Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heban

Odszedł Ryszard Kapuściński

Polecane posty

Gość heban

:( [*]

Gość hard xXx
windą do nieba

Gość evy.cu
O wiele bardziej brakuje mi Herberta

Gość hard xXx
Herbert, Kisielewski, żal :(

Gość ciocia Petronela
podejrzane , ze go tak wszystkie media zaluja i gazeta wybiorcza tez. musial sie " zasluzyc dla idei"

Gość ciocia Petronela
ale zaraz sprawdze co mowi na ten temat Ojciec Dyrektor i wyrobie sobie ostateczna opinie :-)

Gość ciocia Petronela
a zebyscie wiedzieli. dosc juz mam kitu tych liberalnych kudelkow lancuchowych zwanych dalek dziennikarzynami z tv.

Gość ciocia Petronela
to oni tak strasznie zszargali naszego arcybiskupa Wielgusa 😠 nie wiem czy oni w ogole sa Polakami :-o

Czyj to wiersz??? tak tak, naszej noblistki Wisławy Szymborskiej o Leninie (z wiersza \"Lenin\") Że w bój poprowadził krzywdzonych, że trwałość zwycięstwu nadał, dla nadchodzących epok stawiając mocny fundament - grób, w którym leżał ten nowego człowieczeństwa Adam, wieńczony będzie kwiatami z nieznanych dziś jeszcze planet.

aby sobie uswiadomic kim byly te przez lata \" autorytety nam przedstawiane jak min. noblistka Szymborska i jej podobni polecam wspaniala antologie B. Urbankowskiego pt. \" Czerwona Msza\" . uklony dla Demona Lasów Państwowych.

Gość jan olbracht
szymborska, miłosz to obraza dla nas, że takie padalce komunistyczne dostały nobla. herbert nie miał prawa dostać, bo nie był komunistą:O

Gość jan olbracht
bardzo lubie zapuszczac sie moim zwinnym jezykiem wglab odbytu Ryszarda Bendera wzgl. Wojtka Wierzejskiego

Gość szalowa blondynka Cizia
ooo ubecki podszyw :D

Gość szalowa blondynka Cizia
najwieksza ekstaze przezylam latem 1953 roku gdy Boleslaw Bierut zaszczycil mnie poteznym pierdnieciem ze swej zdezelowanej odbytnicy :-)

Gość augasterfieren
demon i mietek ------> wstyd za was, kmioty

Gość augasterfieren
pobieram sb-cką emeryturę:)

Gość augasterfieren
smaże jajecznicę Jaruzelskiemu

Gość jan olbracht
w ramach pieszczot delikatnie wyszczypuję włoski spod pachy Ludwikowi Dornowi :classic_cool:

wstyd to pisać takie wiersze jak Szymborska a dla historycznych dyletantów przesyłam fragment wiersza Herberta \'Przesłanie Pana Cogito\" ..."niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda dla szpiclów katów tchórzy - oni wygrają pójdą na twój pogrzeb i z ulgą rzucą grudę a kornik napisze twój uładzony życiorys i nie przebaczaj zaiste nie w twojej mocy przebaczać w imieniu tych których zdradzono o świcie.." a dzięki "wybitnym autorytetom moralnym" wiele osób zdradzono o świcie

Nie ma to jak ekstremizm. Nigdy nie odbierałem Szymborskiej jako autorytetu moralnego. O_O Nic dwa razy - Wiesława Szymborska. Nic dwa razy się nie zdarza i nie zdarzy. Z tej przyczyny zrodziliśmy się bez wprawy i pomrzemy bez rutyny. Choćbyśmy uczniami byli najtępszymi w szkole świata, nie będziemy repetować żadnej zimy ani lata. Żaden dzień się nie powtórzy, nie ma dwóch podobnych nocy, dwóch tych samych pocałunków, dwóch jednakich spojrzeń w oczy. Wczoraj, kiedy twoje imię ktoś wymówił przy mnie głośno, tak mi było, jakby róża przez otwarte wpadła okno. Dziś, kiedy jesteśmy razem, odwróciłam twarz ku ścianie. Róża? Jak wygląda róża? Czy to kwiat? A może kamień? Czemu ty się, zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś - a więc musisz minąć. Miniesz - a więc to jest piękne. Uśmiechnięci, współobjęci spróbujemy szukać zgody, choć różnimy się od siebie jak dwie krople czystej wody.