Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ela2000

Effaclar krem la roche pasay... Kicha jak nie wiem

Polecane posty

Gość ela2000

Ależ się rozczarowałam, takie drogie a takie beznadziejne, jak jakaś emusja tłusta a niei nawilża w ogóle, cera jescze gorsza, jescze więcej pryszczy :( Jestem zawiedziona...

Gość dobrze wiedzieć

Gość a gdzie kupowałaś
???

Gość ela2000
bez obaw, jest oryginalny ;) Konsystencja nie świadczy o przestarzałości itp, tylko ze ja nie cierpie takiej konsystencji. Po prostu spodziewałam sięjakichśefektów a tu nic... Noi nic a nic nie nawilża praktycznie. Lipa..

Gość nie wiem jak dla mnie nawilża
super, skóra jest jasna, wypoczeta i bardzo ładna. Może za dużo nakłądasz? takie kremy się nakłada cienką warstwą...

Gość i_v_y
mam takie samo zdanie na temat tego kremu, nie jest wart swojej ceny, za takie pieniadze mozna by sie spodziewac czegos wiecej, ale jeszczym wiekszym dnem bylo dla mnie VICHY Normaderm, stan skory pogorszyl mi sie znacznie po nim. Do tej listy bubli z apteki dolacze jeszcze Sebium AKN (nie wiem czy dobrze napisalam) i Lysanel SVR, szkoda kasy, lepiej kupic sobie tanszy krem a reszte przeznaczyc na przyjemnosci.

Gość ela2000
no właśnie, teżsądzęze te drogie firmy apteczne to chemie walą chyba jednak do tych kremów, o vichy i Lysanel'u mam takie samo zdanie. No cóż, moze to chwilowa reakcja po zmianie kremu i skóra sięmusi przyzwyczaić, moze sięoczyszcza jakoś?? :P Hehe, zobaczymy.

Gość wszystkie kremy tych marek
są świetne, jednak... należy spojrzeć prawdzie w oczy- skórze z trądzikiem nie pomoże krem:O Skoro wam lekarz nie pomaga, nie oczekujcie cudów po kremie:O Jeżeli ktos ma tłustą cerę, tandencje do jakichś zaskórników, to Lysanel czy Effeklar są rewelacyjne. Vichy to tania namiastka więc się nie wypowiem;) Natomiast jeżeli ktos ma pryszcez, trądzik bakteryjny albo hormonalny, to jest śmieszny, jeżlei uważa, że pomoże mu KREM:o

Gość wszystkie kremy tych marek
Jak trochę pożyjesz i będziesz miec problemy ze skórą, ale innej treści, to wtedy zobaczysz, ze niektóre z tych kremów są rewelacyjne, naprawde bardzo pomagają, i nie zawierają niszczącej skóry chemii.

Gość i_v_y
do -----> wszystkie kremy tych marek , nie zawieraja szkodliwej chemii??? poczytaj sobie jaki maja sklad a dopiero pozniej sie wypowiadaj, polecam poszperac w necie i poszukac sobie stronek dot. chemii w kosmetyce, a do dziewczyny, ktora twiedzi, ze te kremy nie pomagaja na tradzik, mi uzywanie tych kosmetykow polecily panie dermatolog poza tym te kosmetyki sa stworzone secjalnie dla cery z problemami, wiec komu one maja pomoc??? osobie z tradzikiem czy z gladziutka skora? odkad odstawilam te wszystki reklamowane "cuda" i zaczelam uzywac kosmetykow do pielegnacji niemowlat widze duza poprawe.

Gość no ja właśnie czyta składy
i używam tylko tych kremów, które mają normalny skłąd. Kupując kremy AA czy Ziaji dopiero masz tablice mendelejewa. Nawet po Iwostinie miałąm zupełnie odwodnioną i podrażnioną skórę... WIęc nie mów, dziecko, takich rzeczy:O Powiedz o które składniki ci konkretnie chodzi, a nie rzucaj jakimis ogólnikami:O Bo to smieszne.... A serie trądzikowe, to zupełnie co innego, ba na syfy i tak krem nie pomoże. Jeżeli tego nie wiesz, to masz pecha.

Gość czekam na argumenty typu
"ty debilko" i "Jesteś jakaś nienormalna" :) A może tym razem obejdzie się bez?

Nie wiem. to chyba ie było do mnie:o Mam nadzieję... Mój argument jest taki, ze kremy do cery trądzikowej ją wysuszają i niszczą, te serie to tylko nabijanie kasy i naciąganie zdesperowanych osób. A skoro leczenie u dermatologa nie pomaga, to co dopiero kosmetyki:o Przy trądziku lekarz powinien kazac używać jakieś delikatne prepataty- krem np. Xerial 5 z SVR, bez żanej parafiny i bez glikolu propylenowego, z masłem shea, mocznikiem, gliceryną i glicerolem. Emulsję Cethapil. I brak makijażu. Tonik np. Benzacne bezalkoholowy. Czyli cos, co załagodzi skórę po antybiotykach, kwasach itd. A moim największym agrumentem jest to, ze sama kiedyś miałam trądzik, ale juz go nie mam. I wiem, ajk te kosmetyki niszczą skórę. Teraz mam uczulenie na wszystko, skóra schodzi mi płatami, jest zaczerwieniona, łuszcząca się, napięta i wygląda dziwnie, mimo że mam już 22 lata. I wszystkie kremy powoduja to samo- podrażnienie, wysuszenie, zapychanie porów. Tylko Hydrarich LRP i Xerial 5 sa idealne i po prostu wyglądam po nich jak z okładki. Więc hcyba coś jest na rzeczy;)

Gość też mam problemy z cerą
trądzik w połączeniu z wrażliwością. Na dodatek moja skora ma skłonność do przetłuszczania się. ChciałBYM znaleźć krem nawilżająco-matujący,łagodzący podrażnienia. Możecie mi cos polecić, może być drogi.

Ale chodzi i effaclar k?? Jeśli tak, to powiem tylko tyle, że na mnie działał super. Nigdy w życiu nie miałam lepszego kremu... Moja buzia była po nim świetnie nawilżona, bez żadnego zaskórnika, miała ładny koloryt... Tak więc nie na każdego działa tak samo...

Gość i_v_y
do ----->no ja właśnie czyta składy , prosze nie mow do mnie dziecko, bo jestem duzo starsza od ciebie. Napisalam wczesniej, ze odkad przestalam uzywac tych badziewnych kosmetykow to cera mi sie znacznie poprawila, teraz uzywam tylko kremu dla niemowlat a na noc czyste shea butter i skora wyglada bardzo dobrze, nie widze wiec powodu dla ktorego mialabym wywalac tyle pieniedzy na cos co mi nie pomaga a wrecz szkodzi, skoro duzo lepszy efekt moge uzyskac za grosze.

Gość no skoro jesteś taka stara
i nadal masz syfy, to znaczy, ze chyba nie masz tego super efektu za grosze:D Hahhahahahaha

też mam problemy z cerą---> ja właśnie bardzo polecam ten krem Xerial5 z SVR. Jest rewelacyjny. Poczytaj tez o nim na wizażu. Dla mnie jest to najlpeszy krem, jakiego używałam:) A też mam taką cerę, że sie łuszczy, jest po trądziku, bardzo wrażliwa, ale też przetłuszczająca:o Ten krem jest tłusty dość, ale paradoksalnie właśnie skóra się po nim nie świeci. Tylko trzeba nakładac cienką warstwę.

Gość i_v_y
do ----> no skoro jesteś taka stara naucz sie czytac ze zrozumieniem. Czy zawsze na kazdym topiku musi pojawic sie jakis debil?