze sama sobie nie poradze, mam nadzieje,ze wtedy mnie poprzecie i razem bedziemy walczyc o to, zeby zylo nam sie lepiej!

chetnie zaglosowalabym na kogos zypelnie innego,swiezego ...

pomalutku? to i tak masz cierpliwosc.ja to sie wsciekam jak gazete otwieram rano.ale coz,tacy rzadzacy jaki narod...

Ja wiem,ze teraz to brzmi smiesznie ale to sa moje odczucia wobec tego kraju, w ktorym ja zyje i chce zeby mi sie zylo dobrze.Dlatego warto cos zrobic a nie tylko narzekac, w koncu mam jakies prawa...........

Gość stary zgred
wlasnie.holota wybrala holote

Prawda jest taka, ze zdecydowana wiekszosc naszych rodakow nie posiada wyrobionego zmyslu pieniadza. Zobaczcie. Tak wielu wyjezdza za granice, zeby pracowac na przyslowiowym \"zmywaku\", spac w kilka osob w jednym mieszkaniu i zywic sie w tamtejszym odpowiedniku lider prica, a czesto w Polsce nie chcialo sie przeniesc ze swojego miasteczka gdzie bylo 30% bezrobocie do wiekszego miasta. Wielu z tych co zarabia 700zl netto nie szuka lepszej pracy, a jedynie sie frustruje i chce wyjezdzac. W UK bedzie im sie chcialo szukac nawet chodzac od pubu do pubu, a w Polsce nie chce im sie CV wyslac:) Wielu z tych co zarabiaja przyzwoicie nie gromadzi pieniedzy, a konsumuje za wszystko co zarabia, a nawet sie zapozycza:) No a potem narzeka, bo brak oszczednosci to lek przed utrata pracy, to brak przyszlosci finansowej!

ja tez chce,zeby sie zmienilo, ale poki ta cala zgraja z lepperem swintuchem, giertychem nieukiem i kaczorami niewydazonymi nie odejdzie, to nie ma co marzyc:-(

Wlasnie,ze nie tacy rzadzacy jaki narod, bo chce zauwazyc,ze nikt "swiezy" do rzadu nie wchodzi.A dlaczego? To jest podstawowe pytanie. I dlaczego jak juz sa kandydatury mlodych obywateli to nie glosuje sie na nich tylko na tych starych dziadow,ktorzy sa ograniczeni umyslowo i nie wnosza nic nowego tylko sie klocic potrafia? Dlatego trzeba ich wszystkich usunac!!!!!!!!!!!

badz tak mily--> masz racje calkowita,tak wlasnie jest. dlaczego tu im sie nie chce szukac,a tam do najgorszych robot leca jak muchy do miodu?

Gość hfbcyrfgn
Ja chce zostac w Polsce...Mój partner pracuje za granicą po to by wybudowac tu dom.W Polsce da sie życ za dwa tysiące złoty,bo tyle mamy razem pracująć w Polsce...

Moim zdanie pierwszym krokiem jest start mlodych ludzi do wszystkich rad gmin,sejmikow sejmow itd. (Tylko proszwe nie brac przykladu z Mlodziezy Wszechpolskie :P) A ja osobiescie glosowalam tylko na molodych,ktos mial powyzej 30 roku zycia nie mial u mnie szans.

nikt swiezy nie wchodzi,bo mlodzi nie ida do wyborow,jest niska frekwencja. a ci starzy co skwapliwie ida,glosuja na tych debilow ciagle. jakby tak podliczyc,to kaczory wygraly wybory przy 10% poparciu spolecznym tak naprawde

tak,mlodzi weszli ale z pisu i wszechpolacy wlasnie...

ciekawe kiedy polske czeka zalamanie systemu emerytalnego. ludzie wreszcie sie wkurza i podpala sejm. chociaz nie,bo patrzac na ten marazm spoleczny,to oni po prostu umra z glodu a nie zaprotestuja:-(

duzo pracy przed nami mlodymi,ale im szybciej tych starych prykow wykurzymy tym lepiej.wreszcie staniemy sie krajem cywilizowanym,mam nadzieje

Gość polskie spoleczenstwo
nie jest spoleczenstwem obywatelskim,dlatego robia co chca politycy

Gość polskie spoleczenstwo
up