Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiona4567

Antykoncepcja dla 17nastolatki...doradzcie?!

Polecane posty

Gość Zmartwiona4567

Prosze o pomoc, poczytałam ostatnio o skutkach tabletek anty i jestem przerazona, dodam ze mam problemy w cera i biorac tabletki obawiałabym sie nasilenia tradziku po odstawieniu...co mi poradzicie?

Gość możesz jaśniej sformułować
pytanie? chcesz odstawić te tabletki?

Gość Zmartwiona4567
Nie nie... jeszcze nie brała zadnych ale boje sie zacząć jakomkolwiek ingerencje hormanalna w organizmie bo to sie moze zle skonczyc z tego co czytałam o skutkach tabletek

Mniemam, że masz je zamiar zdobyć u ginekologa a nie podstępem. Dobrze dobrane hormony wyregulują Ci cykl miesiączkowy, wyregulują gospodarkę hormonalną i nie bedą Ci szkodzić. Ale PO odstawieniu mogą dziać się cyrki. W końcu to nie jest niewielka ingerencja w organizm.

Gość Zmartwiona4567
Ale tego co sie naczytałam...ehh... strasznie sie boje co moze byc pozniej =/ a moze jakies inne sposoby antykoncepcji?

Prezerwatywa. Ale zapytaj ginekologa o tabletki, moze Ci pomoga, nie wiem czego sie naczytalas, jakich okropnosci, ale uwierz, ze u Ciebie nie musi tak byc. Czasem biore tabletki, czasem nie, aktualnie robie sobie od nich przerwe juz od ok 4 m-cy i absolutnie nic sie nie dzieje. Owszem, mam troche wiecej pryszczy niz jak je biore, ale to normalne. Tak poza tym mam cere lepsza niz przed braniem tabletek, zwlaszcza skora na plecach pozostala gladka, wyleczyly mi ja zdecydowanie tabletki, bo jak zaczelam je brac to mi zniknely (i juz nie wrocily). Zapytaj lekarza, bo tu kazdy Ci powie co innego, zreszta one na kazdy organizm dzialaja inaczej.

jak sie ma 17 lat to nie uprawia sie sexu za czesto.. bo chyba nie mieszkacie razem.. wiec prezerwatywa to chyba najlepsze wyjscie:) po co ingerowac w organizm hormonami w tym wieku? na to przyjdzie czas :)

Gość Zmartwiona4567
Własnie chodzi o to ze kochamy sie praktycznie codziennie, a jesli chodzi o prazezwatywe to nie idzie nam to =/ moze i masz racje moze w moim przypadku nic sie nie stanie ale jednak jest to ryzyko... a jakie tabletki bierzesz badz brałas?

Ja bralam rozne, Cilest, Harmonet, Diane35. Chyba mam taki organizm, ze nie ma wielkiej roznicy, ktore biore... po wszystkich czuje sie dobrze. Ale Ty najlepiej porozmawiaj z lekarzem, zrob sobie badania i wyprobuj na sobie, ktore sa dobre. Zobaczysz czy Ci sluza czy nie. Jesli boisz sie skutkow po braniu tabletek, po 3 miesiacach zrob sobie przerwe, zeby zobaczyc czy cos sie dzieje. Nikt Ci tutaj nie napisze, ktore tabletki beda dla Ciebie dobre i czy w ogole beda dobre w Twoim przypadku. Musisz sama na sobie wyprobowac. Skonsultuj sie z lekarzem, czy w Twoim wieku nie ma przeciwskazan do ich brania. Powodzenia!

Gość upupppuup

Gość Zmartwiona4567
Dziekuje Ci bardzo, jeszcze zeby tylko na dobrego lekarza trafic! Kolezanka doradzała mi Yasmin moze ktos sie wypowiedziec na jego temat?

Ja Biorę Diane 35 i czuję się wręcz cudownie. A apetyt na seks- ogromny. tez sie balam jak sie naczytalam opinii a u mnie calkiem jest inaczej i na doddatek jestem na diecie i chudne przy hormonach ;D

Gość Zmartwiona4567
A ile masz lat?

Gość Zmartwiona4567
A czy badania hormonalne wykonywane przed przepisaniem pigułek kosztuja?