Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukiwacz przygód

Jak można se wybladzić skórę??

Polecane posty

hydrochinon to jest często ostatnia deska ratunku przy przebarwieniach i powinno się go stosować po konsultancji z lekarzem. dlatego nie wydaje mi się, aby to był dobry specyfik do używania dla własnego widzimisię.

tak, tylko wymagają kilku miesięcy stosowania. a kosmetyki wybielające, jak skrobia czy biały puder, dają efekt natychmiastowy.

Gość Daichi
Po pierwsze, temat powinien brzmieć "Jak można SOBIE ( se jest niepoprawne w języku polskim ) wybielić skórę" Po drugie, wypowiedzi typu " ale bladość jest fee, to anemia" nie są odpowiedzią na zadane pytanie. Po trzecie.. Skórę można wybielić poprzez kilka sposobów. Ja także długo szukałem odpowiedzi jak to zrobić a teraz mam porcelanowo-biało-alabastrową skórę: 1. Sposób wyjęty żywcem ze średniowiecza, skuteczny acz ja go nie stosuję : jedzenie nieświeżych lub zepsutych artykułów spożywczych by poczuć się niedobrze lub wymusić wymioty. 2. Peeling. ( regularnie, ale nie codziennie ) 3. Kremy z wysokim filtrem ( na słoneczne i bezchmurne dni używać kremu UV 60 a na pochmurne lecz z przelotnymi przejaśnieniami polecam UV 30. ) 4. UNIKANIE SŁOŃCA! ( najważniejsza zasada!, parasolki w dzień, koronkowe lub zwykłe, głębokie kaptury, rękawiczki, zasłaniać całe ciało, nosić kapelusze z szerokim rondlem. Możliwie dużo przebywać w cieniu, w domu itp. ) 5. Maseczka z drożdży: Pół kostki drożdży, trzy łyżeczki soku z cytryny ( jak będzie za gęste dodać jedną łyżeczkę wody) - Stosować regularnie. ( uwaga, najlepiej trzymać do czasu 20 minut. Każdą maseczkę najpierw wypróbujcie na ramieniu, by potem nie mieć problemów na twarzy! ) 6. Maseczki z ogórka. &. Maseczki z cytryny. 9. Smarować twarz wodą utlenioną: woda utleniona wymywa melaninę ze skóry. Nalewamy wodę utlenioną na wacik i smarujemy twarz ( lub po prostu ciało) ( najlepiej przed tym oczyścić skórę peelingiem lub tonikiem ) Uwaga! Woda utleniona strasznie wysusza skórę, zatem polecam od razu smarować się kremami nawilżającymi. 10. Peeling - raz w miesiącu możemy stosować peeling z oliwki dla dzieci zmieszaną z gruboziarnistą solą kuchenną. Ale jeżeli macie rany na skórze - nie radzę. 11. Krem, który można zakupić w aptece lub w internecie : Dr Jreny Eris " Phamaceris" ( Albicin-Maxima ) A teraz coś do spraw zdrowotnych.. Jak wiadomo witaminę D otrzymujemy z słońca. Skoro unikamy słońca, nasza skóra nie wytwarza naturalnej melaniny popartej witaminą D. Ale spokojnie, można witaminę ową zastąpić w jedzeniu : tranu, ryb: łososia, śledzia, makreli i sardynce. A także różnorodne owoce dojrzewające w słońcu, mleko, jajka, ser, masło, śmietana i wiele innych przetworów mlecznych. Z tego co wiem są także pigułki, suplementy diety , które dostarczają organizmowi witaminę D. Możecie sobie poczytać na internecie co grozi z nadmiaru i braku witaminy D. A jeżeli chcę się mieć czystą i jasną cerę można także pić niektóre oczyszczające zioła ( np. herbata z bratków ). To wszystko co wiem. Stosowałem przez dwa lata, i jestem biały jak ściana ;)) Pozdrawiam fanów białej skóry.